Oskarr Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Niby nazywa się to jako XCM ale tam specjalnie dużo elementów z XC nie ma. Szemud w pomerani był zdecydowanie pod HT, ponoć w cyklu 10 wyścigów są 3 które zdecydowanie szybciej się przejedzie na fullu ze względu na wymagająco technicznie trasę, reszta to takie maratony mtb, trochę jakby się puściło po kampinosie tylko podjazdy 10x dłuższe. W klasycznym XCO przed zawodami obowiązkowo objeżdża się trasę, sprawdza się dropy i linie przejazdów aby się nie uszkodzić na zawodach, tutaj masz jako taką technikę to ciśniesz wszystko linią A i nawet nie patrzysz na linię B pomimo braku objazdu trasy. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Większa waga, ale na nierównościach, nie trzeba tak często wstawać z siodła. Tak gdybam, bo to nie moja bajka, ale znam ziomka, który jeździ XC i też przeskoczył na fulla Rockrider Rece 900. Chwali sobie.Ale Maratony jeździ na Hardtail Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 3 godziny temu, jajacek napisał(a): A trasy są tam wymagające fulla? życzę tej Pani jak najlepiej ...ale boje sie ze troche ciężko spiąć budżet by mieć Scotta Sparka 900 World Cup AXS i jednocześnie hardtaila. Co prawda widzę jakieś oszczędności tu, bo zamiast karbonu wleciały aluminiowe obręcze DT Swiss, ale całe szczęście na topowych oponach Pirelli. No i złoty a skromny blat od (chyba) absolute black dopełnia dobry look. Hardtail musiałby ważyć chyba 9kg by był sensowną alternatywą ? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 4 minuty temu, Veriv napisał(a): życzę tej Pani jak najlepiej ...ale boje sie ze troche ciężko spiąć budżet by mieć Scotta Sparka 900 World Cup AXS i jednocześnie hardtaila. Co prawda widzę jakieś oszczędności tu, bo zamiast karbonu wleciały aluminiowe obręcze DT Swiss, ale całe szczęście na topowych oponach Pirelli. No i złoty a skromny blat od (chyba) absolute black dopełnia dobry look. Hardtail musiałby ważyć chyba poniżej 9kg by był sensowną alternatywą ? skąd wiesz jakie tam koła są? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 ja tu tylko Panią wrzuciłem jako przykład aero montażu plakietki z numerem, ale teraz jak sprawdziłem wyniki to montaż plakietki przyniósł efekt bo Pani była pierwsza wśród kobiet na 170 uczestniczek. Ale rzeczywiście, jeśli chodzi o sprzęt to z roku na rok są coraz droższe rowery na startach. Pamiętam jak 3 lata temu zaliczałem moje pierwsze pudło na XC 100, w tamtym czasie na rower + lekkie modyfikacje wydałem 1,5 wypłaty a Pan spiker skomentował to słowami "widzą Państwo, na tanich budżetowych rowerach też można robić wyniki!" To był ten moment, kiedy człowiek nie wie czy to był właśnie komplement czy jednak Cię obrażają. Teraz jeżdżę na rowerze który mnie kosztował koło 11k i dalej na starcie mam jeden z biedniejszych rowerów ? Odnośnik do komentarza
Cajtek78 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Trochę lipa, tak wygląda numer z 2022 roku cyklu MTB Atelier Maraton...Nie zegniesz tak Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Dużo Mastersów się ściga którzy strasznie się wkręcili a piastują wysokie stanowiska i niemal śpią na kasie. Jest taki klub Catena Wyszków, to jak raz ich widziałem to każdy miał sprzęt za minimum 25k, prawie każdy na kołach klasy DT XRC 1200. Przykład Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 same koła nie aż tak znowu drogie.Za kovee pro trzeba zapłacić 2500+2800, więc jak komuś zależy to da się przeżyć. Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Macie rację że to może być karbonowy dt swiss. Przyjrzałem się od razu, bo ten rower mi się bardzo spodobał, ale przez myśl mi przeszło że to może jakiś zapasowy zestaw kół więc pewnie alu. Bardzo dobrze ze ludzie mogą sobie pozwolić na coraz lepsze rowery. Na dobrym rowerze fajniej się jezdzi i motywacja lepsza. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 A, że paniusia ma karbonowe dt 1200?możliwe.Tym razem "aero na gravelu" w kosmos odleciało:)No trudno, dzień jak co dzień Odnośnik do komentarza
sl66 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 7 godzin temu, BrudnyHenryk napisał(a): Tym razem "aero na gravelu" w kosmos odleciało:) To już tradycja tego forum :) Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Ale wnioski można wyciągnąć, na pewno spróbuję zapiąć numer w sprytniejszy sposób na najbliższym bikemaratonie. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Tak mocno lepiej ni zginać, komputer nie złapał chipa. Będę bardziej prostował numer. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi