Veriv Opublikowano Czwartek o 06:44 Opublikowano Czwartek o 06:44 Ja też kupowalem, np kupilem rower w tym roku. Kupowanie u nich dziala super. Reklamowałes coś? Zwracałeś?
kryptoszosowiec Opublikowano Czwartek o 06:50 Autor Opublikowano Czwartek o 06:50 Tak, robiłem zwroty i składałem reklamacje na komputer rowerowy. Ze zwrotami nie było problemu, a z komputerem mi dość mocno pomogli, bo chyba był już nawet po okresie gwarancji producenta. Miałem też sytuację że kupiłem coś stacjonarnie, wywaliłem paragon i chciałem reklamować. Na podstawie danych o płatności wyciągneli i wysłali mi paragon. Nie bronię ich, ale nie mam też podstaw żeby wyciągać negatywne wnioski na podstawie pojedynczych opinii, kiedy obsługują pewnie setki jak nie tysiące zamówień dziennie.
Veriv Opublikowano Czwartek o 07:08 Opublikowano Czwartek o 07:08 To dobrze słyszeć. Moze jest jakaś nadzieja że mi w końcu zwrócą pieniądze
kryptoszosowiec Opublikowano Czwartek o 07:09 Autor Opublikowano Czwartek o 07:09 A jesteś pewny że kasa nie została wysłana, tylko utknęła w innym miejscu? Na ogół pomaga przedstawienie zapisu prawnego i postraszenie UOKiK.
Veriv Opublikowano Czwartek o 07:19 Opublikowano Czwartek o 07:19 Jak najbardziej probowalem sie kilkukrotnie dowiedzieć... ale nie dowiedziałem się nic poza kilkukrotnym info że "przekazuję pilną interwencję do dzialu księgowości". Kontaktowalem sie już o poradę z inspekcją handlową, ale na prawdę chce uniknąc angażowania się w jakieś procedury urzędowe.
kryptoszosowiec Opublikowano Czwartek o 07:34 Autor Opublikowano Czwartek o 07:34 Pisz i dzwoń, nie ma innej opcji jeżeli nie chcesz rozwiązywać tego drogą prawną. Niemniej sugeruję zrobić tak jak napisałem powyżej. Napisz to co wkleiłem poniżej, napisz ile wynosi już opóźnienie i napisz że w przypadku braku reakcji sprawa zostanie zgłoszona do UOKiK.
kryptoszosowiec Opublikowano Czwartek o 07:53 Autor Opublikowano Czwartek o 07:53 Podstawą prawną jest Art. 32 i Art. 34 ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta. Oto konkretne przepisy regulujące te kwestie: Termin i zakres zwrotu (Art. 32 ust. 1 i 2) Art. 32 ust. 1: Sprzedawca ma obowiązek niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni od dnia otrzymania oświadczenia konsumenta o odstąpieniu od umowy, zwrócić konsumentowi wszystkie dokonane przez niego płatności, w tym koszty dostarczenia rzeczy. Art. 32 ust. 2: Sprzedawca dokonuje zwrotu płatności przy użyciu takiego samego sposobu zapłaty, jakiego użył konsument, chyba że konsument wyraźnie zgodził się na inny sposób zwrotu, który nie wiąże się dla niego z żadnymi kosztami.
jajacek Opublikowano Czwartek o 08:02 Opublikowano Czwartek o 08:02 Dziesiątki ludzi na rzeka na forach na obsługę gwarancyjną i problemy z rozliczeniami. Więc nie jest to pojedynczy przypadek.
kryptoszosowiec Opublikowano Czwartek o 08:08 Autor Opublikowano Czwartek o 08:08 No to musiało się coś zmienić. Czasami przeglądam Fora, ale jakoś bardzo mi się to nie rzuciło w oczy.
Greg29 Opublikowano Czwartek o 14:50 Opublikowano Czwartek o 14:50 19 godzin temu, kryptoszosowiec napisał(a): Zdecydowałem się na zakup. 4200 zł to według mnie dobra cena za taki rower, a podobna okazja może się nie trafić. W sumie w tej cenie masz też Rometa Aspre 3.0 na GRX-ie 2x10: https://www.decathlon.pl/p/_/R-p-X9042504?mc=9042504 A za 2 stówy taniej Rometa Aspre 2.0 na Cuesie 1x10: https://www.decathlon.pl/p/_/R-p-X9074953?mc=9074953
kryptoszosowiec Opublikowano Czwartek o 14:55 Autor Opublikowano Czwartek o 14:55 Mam awersje do Rometa 😄 W Rondo bardzo mi pasuje Geo.
Rekomendowane odpowiedzi