Oskarr Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 @riz po co Ci w tym rowerze 120 mm skoku? Te 100 działa bardzo dobrze, ja bym nie ruszał. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 W dniu 3.04.2023 o 17:44, sl66 napisał(a): Też mam takie doświadczenia. Mam w trekkingu Deore, a w e-trekkingu MT200 i jakas różnica jest, ale głównie w sile potrzebnej do wcisniecia klamki do pelnego zablokowania. W obu przypadkach zablokowanie koła nie stanowi dla mnie problemu. Zupełną rację. Mt200 na niziny zupełnie wystarcza. Problemem staje się Ch obsługą w górach, przy wyczerpujących zjazdach i nagłych akcjach. Niezrozumiałym dla mnie jest ,że wkładają takie hamulce do rowerów ścieżkowców i średniej półki ++ rowerów xc. Do amatorskiego użycia są ok. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Przede wszystkim to nie są hamulce MTB. I w rowerze MTB nigdy nie powinny być montowane. Są to hamulce trekkingowe. Trzeba kiedyś zrobić ich test kontra v-brake. Sądzę że v-brake wygra. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 56 minut temu, jajacek napisał(a): Przede wszystkim to nie są hamulce MTB. I w rowerze MTB nigdy nie powinny być montowane. Są to hamulce trekkingowe. Trzeba kiedyś zrobić ich test kontra v-brake. Sądzę że v-brake wygra. Ja przez święta nie przetestowałem, nie zdążył przyjść do paczkomatu do torunia zanim wyjechałem do rodziny na święta i został zwrócony ? Zamówiłem wczoraj ponownie, sprawdzę działanie po weekendzie. Powinienem dostać mt 200 w sobotę lub w poniedziałek. Odnośnik do komentarza
Bonnum Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 A gdzie plasują się hamulce Shimano BR-M315, Hydr. Disc Brake (160/160)? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 10 godzin temu, Bonnum napisał(a): A gdzie plasują się hamulce Shimano BR-M315, Hydr. Disc Brake (160/160)? w moim odczuciu pod vbrake, nie spotkałem się z mechanicznymi hamulcami które by hamowały. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Ja się spotkałem. Avid BB5, BB7 i Hayes CX-5. Na tych Hayesach kolega jeździł po Alpach i hamowały całkiem przyzwoicie. Nawet jedną trasę na Rychlebach na nich przejechał. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Xc 120 właśnie jest w promocji za 5200. Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Ale te powyzej to sa hamulce hydrauliczne. @rafalzoz masz info o świetnej cenie! Odnośnik do komentarza
Bonnum Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Oskarr napisał(a): w moim odczuciu pod vbrake, nie spotkałem się z mechanicznymi hamulcami które by hamowały. To są hydrauliczne hamulce. Oj, czeka mnie wycieczka do Decathlonu ? xc120 waży 12kg... Tylko ta geometria ? Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) Nie zdziwiaj:) Nic lepszego nie znajdziesz na rynku w cenie. Jeśli przeraża Cię geometria to warto zadać sobie pytanie do jakiego celu ma służyć maszynka. Jeśli na dojazdy (tylko) to jednorzędowy napęd nie nadaje się. Górki, góry, maratony, długie dystanse - jak najbardziej. Złapiesz formę, rozkręcisz się w terenie to sam się przekonasz. Jeśli nie podejdzie, bez problemu odsprzedaż po 2 miesiącach na wtórnym. Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez ram Korekta Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Mam dylemat.Czym wyczyścić stare mleko z opony? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 2 godziny temu, liftlodz napisał(a): Mam dylemat. Czym wyczyścić stare mleko z opony? Łzami i potem. Próbowałem lekką szczotką, karcherem, szmatką, nic nie daje. Trzeba skubać palcami. Ja staram się jeździć na tyle dużo, aby po roku opona była do śmieci i nie mam wtedy problemu z czyszczeniem opony przed sezonem. Odnośnik do komentarza
Wierzba Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 9 godzin temu, liftlodz napisał(a): Mam dylemat. Czym wyczyścić stare mleko z opony? Rozpuszczalnik EFFETTO MARIPOSA Caffelatex Remover. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Wierzba napisał(a): Rozpuszczalnik EFFETTO MARIPOSA Caffelatex Remover. Używałeś? Działa to? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi