Pepe75 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 23 minuty temu, DarwinWatterson napisał(a): Geometria ramy Aim I Attention jest taka sama lub zbliżona? Przeglądałem oferty używanych Cube Attention ale chce nowy rower z gwarancją. Rama ta sama, ale Attention ma kategorię 3, a AIM 2 (ciekawe co jest słabsze ? Koła ? Amor ?) Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Aim, Attention, Analog - to jest ta sama rama.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 2 godziny temu, krix napisał(a): Tańsza opcja - pomierzyc się dokładnie, użyć Competetive Cyclist Bike Calculator -> użycie ustawień pod nazwą Eddy Fit i potem zmierzyć linijką rower :) Eddy Fit? To jest opcja z obejściem płatności za raport czy i tak trzeba zapłacić? Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Trzeba wejśc przez VPN, bo Europa zablokowana. Ja wygenerowałem za darmo. @jajacek o tym pisał kilka razy, jak korzystaćWysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 26 minut temu, krix napisał(a): Trzeba wejśc przez VPN, bo Europa zablokowana. Ja wygenerowałem za darmo. @jajacek o tym pisał kilka razy, jak korzystać Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Przeglądarka Opera w trybie prywatnym ma opcję zmiany VPN jakby ktoś potrzebował Odnośnik do komentarza
jira Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 nowa cena za xc120: Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Rockrider EXPL 540 upgrade do wersji EXPL 700 na kołach 29 trwa. Jeszcze potrzebne lepsze heble, Sun Ringle z przodu (z tyłu już jest). Napęd zostanie 1x10 tylko zębatka 32 z przodu wpadnie:) Odnośnik do komentarza
TerranPL Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 7 godzin temu, tmax napisał(a): Rockrider EXPL 540 upgrade do wersji EXPL 700 na kołach 29 trwa. Jeszcze potrzebne lepsze heble, Sun Ringle z przodu (z tyłu już jest). Napęd zostanie 1x10 tylko zębatka 32 z przodu wpadnie:) O, ciekawe, bo też rozważałem koła Sun Ringle w moim 540, ale potem zacząłem szukać czegoś lżejszego - odczułeś jakąś różnicę po zmianie tylnego koła względem fabrycznego? Odnośnik do komentarza
Nimia Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Wpisuję tu prośbę, bo najwieksza szansa, że zajrzycie. Pomocy, od dluzszego czasu hamulec w moim RR XC 100 piszczy, "ćwierka". Dzieje sie tak i podczas krecenia i bez. Tak jakby nie odbijał z jednej strony. Próbowaliśmy regulować bezpośrednio na kole, ale może jest jakiś inny sposób? Mam dziś przyjechać pólwysep helski i szału dostaję. Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 10 godzin temu, TerranPL napisał(a): O, ciekawe, bo też rozważałem koła Sun Ringle w moim 540, ale potem zacząłem szukać czegoś lżejszego - odczułeś jakąś różnicę po zmianie tylnego koła względem fabrycznego? Szczerze to chyba tylko mentalnie:)) No i piasta głośniejsza, fajnie Tyrka:) Odnośnik do komentarza
carrygun Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Dzisiaj miałem okazję pojeździć XC 100 w rozmiarze L po sklepie - mam 186 cm i teoretycznie wg specyfikacji powinienem już się rozglądać za XL. Tyle słyszałem o tym jakie to rowery XC są niewygodne, że w tym modelu pozycja bardziej usportowiona, a szczerze to czułem się na nim jak na jakimś chopperze. Wygodnie, fajnie się zbierał. Mimo szerokiej opony jeździło mi się nim lepiej niż na moim Tribanie RC 500. Zastanawiam się czego to zasługa, no bo rama w tym rowerze raczej nie jest zbyt nowoczesna, a naprawdę fajnie mi się jeździło i jest to jeden z rowerów nad którymi muszę pomyśleć do zwykłej jazdy po mieście. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, carrygun napisał(a): Dzisiaj miałem okazję pojeździć XC 100 w rozmiarze L po sklepie - mam 186 cm i teoretycznie wg specyfikacji powinienem już się rozglądać za XL. Tyle słyszałem o tym jakie to rowery XC są niewygodne, że w tym modelu pozycja bardziej usportowiona, a szczerze to czułem się na nim jak na jakimś chopperze. Wygodnie, fajnie się zbierał. Mimo szerokiej opony jeździło mi się nim lepiej niż na moim Tribanie RC 500. Zastanawiam się czego to zasługa, no bo rama w tym rowerze raczej nie jest zbyt nowoczesna, a naprawdę fajnie mi się jeździło i jest to jeden z rowerów nad którymi muszę pomyśleć do zwykłej jazdy po mieście. "nowoczesne" ramy mają bardziej wypłaszone główki z przodu i lepiej się nimi zjeżdża ale są wolniejsze na prostej i na podjazdach. Do wymiany jedynie opony na szybsze. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 8 minut temu, Oskarr napisał(a): "nowoczesne" ramy mają bardziej wypłaszone główki z przodu i lepiej się nimi zjeżdża ale są wolniejsze na prostej i na podjazdach. Do wymiany jedynie opony na szybsze. Ale to wypłaszczenie główki wielu producentów skompensowało wyostrzeniem kąta rury podsiodłowej. I lepiej mi się jeździ po płaskim niż na tej starszej geometrii. Odnośnik do komentarza
iampapryk Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 W dniu 11.08.2023 o 15:44, jira napisał(a): nowa cena za xc120: A ja głupi kupiłem w grudniu 2022 za niemal 1tys więcej, sądząc, że w zimę cena będzie niższa ? Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Kto mógł wiedzieć, że będzie padaka na rynku. Gorzej, jak kupisz akcji za 100k i tracisz.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi