dfq Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca No to musze w swoim sprawdzić (1700km) chociaż suport i te korby, bo tak na sucho to za jakiś czas się nie odkręci 😱 Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca No i sprawdzone. Nie powiem że smaru w ogóle nie było ale bardzo skromnie. Przesmarowane , skręcone. Suport Sram Microspline 73/118mm Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca U mnie fabryczny suport wyszedł dopiero po użyciu klucza udarowego. Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 1 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Lekko nie było ale mam przedłużki do kluczy (75cm rurki stalowe). Śruba korby była masakrycznie mocno przykręcona. Odnośnik do komentarza
ggrzrzegorz Opublikowano 3 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia K..wa dalej jęczy! Po przejechaniu kilku km Odnośnik do komentarza
Yacko Opublikowano 3 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 7 godzin temu, ggrzrzegorz napisał(a): K..wa dalej jęczy! Po przejechaniu kilku km Czyli trzeba szukać dalej. Co na to serwis ? Odnośnik do komentarza
ggrzrzegorz Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia W dniu 4.08.2024 o 00:25, Yacko napisał(a): Czyli trzeba szukać dalej. Co na to serwis ? Jeszcze nie reklamowałam Odnośnik do komentarza
smokey01 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia W moich Chiselu prawdopodobnie łożyska padają w przedniej piaście. Podczas jazdy słychać nieregularne kliknięcia, dźwięk podobny do obijania się kul bilardowych. Szprychy OK, amor OK, podejrzewam łożyska - czy ktoś miał już doświadczenie w tym temacie? Lokalny serwis czy bikeinn? Jak to ogarnąć? Rower ma 1400km przebiegu,jazda normalna, błoto i wilgoć w minimalnych ilościach - chyba miałem pecha albo jakieś dziadostwo tam dają. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 14 minut temu, smokey01 napisał(a): W moich Chiselu prawdopodobnie łożyska padają w przedniej piaście. Podczas jazdy słychać nieregularne kliknięcia, dźwięk podobny do obijania się kul bilardowych. Szprychy OK, amor OK, podejrzewam łożyska - czy ktoś miał już doświadczenie w tym temacie? Lokalny serwis czy bikeinn? Jak to ogarnąć? Rower ma 1400km przebiegu,jazda normalna, błoto i wilgoć w minimalnych ilościach - chyba miałem pecha albo jakieś dziadostwo tam dają. Ja bym szedł do lokalnego serwisu. Obstawiałbym ziarenko piasku, na 90% bo otwarciu piast, przesmarowaniu łożysk, złożeniu, nic już nie będzie cykało. Jest też szansa, że cykają na szprychach, miałem tak u siebie w mtb, musiałem dać 1 ml oleju na styk szprych, mogą upierdliwe w szukaniu, ale zwykle niegroźne. Sprawdź tylko, czy nie masz luzu na łożyskach. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 58 minut temu, smokey01 napisał(a): W moich Chiselu prawdopodobnie łożyska padają w przedniej piaście. Podczas jazdy słychać nieregularne kliknięcia, dźwięk podobny do obijania się kul bilardowych. Szprychy OK, amor OK, podejrzewam łożyska - czy ktoś miał już doświadczenie w tym temacie? Lokalny serwis czy bikeinn? Jak to ogarnąć? Rower ma 1400km przebiegu,jazda normalna, błoto i wilgoć w minimalnych ilościach - chyba miałem pecha albo jakieś dziadostwo tam dają. Piasty w takich rowerach są niskiej jakości a zastosowane w nich łożyska są zwykle bardzo budżetowe. Prędzej czy później zachodzi potrzeba wymiany ich wszystkich. Ostatnio kupowałem budżetowo łożyska Enduro Max po ok. 20 zł z hurtowni Kool na Jaktorowskiej w Warszawie. Musisz tylko znać wielkość łożyska. W zaprzyjażnionym serwisie te łożyska kosztują 40 zł za sztukę. Kupują je z tego samego źródła 🙂 Jeśli łożyska nie zostaną wymienione w odpowiednim czasie to grozi trwałe uszkodzenie piasty. Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia moge zobaczyc w domu bo nie pamiętam, Jak tam są konusy to śmiało możesz rozkręcić i przesmarować Odnośnik do komentarza
ggrzrzegorz Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Przednie koło podmieniłem z innego roweru sztyce z siodłem również, zaciski hamulcowe odłączyłem, rower ma 200 km przebiegu, to nie jest cykanie tylko takie jakby pojekiwanie niezależnie czy stoję czy siedzę.....🤔 Odnośnik do komentarza
Yacko Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Może kierownica, mostek, coś przy łożysku sterów ? Odnośnik do komentarza
Locomotiv21 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia U mnie "jęczało" tylne koło bo szprychy były za luźne i ocierały o siebie Odnośnik do komentarza
ggrzrzegorz Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 1 godzinę temu, Yacko napisał(a): Może kierownica, mostek, coś przy łożysku sterów ? Nasmarowałem łańcuch i ustawiłem tylne hamulce , narazie po przejechaniu kilku km ciiisza, tylko jak odebrałam od mechanika to też przez kilka km była cisza Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi