Pepe75 Opublikowano Czwartek o 13:48 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:48 2 godziny temu, Oskarr napisał(a): Jedynie nic nie zrobisz jak masz za dużą ramę, ale jak jest mniejsza, to można działać. Można zaryzykować stwierdzenie, że Twoja Żona jeździ na za dużej ramie 😉 - bo na 160cm to raczej S-ka Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano Czwartek o 20:28 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:28 Tak ten, ale to nie jest wosk wbrew remu co jest w tytule tej oferty tylko coś jakby oliwka wymieszana z woskiem. Na pewno nie dla miłośników wosku bo jednak jest oleiste i jednak trochę tego syfu łapie, mniej niż jakiś zielony Finish Line czy Rohloff ale jednak. Wcześniej jeździłem na Shimano PTFE latem i zielonym Finish Line zimą i było znacznie gorzej. Dzisiaj np. wróciłem z przejażdżki i napęd był dość brudny, przetarłem łańcuch i kółeczka wózka przerzutki starym ręcznikiem frotte i z daleka łańcuch wygląda na czysty, z bliska widać, że wewnątrz czysty nie jest. Ale ja się tym akurat nie przejmuję, jeżdżę do zajeżdzenia napędu, nie rotuję łańcuchów, ten ma już ponad 3 tys. km i jeszcze nie przeskakuje jak depnę, zębatki w kasecie też jeszcze o.k. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano wczoraj o 05:29 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 05:29 15 godzin temu, Pepe75 napisał(a): bo na 160cm to raczej S-ka Tu dochodzimy do plusu w wyścigowych rowerach mtb - bardzo nisko poprowadzona górna rurka. Porównując do większości rowerów z ramami S, ta górna rurka idzie o jakieś 2 cm niżej. Z tego powodu ja miałem problem z montażem sztycy - z fabrycznym siodełkiem byłem na sztycy 40 cm byłem na granicy a z lżejszym siodełkiem wskaźnik mi wychodził poza maksymalne wysunięcie. Problematyczny był też dobór myk myka, bo potrzebowałem takiego z rurą o długości 420 mm. Ale ja mam długie nogi i ręce a krótki tłów. W większości rowerów, między S a M jest różnica w zasięgu na poziomie 2 cm - wystarczy więc zmienić mostek z 80 na 50. Sam rockrider XC 900 był stosunkowo krótki, w rozmiarze M reach na poziomie 400 mm, dla porównania EXPL 540, który jest często polecany jako wygodny rower mtb ma w rozmiarze M aż 426 mm. EXPL jest właśnie polecany bo pomimo strasznie rozciągniętego roweru, dali w damskiej wersji mostek 40 mm. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi