DarwinWatterson Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Zraziłem się do serwisu Mediaexpert i roweru Indiana X-pulser 5.9. Rozważam zmianę na Rockrider Explore 540 29" lub Rockrider XC 100 29" Czy ktoś z Was widział lub kupił Rockrider Explore 540 ? Różnica w cenie pomiędzy Rockrider Explore 540 a Rockreider XC 100 dla amatora nie jeżdżącego w terenie będzie odczuwalna ? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Jeszcze raczej w Polsce takiej osoby nie ma. Puścili sprzedaż expl 540 w zeszły piątek. Miałem xc 100, mój tata ma teraz xc 120, mam też xc 900 i mój młodszy brat ma Indianę x7. Zamówiłem w piątek dla mamy do testu 2x expl 540. W najbliższą sobotę powinienem jeździć na tym expl i będę w stanie coś konkretniej powiedzieć. Wydaje mi się, że xc 100 może mieć trochę lepszą ramę, ale bez testów to jak wróżenie z fusów. Xc 100 ma na pewno lepszy amortyzator. Markhor się broni sam w sobie i jest polecany jak się zmienia amortyzator w rowerze. Amortyzator w expl to niewiadoma. Patrząc jednak na różnice w cenie, obecnie moim zdaniem wygrywa expl. Jak będę miał go w swoich rękach za 2 tygodnie zamierzam go rozkręcić i sprawdzić ile co waży w porównaniu do xc 100 Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 To czekamy na info, bo expl540 wygląda kusząco i myślę o nim dla żony. :] jedynie geometria dość specyficzna Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Ja zamówiłem dwa dla mamy. Właśnie ta geometria śmieszna z bardzo krótkim mostkiem. Decathlon jednak nie ma problemów ze zwrotami, więc pojeździmy po sklepie i zobaczymy która geometria lepsza i zostawimy tylko jednego. Jak będzie padaka to żadnego nie zostawiamy. Odnośnik do komentarza
Szymii Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Cześć, Sorry że trochę nie na temat ale mam jedno pytanie. Otóż od jakiegoś czasu też poluje na expl 540 i obecnie nie widzę aby był dostępny na stronie Decathlon. Pytanie w jaki inny sposób można go zamówić? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Jest w wersji damskiej. Różni się siodelkami. Odnośnik do komentarza
Szymii Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Dziękuję za odpowiedź teraz to ma sens ? Myślicie że dla mężczyzny ten rower będzie ok ? Oczywiście wymiana siodełka wchodzi w grę. Ze specyfikacji zauważyłem że różni się trochę szerokość kierownicy oraz rozmiar mostka. Wersja męska: https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-explore-540-29/_/R-p-329414?mc=8607120&c=Niebieski_Turkusowy Wersja damska: https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-turystyczny-damski-rockrider-expl-540-29/_/R-p-325317?mc=8607220&c=Czerwony Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 W damskiej masz krótszy mostek o 2 cm. Jak nie będzie pasował dasz dłuższy. Pozycja powinna z takim być minimalnie bardziej wyprostowana i rekreacyjna. Kierownica 70cm starczy. Chyba, że masz pod 2 metry, to wtedy szersza nie byłaby głupim pomysłem. Ogólnie raczej nie powinno przeszkadzać. Odnośnik do komentarza
mateo1977 Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Kupiłem dla żony. Chciałem dla siebie również kupić ale ze wstępnych informacji w lipcu ich jeszcze nie będzie. W Chorwacji są już dostępne w wersji L Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Ja mam w decathlon.pl info ze L damski jest dalej dostępny. 2 cm na kierownicy naprawdę nie robi różnicy. Odnośnik do komentarza
mateo1977 Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 1 godzinę temu, Oskarr napisał: Ja mam w decathlon.pl info ze L damski jest dalej dostępny. 2 cm na kierownicy naprawdę nie robi różnicy. Mam 187cm wzrostu. Damski wydaje mi się, że będzie za mały Odnośnik do komentarza
mateo1977 Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Rozmiar M jest już dostępny na naszej stronie Odnośnik do komentarza
tomekw80 Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Rozmiar M jest już dostępny na naszej stronieKiedy rozmiar L będzie dostępny?Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
mateo1977 Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 6 godzin temu, tomekw80 napisał: Kiedy rozmiar L będzie dostępny? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Myślę, że nikt tak naprawdę nie wie. Zakładam, że będzie trzeba mieć trochę szczęścia. Wczoraj we Francji były wszystkie rozmiary dostępne... przez 60 minut ? Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 W dniu 6.07.2022 o 17:44, mateo1977 napisał: wydaje mi się, że będzie za mały Po co kombinować z wydłużeniem mostka i kupnem "eMki" dla Twojego wzrostu. Nie ma nic gorszego jak rower kupiony zbyt mały. Niecierpliwość jest cechą młodych ludzi. Metodę masz dobrą metodę. Kwerenda zamówień na Polskę i nie tylko (widzę że Twoja determinacja sięgnęła analizy dostaw na Bałkany i dobrze). Ja, kiedy polowałem w ub. roku na swoją maszyne dotarłem do kwatery głównej dystrybutora, dywizji na Europę środkową, i miałem pewność (pewno sie przestraszyli, że są pod kontrolą ?, że rower dotrze do sklepu w tyt a tym mieście. Po odbiorze satysfakcja była podwójna. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi