BrudnyHenryk Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 4 minuty temu, BrudnyHenryk napisał(a): Powiało wiosną ze zdjęć . Ani lodu, ani śniegu. Czas zmienić gumy. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 a właśnie zmieniłem i to na grubasy 27.5x3", bo miałem ochotę się zmęczyć i potestować tę opcję. Załadowałem ciśnienie 0.8/1.2 bar, czyli bardzo miękko jak na moje 91+12 kg.Wygoda super, rower wybiera wszystkie drobne nierówności, nie buja przy rozpędzaniu, ale ma bardzo duże opory toczenia. Opcja zdecydowanie na piaski, a nie do miasta Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 W weekend ogarnąłem przegląd wszystkich kół. Nacentrowałem, zmieniłem opony, zalałem mlekiem.mam teraz 3 zestawy (jak już pisałem - do dwóch rowerów, drugi to MTB-FS AM100S):1. szosowy do Monstera 28x1.6 Schwalbe Winter (z kolcami)2. Uniwersalny MTB-FS/Monster mullet 29x2.3+27.5x2.33. Do MTB-FS na piachy 27.5x3"Ad.1 zestaw szosowy - niby baaardzo okazyjnie całkiem lekki zestaw: nowe koła Bontrager boost z microspline, które wg oferty miały ważyć 1728 g. Niestety okazało się, że są kowadłami 2180 g. Złożyłem reklamację i uzyskałem duży rabat. Stwierdziłem, że mogę je zostawić dla opon zimowych, a na lato kupić inny, lżejszy zestaw.Kaseta Shimano SLX 10-51 używana.Finalnie wyszło mnie 417 zł za komplet 2 kół z kasetą. Waga nie jest dla mnie aż tak istotna, a cena dobra.Czeka mnie kolejny zakup kół szosowych na lato Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Lubię mleko Stans. Wczoraj otworzyłem oponę Schwalbe Ice Spiker, która nie była używana przez cały sezon wiosna-jesień. W środku było płynne mleko i nie ma zaschniętych plam. Opona jest czysta od środka.W innej oponie używałem Caffelatex, który mi zasychał. Musiałem dolewać mleka co 3 miesiace. W weekend spędziłem 2 godziny na zrywaniu grubej na mm powłoki pokrywającej całą oponę. Jeszcze bolą mnie palce Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Kolega też miał Stan's i chwalił. Pokazywał oponę po zimie i żadnego syfu. Ono chyba występuję w dwóch wersjach. Nasz mechanik mówi że ze Stan's potrafi się oddzielać woda. I mówi że jego zdaniem najlepsze mleko to Vittoria Pitstop. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Na stronie Stans jest napisane, że po napompowaniu CO2 trzeba wymienić mleko, bo traci właściwości. Może to spowodowało rozwarstwienie mleka?Mnie się nigdy nie rozwarstwiało do tej pory.Zapytaj kolegi przy okazji, czy Pitstop nie zasycha Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 To może być przyczyna bo jest to kolega wyścigowy co używa CO2 Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Testy kasety Shimano SLX 10-51 w napędzie SramPacjent:Korba Sram X0 GXP z zębatką stalową Eagle 34T Boost Łańcuch Sram Eagle X01Kaseta Shimano SLX CS-M7100 10-51TPrzerzutka Sram GX AXSPierwsze testy bardzo pozytywne. Nie robiłem jakiś dokładnych badań, czy nagrywania pracy napędu, ale działa to idealnie, wydaje mi się, że nawet minimalnie lepiej niż z kasetą Sram NX 11-50 (do tego nie mam żadnych zastrzeżeń).Najpierw jeździłem na łańcuchu z drugiego roweru wyciągniętym pomiędzy 0.5, a 0.75.Od tygodnia jeżdżę na nowym łańcuchu.Jestem zachwycony Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Ładne zdjęcia Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 dzięki, ładna okolica, warto zajechać do Wawy Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zamówiłem sztycę karbonową elita one 31.5x400 bez offsetu.Niestety pękła przy pierwszym przykręceniu.Reklamacja na AliExpress uznana w kilka godzin - to u nich lubię.Czy możecie mi polecić jakąś sztycę, która nie pęknie przy pierwszym dokręceniu? Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 dostałem już zwrot i zamówiłem sztycę aluminiową accent execute pro 31.6x400.masa praktycznie karbonowej, a mniej strachu Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 kto strzela ile finalnie kosztował rower (cena wszystkich części razem z tymi, której już miałem: rama, korba i opony)na odpowiedzi czekam do 31.01 Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 3 godziny temu, BrudnyHenryk napisał(a): dostałem już zwrot i zamówiłem sztycę aluminiową accent execute pro 31.6x400. masa praktycznie karbonowej, a mniej strachu Co Cię skłoniło do montażu karbonowej ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi