mike21 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Nie wiem jak chcecie reach zmniejszyć do pozycji trekingowej. Flexem i spawarką? Pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Jeśli ma być rower trekingowy to trzeba kupić rower trekingowy ew. udawane mtb z geo trekingową (kąt główki 70°+, reach -400mm dla 20" itd.). Przesuwając tak drastyenie kierownicę traci się docisk przedniego koła. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Ja bym tak mostka nigdy nie zamontował. Ale jak komuś tak pasuje to jego sprawa. Dla mnie wystarczająco rekreacyjna jest pozycja kiedy mam kieronice na wysokości siodełka. W rzeczywistości mam obecnie krótki mostek 60 mm z lekkim wzniosem do góry z kierownicą na wysokości 100 mm od ziemi i siodełkiem na wysokości 102. Więc mam -2. Natomiast mój kolega sakwiarz z Cube Attention zrobił trekkinga Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Gdyby produkowali fulle trekkingowe, to np. ja, nie przerabiałbym mtb na trekking. Wstawiając wysoki mostek do fulla uzyskałem, w prawdzie dziwny, ale dosyć uniwersalny rower turystyczny. Zależało mi na komforcie i rowerze też w teren. Skoro nie ścigam się i nie biję rekordów czasowych... Przecież łatwiej wstawić mostek do fulla (operacja odwracalna) niż montować dampera do typowego trekkingu. A amortyzator chcę mieć, z racji wygody i wieku. Nie każdy ma miejsce w domu na kilka typów rowerów. Sądzę, że dla amatorskiego użytkowania, kombinacje mostkami czy szerokością kierownicy w celu uzyskania roweru jaki się chce, są dobrym kierunkiem. Koszt mały, przeróbka bezpieczna i odwracalna, itp. Odnośnik do komentarza
pandarek Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 W Decathlonie XC wrócił do starej ceny, ale na Allegro nadal 500zł taniej, choć sprzedającym jest tez Decathlon ? Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 W dniu 13.12.2022 o 19:30, mike21 napisał(a): Nie wiem jak chcecie reach zmniejszyć do pozycji trekingowej. Flexem i spawarką? Pewnych rzeczy się nie przeskoczy @mike21 He, he ... ? Wszystko da się zrobić. Zobacz jaki banan na gębie u gostka. Większego reachu nie znajdziesz wśród stalowych rowerów. Tu: stalowy el roy przerobiony na fulla. Oczywiście Marin. Jedyny stalowy full. ? Kocham to zdjęcie. To też jest dobrym posumowaniem wątku: co ważniejsze: marka czy radość z jazdy. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 @mike21 He, he ... Wszystko da się zrobić. Zobacz jaki banan na gębie u gostka. Większego reachu nie znajdziesz wśród stalowych rowerów. Tu: stalowy el roy przerobiony na fulla. Oczywiście Marin. Jedyny stalowy full. Kocham to zdjęcie. To też jest dobrym posumowaniem wątku: co ważniejsze: marka czy radość z jazdy. tylko dlaczego nie ma pedałów? Odnośnik do komentarza
kamilo941 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Z ciekawości, czy na rynku jest coś godnego polecenia poza xc100/540 do 4000zl? Oprócz storma x7 (ciężka dostępność) Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Ze sztywnym osiami , nie. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Chyba kompletnie nic Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 W dniu 27.12.2022 o 19:18, BrudnyHenryk napisał(a): W dniu 27.12.2022 o 14:33, ram napisał(a): tylko dlaczego nie ma pedałów? To typowy grawitacyjny zjazdowiec. Nie wymaga pedałowania ? Większy fun ? Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 To typowy grawitacyjny zjazdowiec. Nie wymaga pedałowania Większy fun ale na serio pytam Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Nie wiem ? Znalezione na wykopie. To do siebie mają do te zdjęcia. Zmuszają do myślenia ? Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Miało być "dobre zdjęcia" Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Godzinę temu, kamilo941 napisał(a): Z ciekawości, czy na rynku jest coś godnego polecenia poza xc100/540 do 4000zl? Oprócz storma x7 (ciężka dostępność) Merida Big Nine 300 przełożenie 2x na deore i podstawowym amorze for AIR santour. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Ale na zaciskach koła i heble tektro 275 za 4500pln. Sam widzisz. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi