Skocz do zawartości

MTB solidny, rekreacyjny, pod przyczepkę

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jedziesz na stepy Mongolii więc awarii w terenie się nie musisz obawiać - mi raz na zjeździe w lesie patyk wyrwał tylni przewód hydrauliczny z macowań przy tylnym trójkącie ale nie wyrwał z zacisku, więc nie jest to takie łatwe. Teoretycznie można też rower z hamulcami hydraulicznymi przewozić poziomo a nawet obracać do góry nogami w celu np. wymiany koła i się one nie zapowietrzają. Hamulce mechaniczne mają za to inne wady - wpływ elastyczności linki i pancerza na siłę hamowania, konieczność regulacji położenia tłoczka wraz ze zużyciem klocków, itp. Wymiana hydraulików na mechaniki to krok wstecz w ewolucji

Dobre mechaniki kosztują tyle co hydrauliki. Więc ma to znikomy sens.
Zamówiłem Właśnie wszystko co potrzeba, jedyny szkopuł że ten Attention XL wydaje mi się jednak krótki i odruchowo przesuwam się na sam koniec siodełka. Siodełko mam trochę pochylone do przodu fabrycznie, więc muszę to ustawić poziomo i jeszcze raz sprawdzić.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Miałeś świetny rower ale długi to nie chciałeś. To masz kiepski i krótki. Taka karma  
Hahaha!!
Cóż poradzić ;)

p.s. z Cube Reaction chodziło o karbonową w ramę w kontekście przyczepki, siodełka, bagażnika itd.

p.s.II byłoby mi łatwiej, jakbyś mnie nie nakręcił na napęd 2x ;)

Roznica miedzy Recon Gold a Reba chyba tylko w wadze. SIDa mozna kupic za 1500 zl
Gdzie? Bo ja patrzyłem tylko na Race Day +, niższe tłumiki mnie nie interesują, ponieważ tak nam powiedział [mention=10435]mike21[/mention]

W każdym razie i tak Recon Gold mi wystarczy, uważam.