jajacek Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Tak swoją drogą dyskutowaliśmy też ze Spider Suspensionss o Manitou. Opinia była taka że Markhor to kompletny śmietnik gdzieś w połowie między Suntourem a najtańszym RockShoxem. Machette to taki Recon. Już całkiem przyzwoity. A R7 Expert i R7 Pro to już bardzo porządne produkty. No i że jak chcemy najlepszą amortyzację do XC to tylko Fox z tłumikiem FIT4 :) Odnośnik do komentarza
mareckiabc Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Godzinę temu, jajacek napisał(a): Tak swoją drogą dyskutowaliśmy też ze Spider Suspensionss o Manitou. Opinia była taka że Markhor to kompletny śmietnik gdzieś w połowie między Suntourem a najtańszym RockShoxem. Machette to taki Recon. Już całkiem przyzwoity. A R7 Expert i R7 Pro to już bardzo porządne produkty. No i że jak chcemy najlepszą amortyzację do XC to tylko Fox z tłumikiem FIT4 🙂 Miło słyszeć bo właśnie Fox Factory z FIT4 kupiłem 😊 Czyli Jacku serwis amorów polecasz Spider Suspensions w Rudzie Śląskiej? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia To zrób w wolnej chwili nowy wątek i daj znać jak się jeździ i na czym i do czego masz porównanie. I napisz też ile ważysz. Bo to wszystko wpływa na jazdę. I czy z manetką remote czy ustawienia z goleni. Odnośnik do komentarza
mareckiabc Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Świeżo kupiony, wczoraj przyjechał. Pojedzie na serwis zerowy - cena 100 zł dowiadywałem się. A do roweru wleci na wiosnę z całym nowym osprzętem o kołami. Muszę kupić manetkę do niego, jesteś w stanie podpowiedzieć jaka będzie pasowała? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Być może ta: Manetka blokady skoku FOX RACING SHOX 3POS - CentrumRowerowe.pl Natomiast sugeruje na stronie RideFox wpisać czterocyfrowy kod produktu, który masz na goleni i dostaniesz listę części zamiennych do tego modelu. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Czyli chyba Service Manual trzeba ściągnąć ze strony Foxa. Może tam będą part numbery. Odnośnik do komentarza
mareckiabc Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Hmm a nie 2 pozycyjna? Białym drukiem na górze tego co wkleiłem jest napisane 2Pos? 10mm ciąg Odnośnik do komentarza
radki Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2 pozycyjna push to unlock. Odnośnik do komentarza
Rot Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Udało mi się w końcu wymienić hamulec - póki co tylko przedni - i mam wrażenie, że klocki się cokolwiek ocierają o tarczę. To normalne? Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 28 minut temu, Rot napisał(a): Udało mi się w końcu wymienić hamulec - póki co tylko przedni - i mam wrażenie, że klocki się cokolwiek ocierają o tarczę. To normalne? Jak dokręcałeś zacisk do widelca to zacisnąłeś klamkę ? Odnośnik do komentarza
Rot Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 17 minut temu, Pepe75 napisał(a): Jak dokręcałeś zacisk do widelca to zacisnąłeś klamkę ? Przykręciłem bez naciskania, tarło bardzo, ojciec mi powiedział, żebym poluzował zacisk, nacisnął klamkę lekko i dokręcił zacisk jeszcze raz i teraz ociera trochę mniej. Założyłem tył i zero sensacji, jedynie klamka ciut miększa niż z przodu, ale nawet jak do odpowietrzenia, to i tak wyjdzie taniej niż montaż całości. Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 4 minuty temu, Rot napisał(a): Przykręciłem bez naciskania, tarło bardzo, ojciec mi powiedział, żebym poluzował zacisk, nacisnął klamkę lekko i dokręcił zacisk jeszcze raz i teraz ociera trochę mniej. Założyłem tył i zero sensacji, jedynie klamka ciut miększa niż z przodu, ale nawet jak do odpowietrzenia, to i tak wyjdzie taniej niż montaż całości. To spróbuj poluzować zacisk, zaciśnij klamkę mocno i naprzemiennie po trochu dokręcaj śruby zacisku. Jak nie pomoże to jeszcze raz tylko włóż kawałek kartki papieru złożonej na pół (dwie warstwy papieru) między klocek a tarczę (tam gdzie ociera) - pewnie to nieprofesjonalne, ale u mnie pomagało 😉 Odnośnik do komentarza
Rot Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 29 minut temu, Pepe75 napisał(a): To spróbuj poluzować zacisk, zaciśnij klamkę mocno i naprzemiennie po trochu dokręcaj śruby zacisku. Jak nie pomoże to jeszcze raz tylko włóż kawałek kartki papieru złożonej na pół (dwie warstwy papieru) między klocek a tarczę (tam gdzie ociera) - pewnie to nieprofesjonalne, ale u mnie pomagało 😉 Na razie nie pomogło, jutro po pracy spróbuję z papierem. Niby ociera, ale nie widzę, żeby spowalniało koło jakoś znacznie, tzn puszczone w ruch się kręci. Na dojazd do pracy i z powrotem powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza
Rot Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia W dniu 21.01.2024 o 22:26, Pepe75 napisał(a): To spróbuj poluzować zacisk, zaciśnij klamkę mocno i naprzemiennie po trochu dokręcaj śruby zacisku. Jak nie pomoże to jeszcze raz tylko włóż kawałek kartki papieru złożonej na pół (dwie warstwy papieru) między klocek a tarczę (tam gdzie ociera) - pewnie to nieprofesjonalne, ale u mnie pomagało 😉 Z papierkiem też nie pomogło niestety. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi