Przemeg Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Popatrz na pepper na promki: Scott Scale i Cannondale Scalpel były za około 6 tysięcy z włoch do wyjęcia. Scalpel to petarda, mega progresywne geo i sztyca 27,2/. Na minus support, kombinowane pf 30. Odnośnik do komentarza
damianKr Opublikowano 3 Września Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września A taki SCOTT gdyby udało się wytargować poniżej 8 tyś? https://www.scott.pl/produkt/1629/12011/Rower-Scale-930-Blue Koła zapewne w przyszłości do zmiany. No i ten gówniany mostek. Wizualnie rower bardzo ładny. Odnośnik do komentarza
Przemeg Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Tu masz za 6 koła 😄 https://www.pepper.pl/promocje/rower-mtb-scott-scale-930-carbon-fox32-878027 https://www.pepper.pl/promocje/rower-gorski-mtb-karbonowy-scott-scale-930-rozmiary-s-xl-140342eur-883225 Odnośnik do komentarza
Yacko Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Scale 930 w cenie 6 tys to dobry deal, Scalpel HT3 też petarda i jak dla mnie piękne malowanie żółto czarne, ale suport wydziwili (dobrze, że chociaż koła już normalne) oraz sztyca 27,2 to mniejszy wybór dropperów, za to bardziej elastyczna. Odnośnik do komentarza
damianKr Opublikowano 3 Września Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września Ten Scalpel HT3 w czarno żółtym malowaniu to faktycznie petarda. Ale już bieda z rozmiarami w XL został tylko różowy ;). Odnośnik do komentarza
Bonnum Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Tak jak Jacek pisał jest Cube z bardziej wyprostowaną pozycją. Jest na niego promocja którą wrzuciłem w innym wątku i został już tylko rozmiar xl więc tak jak szukasz. Do tego z polskiego sklepu który jest w każdym większym mieście: https://skiteam.pl/rowery-gorskie-mtb-hardtail/6312-285688-rower-cube-616300-reaction-c-62-race-4054571386960.html#/3300-maincolor-niebieski/3460-rama-uniwersalna/4026-sex-unisex/34033-rozmiar-21_29_xl/60346-kolor-bluhaze_blk Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Za 9k to nie ma lepszej oferty na karbonowego hardtaila. Nalezy tylko zdecydowac czy chcemy zwiekszony komfort i wtedy Chisel czy tez mniej komfortowy ale wysmienicie wyposazony rower i nowy. Wtedy ten Cube. Swoja droga jezdzilem na karbonowym Scott Scale wyposazonym w Judy Gold. Ten rower byl dramatycznie niekomfortowy. Wynikalo to z bardzo nisko polozonego kokpitu wymuszajacego bardzo pochylona sylwetke, nedznego amora i ekstremalnie grubej sztycy podsiodlowej znaczaco usztywniajacej tyl roweru. Jezdziem tez na Cube Reaction wyposazonym w RockShox Reba. Pozycja mega komfortowa, stosunkowo wyprostowana. Dobry amor i waska podsiodlowka poprawiajaca komfort. To samo z grubsza jest w obecnym Cube i na pewno moge taki rower polecic. Sam mam tez w swoim rowerze amor Fox Stepcast Performance taki jak w Cube, ktory jest bardzo komfortowy. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Podsiodlowka 27,2 jest fajna jak chcemy jeździć na zwykłej sztycy, najlepiej na karbonie. 31,6 albo 30,9 jest fajna jak chcemy dać myk myka - większy wybór, tańsze i większy skok. Odnośnik do komentarza
Yacko Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Orbea Alma M20 za około 9 tys to też niezły rower. Odnośnik do komentarza
Przemeg Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września 17 godzin temu, jajacek napisał(a): Za 9k to nie ma lepszej oferty na karbonowego hardtaila. Nalezy tylko zdecydowac czy chcemy zwiekszony komfort i wtedy Chisel czy tez mniej komfortowy ale wysmienicie wyposazony rower i nowy. Wtedy ten Cube. Swoja droga jezdzilem na karbonowym Scott Scale wyposazonym w Judy Gold. Ten rower byl dramatycznie niekomfortowy. Wynikalo to z bardzo nisko polozonego kokpitu wymuszajacego bardzo pochylona sylwetke, nedznego amora i ekstremalnie grubej sztycy podsiodlowej znaczaco usztywniajacej tyl roweru. Jezdziem tez na Cube Reaction wyposazonym w RockShox Reba. Pozycja mega komfortowa, stosunkowo wyprostowana. Dobry amor i waska podsiodlowka poprawiajaca komfort. To samo z grubsza jest w obecnym Cube i na pewno moge taki rower polecic. Sam mam tez w swoim rowerze amor Fox Stepcast Performance taki jak w Cube, ktory jest bardzo komfortowy. Jest nowy Cube na 2025 https://www.cube.eu/pl-pl/cube-reaction-c-62-race-pigeonblue-n-art/845310 https://www.cube.eu/pl-pl/cube-reaction-c-62-race-sleekgrey-n-prism/845300 Odnośnik do komentarza
mareckiabc Opublikowano 7 Września Udostępnij Opublikowano 7 Września Ja też jestem zachwycony moim Chiselem, choć kupiony 2 lata temu na tej samej ramie obecnie trochę zmodyfikowany. Koła, amor, napęd, hamulce. Waga spadła na 10.900 z pedałami. Jeszcze do zmiany czekają pedały - 200 gram, kierownica też podobnie -200, myślę o sztycy więc powinienem zejść do ok 10 kg. Wizualnie też super się prezentuje i jeździ. Odnośnik do komentarza
mareckiabc Opublikowano 7 Września Udostępnij Opublikowano 7 Września W dniu 2.09.2024 o 15:03, jajacek napisał(a): Mam takie same odczucia i paru moich kumpli również. Twierdzę że gravel bez jakiegoś rodzaju amortyzacji nie ma sensu. Koledzy tu na forum założyli amortyzowane mostki. Niektórzy kupili Speca Diverge z mikro-amortyzatorem. Mój kumpel kupił Canyona z pełnym amortyzatorem. Co do hardtaila to jeśli szukasz komfortu to jak dla mnie numer 1 pod tym względem to Specialized Chisel jeśli chodzi o ramę. Karbon będzie ciut lżejszy ale sztywniejszy więc komfort będzie mniejszy. Aczkolwiek to da się trochę zredukować. Mam Speca Epica do którego właśnie kupiłem zapasowe koła żeby założyć do nich opony do gravela i mieć hardtaila z amortyzacją na jakieś szutry i gruntówki. I karbonową sztycę podsiodłową z mikro-amortyzacją. Gdybym miał kupić sobie hardtaila do 8k to Cube Reaction C:62 Race nie ma chyba żadnej konkurencji w tym budżecie. W Niemczech ok. 1800 Euro. Jacku dasz namiar na tą sztycę? Sam chciałbym wymienić moją oryginalną aluminiową. Odnośnik do komentarza
Locomotiv21 Opublikowano 7 Września Udostępnij Opublikowano 7 Września @mareckiabc Możesz napisać więcej szczegółów na temat tego co wymieniłeś w Swoim rowerze? Odnośnik do komentarza
mareckiabc Opublikowano 7 Września Udostępnij Opublikowano 7 Września Koła DT Swiss XR391 na piastach DT Swiss 350, dętki tpu, amor Fox Factory 32 plus manetka dt swiss, korba xt, zębatka 36T, kaseta slx, przerzutka xt, hamulce xt, Odnośnik do komentarza
Locomotiv21 Opublikowano 7 Września Udostępnij Opublikowano 7 Września A gdzie kupiłeś ten amortyzator? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi