MakczuPikczu Opublikowano Poniedziałek o 14:49 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 14:49 W dniu 12.10.2025 o 10:07, sl66 napisał(a): Tak - to właśnie od 16 stron tego wątku próbują Ci przekazać użytkownicy forum 😉 no ok, zawsze warto zapytać 🙂 bo np siedzonko też jest regulowane przód tył a ktoś mi tu napisał że nie można regulować siedzonka...więc po co ta regulacja w nim jest? A też można tu zyskać kilka cm.. Odnośnik do komentarza
MakczuPikczu Opublikowano Poniedziałek o 14:50 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 14:50 dzisiaj przypadkiem znalazłem taki filmik, od 8 minuty jest o gripach i rogach, może taki zestawik zastosować i będzie spoko? www.youtube.com/watch?v=EfVdWx5luMo Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano Poniedziałek o 21:44 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 21:44 O ile się nie mylę to już Ci pisaliśmy o gripach ergonomicznych a ja sam chyba Ci pisałem o rogach wewnętrznych Odnośnik do komentarza
MakczuPikczu Opublikowano Czwartek o 21:16 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 21:16 W dniu 13.10.2025 o 23:44, Greg29 napisał(a): O ile się nie mylę to już Ci pisaliśmy o gripach ergonomicznych a ja sam chyba Ci pisałem o rogach wewnętrznych tak ale te są chyba trochę inne, nie takie w górę ale jakby 'na płasko'. Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano Czwartek o 21:22 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 21:22 Rogi ustawiasz pod takim kątem, żeby było Ci wygodnie jak jedziesz Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano Czwartek o 22:01 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 22:01 Tych ergonomicznych nie ma sensu (i w zasadzie możliwości) dawać 'na płasko'. Na środek jak z nimi wyjedziesz, to nie sięgniesz do hamulca bez puszczania rogu. Za bardzo do poziomu ich nie dasz, bo będą kolidować ci z manetkami hamulców. W drugą stronę z kolei nie będziesz za bardzo ich obracał, bo do pionu, czy do siebie nie ma sensu ich ustawiać. Bierzesz klucz na wycieczkę i sobie empirycznie dobierasz najwygodniejszy skos, jak ci najbardziej leży. U mnie to mniej więcej tak wygląda: Dodatkowo, możesz ewentualnie poeksperymentować i próbować montować ja inaczej, niż w zalecany sposób. Akurat na zdjęciu mam je zamienione lewy z prawym na próbę w dłuższej trasie (nie podeszło mi), wcześniej twardo jeździłem na zamontowanych do góry nogami (względem zaleceń montażu oryginalnych Spirgripsów) i mi to pasowało. Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Ja mam zainstalowane "zgodnie z instrukcją" ale kąt pochylenia dopracowywałem podczas jazd - miałem rogi niedokęcone do końca i mogłem je trochę przekręcać w czasie jazdy Ale te moje rogi nie są idealne, po obejrzeniu tego fragmentu od "Wstał sprzed kompa" stwierdziłem, że jego są lepsze bo faktycznie mogą dać te podparcie dla dłoni, więc teraz, bogatszy o to doświadczenie, wybrałbym te rogi co ma on, czyli Accent Pro Ergo Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Mam gdzieś takie sprzed kilkunastu lat. Ciekawe czy się nadadzą i przeżyją drugą młodość 🙂 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi