Pepe75 Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego @jajacekTo se ne vrati :) Vrati se vrati :) Byłem w Specu SOHO i mają siodełka do wypożyczenia. Wpłacasz kaucję i bierzesz, brak opłat za wypożyczenie :) Tylko polecali wcześniej zadzwonić i potwierdzić dostępność. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego O, to jestem w szoku! Będę testował jak przyjdzie wiosna w takim razie. Co prawdą większość co chciałem już wytestowałem ale na przykład Power Mirror jeszcze nie 🙂 Mój syn chciał sobie takie kupić ale bez testów trochę droga inwestycja. Z drugiej strony jakoś wątpię żeby te z karbonowymi szynami pożyczali. Romin też nigdy nie jeździłem. Widzę obniżki na stronie Speca na Romin i Phenom. Phenom Comp lubię. Używam od paru lat. Teraz widzę można wyrwać Phenom Pro na karbonowych prętach za 500. Dobry deal. Może się skuszę. Z zakupów Specowych wyrwałem na OLX fajną lampkę Flux 800 za stówę co chodzi za ponad 500 🙂 Będę testował. Odnośnik do komentarza
newjunior Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Czy ktoś posiadał siodełko specialized z ta magiczna technologia elaston? Czy to naprawdę coś czy tylko coś ? Odnośnik do komentarza
Cajtek78 Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Miałem Power Arc Pro Elaston ( 155 mm) i...sprzedałem. Kupiłem na wspomnianej promocji S-Works Romin EVO (155 mm) i moje 4 litery pokochały to siodełko...Wniosek taki, że ta technologia jakimś game changerem nie jest, bardziej liczy się kształt siodełka moim zdaniem... Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Na Romin bym się przejechał. Mam S-Works Toupe i jest to totalnie inne siodełko niż Toupe Comp, które jest IMO śmieciem a które mieliśmy. Phenom Expert z tym Elastonem rozważałem bo jest w promo za 5 stów, ale uznałem że jak na mój tłusty tyłek to z karbonowymi prętami w MTB nie będę ryzykował. @Cajtek78 To sztyca Ergona czy Canyona? Kupiłeś oddzielnie czy była w komplecie z rowerem? Bardzo chwalona. Poluję na OLX na nie ale się nie pojawiają w rozsądnych pieniądzach 🙂 Odnośnik do komentarza
Cajtek78 Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego @jajacek Ergon, kupiłem jako upgrade przed sezonem... W rowerze miałem jakąś podstawową sztyce karbonową Speca... ale zmieniałem bo denerwowała mnie regulacja/mocowanie na 1 śrubę.Dużych promek teraz niestety nie ma na Ergona... Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego A ile dałeś? Ja mam w dwóch rowerach CG-R Speca wyczajone na OLX za 200 czy 250 zeta 🙂 Czuć że jest lepiej niż przy standardowej sztycy karbonowej ale jakiś game changer to nie jest. Może muszę tych sztyc po niemieckich serwisach poszukać. Odnośnik do komentarza
Cajtek78 Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego @jajacek CG-R nie chciałem, to taki "szkaradek" dla mnieMyślałem nad Roval Terra, bo tam też masz niby 18 mm ugięcia, ale zniechęciło mnie mocowanie na 1 śrubę, jakoś mi ten patent nie leży...Co do ceny to zapłaciłem 179,99 ojro... Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Ja jeżdżę na Rowal Terra i mogę szczerze polecić, a mocowanie na jedną śrubę trzyma pewnie gościa (czyli mnie) o wadze 95 kg. Odnośnik do komentarza
Cajtek78 Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego @liftlodz Dziękuję za opinie. Mam nadzieję tej nie połamać, ale jakby się zdarzyło to Roval Terra nie skreślam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi