jajacek Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu W kwestii kolan: Od lat mam problemy z kolanami związane z 30 latami gry w tenisa. Mam urwane pół więzadła rzepki w lewym Nie zdecydowałem się na operację. Kilkanaście lat temu zmieniłem korby w szosie ze 175 na 172,5 i od razu odczułem poprawę. Ostatnio zmieniłem w MTB ze 175 na 170 i od razu odczułem poprawę. Zarówno bikefitterzy jak i paru moich znajomych namawia na dalsze skrócenie korby. Jeden z kolegów jeździ na 165 i mówi, że była to kluczowa decyzja. Synowi już dawno temu kupiłem 170 do szosy (183 wzrostu, przekrok 91) i była to wyśmienita decyzja. W rowerze czasowym używa 165. Druga sprawa rolowanie na rolce po jeździe. Zamierzamy też kupić tzw. pumpy czyli takie spodnie do automasażu. Dobre kosztują ok. 1200 zł. Co do trenera: Jak masz program przygotowań pod cel sezonu, do którego przygotowanie trwa zwykle ok. 100 dni to konsultujesz. Ale jak rozumiem Twoje cele sezonu są latem? Więc nie ma takiej potrzeby moim zdaniem. Co do kolarzy to kto 3 lata temu zarezerowował hotel Parador pod wulkanem to tam siedzi. A na Costa Blanca wszyscy siedzą do sezonu wyścigowego. Dla jednych jest to luty, dal innych marzec. Czemu ludzie mieszkają w Pego? Bo nie ma takiej wilgoci ciągnącej od morza jak w Calpe. Jeśli nasze sprawy pójdą po naszej myśli to może wynajmiemy duże mieszkanie albo dom do którego będzie można przyjechać w tej okolicy. Przykładowa mapka zgrupowań zimowych zespołów World Tour z 2022: Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi