mb79 Opublikowano 18 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Kończąc zbyt długi wątek, Merida BIG.NINE 60 2x rama 18,5 cala 29 niebieski za 3400 zł będzie dobrym wyborem ? Z ofert rowerów Cube polecicie podobnego rower ? Merida Gig.nine 60 2x podoba mi się w kolorze błękitnym, dwie zębatki z przodu, amortyzator Rockshox. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 W tym rowerze oprócz ramy nie ma żadnych komponentów z kategorii "przyzwoitych". Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Według mnie najlepszą opcją do twoich wymagań o których wspominałeś wcześniej, będzie jakiś rockrider. Najtańszy porządny i niedrogi w utrzymaniu będzie XC100. Nie demonizowałbym jego pozycji. Przy dobraniu odpowiedniego rozmiaru i odwróceniu mostka, pozycja jest dość komfortowa, chyba że spędzasz długie długie godziny na rowerze i planujesz robić setki kilometrów. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 18 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 4 godziny temu, jajacek napisał: W tym rowerze oprócz ramy nie ma żadnych komponentów z kategorii "przyzwoitych". Dziękuję za odpowiedź. Szkoda bo podoba mi się ten rower wizualnie. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 18 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 3 godziny temu, MalySzaryCzlowiek napisał: Według mnie najlepszą opcją do twoich wymagań o których wspominałeś wcześniej, będzie jakiś rockrider. Najtańszy porządny i niedrogi w utrzymaniu będzie XC100. Nie demonizowałbym jego pozycji. Przy dobraniu odpowiedniego rozmiaru i odwróceniu mostka, pozycja jest dość komfortowa, chyba że spędzasz długie długie godziny na rowerze i planujesz robić setki kilometrów. W Rockrider XC100 nie przekonuje mnie napęd 1x11. Dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 19 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 W dniu 14.12.2021 o 13:43, mb79 napisał: Z dostępnych rowerów w ME są: INDIANA X-Pulser 5.9 M19 29 cali za 2999 zł i MTB INDIANA X-Pulser 6.7 M19 27.5 cala za 2399 zł. Szkoda że X Pulser 6.7 ma koła 27.5 cala. Któryś z tych rowerów jest warty uwagi do rekreacyjnej jazdy ? Przerzutki Deore amortyzator Rockshox. Nie rozumie dlaczego dla X pulser 5.9 ma gwarancji na ramę 24 miesiące a X pulser 6.7 ma gwarancji na ramę 5 lat. To co się stało z cenami rowerów jest nienormalne. Post z 14.12.2021, ceny rowerów Indiana ze strony media expert. Indiana X-pulser 5.9 2999 zł, dzisiaj 3999 zł przecena z 4799 zł. 1800 zł drożej. Infoana X-pulser 6.7 2399 zł, dzisiaj 3699 zł w przecenie z 4399 zł. 2000 zł drożej. To jest ? chore. Części zdrożały ? Wg mnie nie, ludzie kupują to można podnieść cenę o prawie 100% jak nie będą kupowali obniżymy cenę. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Zauważ, że przed podwyżkami Indiany były dość tanie w porównaniu do innych. Wydaje mi się, że te standardowe ceny teraz są tylko po to, żeby sprzedawca mógł na nie dać obniżkę, patrzyłbym raczej na te po rabacie. A podrożało praktycznie wszystko, co się składa na finalną cenę roweru: od aluminium, przez tworzywa, energię, robociznę, po transport (cena frachtu kontenera z Chin wzrosła sześciokrotnie). Dodatkowo rowerów na rynku brakuje, więc ci, którzy akurat nie mają problemów z dostawami, po prostu wykorzystują sytuację. Tak niestety działa rynek. Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Na wiosnę jak się sezon rozkręci, pewnie większość firm wprowadzi kolejne podwyżki. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Sądzę że od 1 marca podniosą bo prognozy pogody pokazują że już od przyszłego tygodnia będzie pogoda na rower. Byłem w sklepie u kolegi i mają towaru za milion złotych. Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Czekam aż decathlon dołączy do reszty kolegów. Skoro już nawet Indiana się wyłamała z bycie atrakcyjną cenowo. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 19 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Sądzicie że będą kolejne podwyżki cen rowerów ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Zależy od popytu i dostępności. Jak nie było dostępności łańcuchów to skoczyły o 50%. Jak pojawiło się ich tysiące to cena spadła. I wróciła w zasadzie do ceny sprzed Covid. Może 10% większej. Łańuch Shimano 105 11x można kupić za 110 zł. A były po 150 i więcej. Jak produkcja powróci do Europy, to ceny spadną. Ale to nie tak szybko. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Rockrider XC100 podrożał o 100 zł od piątku. Niestety wydaje mi się że cena zbliży się do 5 tysięcy. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Merida Big.nine 60 2x Kolor niebieski czy Cube AIM SL, co będzie lepszym wyborem ? Zakup w sklepie internetowym nie będzie problemem w kwestii gwarancji i serwisowania ? Może inny rower z sezonu 2021 widzieliście w dobrej cenie ? Zależy mi na napędzie z przodu 2x lub 3x. Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Dla mnie to nie jest zabawne. Wykorzystywana jest sytuacja "bo wszystko drożeje" i sprawdza zasobność naszych portfeli. Szukana jest górna granica po której przestaniemy kupować nowe rowery ?Nie kolego to nie jest wykorzystanie sytuacji, tak działa polski ład Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi