Gosiaczek Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 BRUDNYHENRYKU- JAKIEJ BLASZKI?wczesniej przekładalam klocki z przedniego koła na tylne i było wszystko dobrze,sprawnie poszlo.szybko wyregulowałam.żadnych problemów nie bylo.zalożone dobrze,bo inaczej sie nie da.Dobrze hamują,tylko problem taki ,ze hamuja nawet po puszczeniu klamki. Odnośnik do komentarza
Gosiaczek Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 JAJACEK- moze i tłoczek.A mozna to samemu naprawic? Trzeba cos wymienić? Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 masz te blaszkę prawidłowo założoną?jak nie piszesz jaki to hamulec i jakie klocki , ani nie dasz zdjęcia to wróżenie z fusów Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 https://www.youtube.com/watch?v=sOENU1OpW3c Odnośnik do komentarza
Gosiaczek Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Ja nie mam takiej blaszki i nie mialam wczesniej.hamulec tarczowy mechaniczny( bez żadnych plynów),okładziny jak na zdjęciu. Odnośnik do komentarza
Gosiaczek Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Nic takiego się nie działo dopóki nie wymieniłam klocków na te ze zdjęcia. Odnośnik do komentarza
Gosiaczek Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Kupilam nową linkę i osłonkę do niej,zalozyłam i jakby mniej hamuje przy puszczeniu klamki.Jak ruszam tą częscią, gdzie sa okładziny hamulcowe ,to wszystko ładnie chodzi( tą dźwignią ,do której zaczepia się linkę),więc to chyba nie tłoczek.Klamka też ładnie oskakuje po puszczeniu.Może tarcza krzywa? Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 A klocki hamulcowe czym są rozpychane?Trzymają się tłoczków czy latają luźno?Hamulców mechanicznych nie znam, mam tylko hydrauliczne, więc nie wiem jak to jest na pewno, ale:Klocki muszą być czymś rozpychane, żeby trzymały się tłoczków.Najczęściej służy do tego taka blaszka jak pokazałem wcześniej.Czasami tłoczki mają magnes i wtedy nie ma blaszki, ale to jest rzadkościąGosia, chyba musisz iść do serwisu, bo nie wiem co to może być Odnośnik do komentarza
Gosiaczek Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Jest magnes w tłoczkach Odnośnik do komentarza
Gosiaczek Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Mysle ze to jednak tłoczek ,bo specjalnie szłam kawałek drogi i patrzylam,to zatrzymuje się jedna okładzinka.Jak tylko ruszam klamka to odchodzi,ale jak hamuję,to juz nie.zamowilam tą część i wymienię.I tak wytrzymało 8 lat jeżdżenia.Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Najlepiej to no było rozebrać ten zacisk i porządnie wyczyścić ... Odnośnik do komentarza
Gosiaczek Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Juz wczesniej to zrobilam i niewiele pomogło.Ten zacisk jest juz zniszczony,bo jeżdżę rowerem caly rok,jak snieg,mróz,deszcz . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi