Greg29 Opublikowano Poniedziałek o 05:20 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 05:20 Nie jedziesz na stepy Mongolii więc awarii w terenie się nie musisz obawiać - mi raz na zjeździe w lesie patyk wyrwał tylni przewód hydrauliczny z macowań przy tylnym trójkącie ale nie wyrwał z zacisku, więc nie jest to takie łatwe. Teoretycznie można też rower z hamulcami hydraulicznymi przewozić poziomo a nawet obracać do góry nogami w celu np. wymiany koła i się one nie zapowietrzają. Hamulce mechaniczne mają za to inne wady - wpływ elastyczności linki i pancerza na siłę hamowania, konieczność regulacji położenia tłoczka wraz ze zużyciem klocków, itp. Wymiana hydraulików na mechaniki to krok wstecz w ewolucji Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Poniedziałek o 07:43 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 07:43 Dobre mechaniki kosztują tyle co hydrauliki. Więc ma to znikomy sens. Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Poniedziałek o 17:53 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:53 Dobre mechaniki kosztują tyle co hydrauliki. Więc ma to znikomy sens.Zamówiłem Właśnie wszystko co potrzeba, jedyny szkopuł że ten Attention XL wydaje mi się jednak krótki i odruchowo przesuwam się na sam koniec siodełka. Siodełko mam trochę pochylone do przodu fabrycznie, więc muszę to ustawić poziomo i jeszcze raz sprawdzić.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Poniedziałek o 18:15 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:15 Miałeś świetny rower ale długi to nie chciałeś. To masz kiepski i krótki. Taka karma 🙂 Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Poniedziałek o 18:27 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:27 Miałeś świetny rower ale długi to nie chciałeś. To masz kiepski i krótki. Taka karma Hahaha!! Cóż poradzić ;)p.s. z Cube Reaction chodziło o karbonową w ramę w kontekście przyczepki, siodełka, bagażnika itd. p.s.II byłoby mi łatwiej, jakbyś mnie nie nakręcił na napęd 2x ;) Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Środa o 09:40 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 09:40 Swoją drogą jakie macie kalkulatory obecnie dostępne do wyboru ramy?Competitive Cyclist Bike Calculator jest niedostepny(wszedłem VPNem oczywiście)Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Środa o 09:48 Udostępnij Opublikowano Środa o 09:48 Wrench Science zbankrutował i chyba strona wyłączona. Więc na razie nie znam nic nowego. Może jakieś aplikacje na telefon. Odnośnik do komentarza
sl66 Opublikowano Środa o 09:50 Udostępnij Opublikowano Środa o 09:50 Teraz, jajacek napisał(a): Wrench Science zbankrutował i chyba strona wyłączona. Na moje szczęście zapisałem sobie w innym miejscu wszystkie wyniki tego kalkulatora, póki jeszcze działał 🙂 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Środa o 09:59 Udostępnij Opublikowano Środa o 09:59 What's the Best Bike Fit Calculator? – The Pro's Closet Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Środa o 15:07 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 15:07 Wracając do rowerów, to kupilem sobie 2 szt Recon Gold za 120 Euro sztuka (bez manetek ) na bike-disc i bardzo mnie to cieszy, do jakiegoś roweru na pewno założę ;) Myślalem o Rebie, ale 330 Euro, a SID 600Euro. To może kiedyś takie coś w przyszłości ;) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Środa o 15:12 Udostępnij Opublikowano Środa o 15:12 Roznica miedzy Recon Gold a Reba chyba tylko w wadze. SIDa mozna kupic za 1500 zl Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano Środa o 15:34 Udostępnij Opublikowano Środa o 15:34 Ewentualnie Pike jeśli 120. Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Środa o 16:33 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 16:33 Roznica miedzy Recon Gold a Reba chyba tylko w wadze. SIDa mozna kupic za 1500 zlGdzie? Bo ja patrzyłem tylko na Race Day +, niższe tłumiki mnie nie interesują, ponieważ tak nam powiedział [mention=10435]mike21[/mention] W każdym razie i tak Recon Gold mi wystarczy, uważam. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano Środa o 16:36 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 16:36 Ewentualnie Pike jeśli 120.Ale ten też chyba sporo Euro? Ja na razie celuję w bardzo umiarkowany teren ATB. Zawsze można w przyszłości zmienić. Cieszy mnie ten Recon niezmiernie :)Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Środa o 17:00 Udostępnij Opublikowano Środa o 17:00 Nizsze modele z Charger2 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi