helnajt Opublikowano 26 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Czyli reasumując najlepiej mieć kilka różnych rowerów i wtedy nie ma wiecznych dylematów 😀 Odnośnik do komentarza
ozzmozz Opublikowano 26 Czerwca Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 20 minut temu, helnajt napisał(a): Czyli reasumując najlepiej mieć kilka różnych rowerów i wtedy nie ma wiecznych dylematów 😀 Zdecydowanie. O ile są takie możliwości finansowo/budowlane. Sam wczoraj kupiłem kolejny rower. W dodatku w ogóle mi nie potrzebny ale.... raz się żyje 🙃. Do mtb, szosy, trekinga z błotnikami doszedł eMTB ( a mieszkam w płaskopolsce). Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Czerwca Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca eMTB bym też nie pogardził 🙂 Ale na góry. Po płaskopolsce mój silnik jeszcze daje radę 🙂 Odnośnik do komentarza
wentura Opublikowano wczoraj o 15:48 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 15:48 Ja łącze jazdę na szosach z jazdami na MTB. Mam dość szos to MTB, mam dość bezdroży to na Szose. MTB kupione używane za 1000zł i wstawione nowe koła za 600zł i amortyzator powietrzny nowy za 600zl i dobre nowe opony. Gdybym miał gravela to musiałbym planować trasy a brak normalnego przejazdu gdzieś daleko na bezdrożach to była by katastrofa. Wada jest też taka, że na dystansach 80km i więcej jestem na MTB zajechany i tu przydałby się Grawel, ale gravelem w terenie bez amortyzatora, to czy przedramiona i barki by nie odpadły? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano wczoraj o 16:12 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:12 Ja tam uważam że rower jest albo szosowy albo terenowy. Ale jak widać mnóstwo ludzi jeździ gravelem i im to pasuje i ma inną opinię Ani ja się nie zaszczepiłem na to ani mój młody. Jeden gravel stoi i się kurzy od zimy. Drugim, niewielce przerobionym z przełajówki jeździmy "po bułki" Odnośnik do komentarza
wentura Opublikowano wczoraj o 17:21 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:21 Mailem brać trrekinga na miasto i lekki teren, ale chyba się wstrzymam i bardziej będę celować w gravela. Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu W dniu 17.06.2025 o 10:33, jajacek napisał(a): Jestem w wieku 50+ Mam różne kłopoty zdrowotne z kręgosłupem piersiowym, lędźwiowym arytmią, itd. 50+ To tak jak ja. Ostatnio wziąłem skierowanie na badania od rodzinnego... Nie idę:)) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu No też tak latami nie chodziłem. Aż wylądowałem w szpitalu i się 3 razy z kostuchą rozminąłem 🙂 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi