jajacek Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja Ciekawe o co chodzi. Daj foto. Jakiś dziwny temat. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja W dniu 10.05.2024 o 19:55, APZ napisał(a): A ja mam kierownicę w MTB (poziom gripa) ok. 2 cm wyżej niż poziom siodełka. Bo kupiłem kierownicę ze wzniosem 4,5 cm. Jestem stary, więc się niniejszym usprawiedliwiam. 🙂 Nie ma usprawiedliwień dopóki nie masz 70 na karku 🙂 Pytany o wiek mówię że jestem młodszy od Brada Pitta i znacznie młodszy do Georg'a Clooney 🙂 Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja "A ja mam kierownicę w MTB (poziom gripa) ok. 2 cm wyżej niż poziom siodełka." @jajacek "Nie ma usprawiedliwień dopóki nie masz 70 na karku..."😉 W takim razie, podniosę siodełko 2 cm i będę mieć równo. Jutro poćwiczę taki wariant... Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 30 minut temu, jajacek napisał(a): Ciekawe o co chodzi. Daj foto. Jakiś dziwny temat. Ten model ma chyba ogranicznik skrętu kierownicy (przynajmniej mój znajomy ma w 9.7) - stąd pewnie specyficzny mostek. Może być prościej kupić kierownicę ze wzniosem, zamiast dedykowanego mostka. Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 14 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja tak, chodzi o ogranicznik skrętu. Nie chcę kupować innej kierownicy, ta mi się podoba. Obróciłem trochę kierownicę i jest lepiej.... Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 19 Maja Udostępnij Opublikowano 19 Maja "A ja mam kierownicę w MTB (poziom gripa) ok. 2 cm wyżej niż poziom siodełka." @jajacek "Nie ma usprawiedliwień dopóki nie masz 70 na karku..."😉 "W takim razie, podniosę siodełko 2 cm i będę mieć równo. Jutro poćwiczę taki wariant... ". Już mam kierownicę NIŻEJ o 1,5 cm od poziomu siodełka. Nie ma usprawiedliwień, nawet dla emerytów (prawie). Fajnie się jeździ, daję radę... Po prostu miałem źle ustawione siodełko i jakoś nie zauważyłem... 😉 Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 25 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja już mi sie zaczyna trek psuć. Kilka dnij temu oddałem go bo mi w supporcie skrzypiało, przeczyścili jest ok. Teraz mam wrażenie, że tylna zębatka mi hałasuje...czy ona nie powinna być bezgłośna podczas jazdy? Mi tyrka h ttps://youtu.be/TgvFqD-rLs0 Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Godzinę temu, manieksl napisał(a): już mi sie zaczyna trek psuć W końcu marka premium, a psioczone, marketowe Rockridery jeżdżą... 🤣🤣🤣 Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 25 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 1 minutę temu, Greg29 napisał(a): W końcu marka premium, a psioczone, marketowe Rockridery jeżdżą... 🤣🤣🤣 cieszę się, że sprawiłem Ci radość moim postem. Chciałbym jednak prosić aby głos zabrały osoby, które mogą mi pomóc. Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Brzmi jak źle ustawiona przerzutka albo nienasmarowany lub wyciągnięty łańcuch. Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 25 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja byłem w decathlonie, wyregulowali mi, problem występuje nadal, polecili mi pojechać do serwisu bo coś nie tak z tylną zębatką...moze tez piasek sie dostał? Czy to normalne, ze po 20km jazdy w lesie, trzeba było cały support czyścić i teraz może jeszcze tylny napęd? To wina treka czy samego napędu shimano? gdzie leży nieszczelność? Teraz mi doszło coś takiego...jadę sobie na najmniejszym przełożeniu i co jakiś czas: h ttps://youtu.be/W3D_Oy7o1gU Mój rower ma przebieg zaledwie 120km.... chyba zaczynam żałować treka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Wina zarówno słabego suportu ale przede wszystkim ramy z suportem wciskanym typu PressFit wykonanej tak sobie przez chińską fabrykę Quest Composite. Tej samej w której produkują Canyony. Niestety problem jest znany. Trek jest mocno przereklamowany. Być może poprawi sytuację zmiana suportu na XT SM-BB71. A jak nie to pewnie Token Ninja lub podobny. Co do hałasów z tyłu roweru to albo źle została wyregulowana tylna przerzutka, która generalnie jest bezproblemowa albo dźwięki dochodzą z tylnej piasty niskiej jakości, która wymaga serwisu. I raczej obstawiam tą kiepską piastę, która jest słabo uszczelniona. Tu gość pokazuje problemy w podobnym Procaliberze i co trzeba zrobić. https://www.youtube.com/watch?v=w-I5_ujvR4k Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 25 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja czyli mam rozumieć, ze czeka mnie serwisowanie po kazdej wycieczce do lasu ? Czy ten cube, któego rozważałem, byłby lepszy jeśli chodzi o te kwestie? 😕 Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja To nie wina pressfitu, tylko niskiej jakości wykonania. Miałem 3 rowery z pressfitem i w żadnym nie miałem problemów. Wszystkie marketowe, decathlon. Może ogarną w serwisie i nie będzie już problemów z trzaskami. Piasta dla mnie działa ok. Rower nie jest do słuchania tylko do jeżdżenia. Strzały w drugim filmiku brzmią jak z źle ustawiona przerzutka. Jakby była pod złym kątem(śrubka która oddala i przybliża przerzutkę od korby) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi