liftlodz Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja nadal masz mostek bardziej płaski od mojego, który mam fabrycznie zamontowany. Przymierzałem mostek 6cm i 6 stopni oraz 8cm i 17 stopni. Ten pierwszy był za krótki (wizualnie), podobny do tego co miałem w cube i chciałem go wcześniej w cube trochę wydłużyc....bo? tak mi się podobały w innych rowerach, Ten drugi zbyt duży kąt, wygląda jak trekingowy, traci rower swój charakter. U mnie wygląda to przede wszystkim tak, ze w porównanniu do cube, siodełko jest zdecydowanie wyżej niż kierownica... podejmuję kolejną próbę przyzwyczajenia się. Cube jezdziłem rok a na treku zrobiłem raptem 70km... Kiedyś miałem trekingówkę rometa (prl) i przesiadka na górala byłą tragiczna, zmieniłem mostek na trekingowy z regulacją i opony na...slick....to była największa w moim życiu profanacja roweru i nie chcę jej powtórzyć Napisałem w sensie jak można ćwicząc obniżyć pozycję na rowerze. Potrzeba tylko czasu. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja Z kolegą właśnie dyskutowaliśmy i porównywaliśmy pozycję na szosie. On ma kokpit 2 cm niżej niż ja. Rowery prawie takie same, w tym samym rozmiarze wzrost ten sam. Ja mam jeszcze 2 cm szerszą kierownicę. Czyli on jest bardziej aero 🙂 Muszę właśnie poćwiczyć kręgosłup piersiowy i mięśnie głębokie. Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 10 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja obliczylem i też mam kierownice niżej 3cm od siodła...czyli podobnie jak ma jajacek, który jest po wymianie mostka...więc chyba nie będę już przesadzać, kierownica niżej od siodła fajnie sie prezentuje, trzeba chyba sie przestawić na inną geometrię. Generalnie przy zjazdach z górki i podjazdach pewnie sie czułem, w cube miałem wrażenie, ze rower zaraz przekoziołkuje Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja W szosie mam 5 cm niżej, w gravelu 3 cm niżej przy takim samym reachu Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja A ja mam kierownicę w MTB (poziom gripa) ok. 2 cm wyżej niż poziom siodełka. Bo kupiłem kierownicę ze wzniosem 4,5 cm. Jestem stary, więc się niniejszym usprawiedliwiam. 🙂 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja 33 minuty temu, liftlodz napisał(a): W szosie mam 5 cm niżej, w gravelu 3 cm niżej przy takim samym reachu U mnie: MTB - 3 cm Gravel - 5 cm Szosa endurance - 7 cm Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja A ja mam kierownicę w MTB (poziom gripa) ok. 2 cm wyżej niż poziom siodełka. Bo kupiłem kierownicę ze wzniosem 4,5 cm. Jestem stary, więc się niniejszym usprawiedliwiam. A co to znaczy stary? Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja 7 minut temu, liftlodz napisał(a): A co to znaczy stary? ...że mam PESEL nieprawidłowo dobrany do chęci... Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja Ja mój PESEL kwituję minutą ciszy 🙂 Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja Oj tam przesadzacie, po 50-ce trzeba się po prostu cieszyć że można jeździć Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja 3 minuty temu, liftlodz napisał(a): po 50-ce trzeba A po 60tce? Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja 5 minut temu, APZ napisał(a): A po 60tce? tym bardziej Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja A po 60tce?Zobaczę za 2 lata Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja u mnie za rok piątkazprzodu - też zobaczę Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 14 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja ok podjąłem decyzję, że zmieniam na 70mm 7st. Bylem dziś w jednym sklepie i chciałem zmienić mostek i zrobił się mały zonk....po zdjeciu mostak okazało się, że te tulejki, które są pod mostkiem, nie są kompatybilne z innymi. Nie wiem o co dokładnie chodzi ale serwisant zalecił, abym szukał mostku bontrager, więc szukam...z marnym skutkiem, wszędzie niedostępne. Sklepy spodziewają się ich nie wcześniej niż w sierpniu. Mowa o Bontrager elite 70mm/7st Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi