BrudnyHenryk Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 a możesz mi powiedzieć jaką masz szerokość ramion i jaką szerokość wziąłeś?Czy w górnym chwycie nadgarstki masz proste? Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 a Beacon ma flarę 20 czy 36? Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Flara 20, rozstaw ramion 40 cm, kierownica 40cm Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 czyli nie brałeś szerszej niż ramiona, ciekawe, a nie masz skrzywionych do środka nadgarstków jak jedziesz na klamkach? Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 pytam, bo mam teraz dwie kierownice i trzecią chciałbym mieć już dobrą Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 łańcucha Red AXS nie mogę uzyc, bo nie wchodzi na korbę (jest za wąski). Założyłem chwilowo X01 z MTB. Oba są 12s, ale Red jest węszy (ma mniejsze grubości blaszek) Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Nie, wszystko mam prosto i jest mi wygodnie.Z tym że mam małe dłonie i jeżdżę z klamkomanetkami Campagnolo. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 tyle co się przejechałem bez hamulców (sic!) to pozycja jest bardzo wygodna, więc na razie jeszcze jej nie skreślam.Niestety nie mam końcówki bleeding edge, więc do wtorku hamulców nie będzie Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 blipsy własnej roboty zamontowane i nawet działają Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 W dniu 10.12.2022 o 20:13, BrudnyHenryk napisał(a): Monster złożony hamulce po skróceniu i wymianie zacisków będą wymagały przelania, więc są spięte tymczasowo do ramy ... monster złożony.... A dlaczego dajesz oponę maxxis na tył a schwalbe do przodu ? Jakie obręcze włożyłeś przód ? W tyle nie widzę? Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 na koła jeszcze nie patrz, bo te są z MTB, a w tej chwili mam mocny bałagan w tym zakresie. Po swoich złych doświadczeniach z pękającymi obręczami zacząłem przechodzić na coraz to szersze obręcze. Docelowo chcę mieć 3 zestawy kół1. Plusowe 2x 27.5 obręcze 50 mm, opony Specialized ground control 3" (mam)2. MTB mullet 29 obręcz 30mm / 27.5, obręcz 40 mm, opony Maxxis High Roller 2 (mam tył)3. Gravelowe 29" obręcze 25 mm (mam stare, ale tylna wymaga centrowania - powinna jeszcze pojeździć ), opona 700x42 Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 to co widzisz na zdjęciu to przód obrecz 29"x25mm sunringle helix+ opona zużyta schwalbe 2.25" rocket Ron czy racing Ralph (nie pamiętam która była na przód)tył obręcz sunringle 27.5x40 mm opona Maxxis 2.3" high roller 2 Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 do tego komplikują sprawę opony z kolcami. Mam 4 szt (2 szt mtb mullet i 2 szt gravel). Niestety założoną mam tylko jedną, a skończyło mi się już mleko ... i kasa...:) jest jak jest, byleby jeździć :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Śniegu u nas nasypało i wyciągnąłem wczoraj buty zimowe, które mają nakładki z kolcami. Po odśnieżonym chodniku chodzi się w nich tak sobie natomiast po nieodśnieżonym i po śniegu idealnie. Zapewne podobnie jest z oponą z kolcami? Bo nigdy na takiej nie jeździłem. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Tak samo.Im więcej śniegu i lodu tym większa przyczepność.W MTB mam opony Icespiker, które są bardzo agresywne: w każdej kostce bieżnika jest kolec. Wg mnie tych kolców jest za dużo. W grawvelu mam mniej kolców i tam nie ma problemów z przyczepnością na suchym.W icespiker:Na gołym asfalcie opony huczą bardzo głośno. Przyczepność wydaje się wystarczająca na prostej i zakrętach, ale nie miałem jeszcze awaryjnego hamowania. Przy dosyć ostrym hamowaniu słychać jakby kolce szurały, odrobinę się ślizgały, ale w poślizg nie wpadłem. Boję się spróbować zahamować na maxa.Na kostce brukowej podobnie jak na asfalcie. Może ciut gorzej.W garażu na betonie pokrytym epoksydem jest niebezpiecznie !!! Totalny brak przyczepności.W gravelu nie ma takich kłopotów Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi