Veriv Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Tylko tak dla pewnosci @APZ by wiedziec dokladnie musisz brac pod uwage temperature. Im wiecej dowalisz tym bardziej wzrosnie. Przy oponach max 4.8 bar, jak Twoje to nie bedzie dramatycznej roznicy - ale przy wąskiej oponie nabitej do 7 bar w choldny poranej moze sie zrobić pod 9 w południe - asfalt sie mocno grzeje. Im wyższe cisnienie "na zimno", tym bardziej wzrosnie od temperatury bo cisnienie wzrasta proporcjonalnie Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 9 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu @Veriv Dzięki za cenne uwagi. Nie będę nabijał na maxa. W mojej turystycznej jeździe - nie będę "palić gumy". 🙂 A w zakręty wchodzę raczej "dystyngowanie". Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 8 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Temat ogarnięty. Zamówiłem Bosch'a: BOSCH EasyPump 2 0603947001 Pompka rowerowa - niskie ceny i opinie w Media Expert Przyda się do kilku zastosowań w gospodarstwie. Drogo, ale firma raczej pewna, serwis, itp. Tak strzelam... Dzięki za pomoc w wyborze. Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 8 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu I jeszcze jedno: Albo jestem ślepy, albo faktycznie na oponach szosowych Bontrager R1 Hard Case Lite jest tylko wskazane maksymalne ciśnienie, a nie ma minimalnego? Szukam z latarką i nie widzę... Może każde ciśnienie jest OK, byleby nie robić snake i nie gnieść obręczy? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Dokładnie. Ja się trzymam generalnie kalkulacji tego kalkulatora: SILCA Professional Tire Pressure Calculator Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 8 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Teraz, APZ napisał(a): Bontrager R1 Hard Case Lite To są "fabrycznie" założone, budżetowe opony do TREK'a Domane AL 4 Gen4. Nie wiem, czy dobre - bo nie mam porównania (moja pierwsza szosa). Jeździ mi się bardzo dobrze, bo nie wiem jak mogłoby być lepiej. 😉 Po czym się skapuję, że są zużyte? Jakieś kolorki wyjdą? One są łysawe od nowości. Przejechałem około 1 100 km. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Takie opony to powinny przeżyć z 10 tys km minimum. To jest wersja endurance, długodystansowa w wkładką antyprzebiciową. Coś jak opony Roubaix czy Espoir w Specu. Zorientujesz się jak się przetrą, prawie do dętki 🙂 Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 8 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu @jajacek Już chyba ja się prędzej "przetrę" na amen, zanim te 10k km nakręcę. Ze trzy lata mi zejdzie... Odnośnik do komentarza
kryptoszosowiec Opublikowano 59 minut temu Udostępnij Opublikowano 59 minut temu 9 godzin temu, APZ napisał(a): One chyba mają bieżący pomiar ciśnienia i dobijają do zadanego poziomu. Tak zrozumiałem opis. Przynajmniej tego Bosha. To było odnośnie pierwszego posta, chyba że coś źle zrozumiałem. Nie ważne. Miałem Xiaomi i póki działało byłem zadowolony. Drugi raz bym jednak nie kupił. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi