APZ Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 41 minut temu, liftlodz napisał(a): Jak dla mnie to tylko pasek i Rohloff. Pasek ma wiele kuszących zalet. Czy liczba przełożeń w takim systemie planetarnym jest wystarczająca? Rozpowszechniano też teorie, że z przekładni w piaście często zdarzają się wycieki oleju. Ale to chyba mity? Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 a jak z awaryjnoscią?da się to naprawić w trasie? Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 A po co naprawiać? Jeśli masz obawy to zabierasz zapasowy a wymianę ogarniesz w 3 minuty.Nigdy mi się nie zerwał w trasie. Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Pasek ma wiele kuszących zalet. Czy liczba przełożeń w takim systemie planetarnym jest wystarczająca? Rozpowszechniano też teorie, że z przekładni w piaście często zdarzają się wycieki oleju. Ale to chyba mity?Rohloff ma zakres przełożeń 520%. Wycieków nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 pytałem o skrzynię nie o pasek Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 21 minut temu, liftlodz napisał(a): A po co naprawiać? Jeśli masz obawy to zabierasz zapasowy a wymianę ogarniesz w 3 minuty. Nigdy mi się nie zerwał w trasie. He, he ? Temat powraca nt. paska regularnie co rok o tej samej porze. Kolejny temat, niech tylko zrobi się ciepło, to wyższość ramy karbonowe nad ALU. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Rowerek Hultaj, w zasadzie rama stalowa, rewelacja. Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zaraz będzie wyższość kierownicy barankowej nad prostą. ? Ale, kto coś wie, może wrzucić streszczenie wiedzy rowerowej. Najcenniejsze są porady od praktyków, bo wiadomo, że sprzedawcy rowerów ściemniają. Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Czyli "ideałem" wyprawowca miałby być: stalowy Hultaj na pasku, z oponami 50-55 mm, z prądnicą (sądzę, że gniazdo do ładowania na kokpicie, to fajne rozwiązanie, abstrahując od lampek)? A rodzaj hamulców? Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 No to napisałem że wycieków brak.Kiedyś ciekły Alfine 11, ale to było z 8 lat temu. Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Rowerek Hultaj, w zasadzie rama stalowa, rewelacja. Ja tam jestem zadowolony Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Teraz, liftlodz napisał(a): Ja tam jestem zadowolony Wrzuć fotkę. Ten Twój, jakie ma podstawowe przeznaczenie? Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Wszędołaz.Jest wątek na tym forum o moim rowerze o zagadkowym tytule ... Hultaj na Rohloffie https://roweroweporady.pl/f/topic/9341-hultaj-na-rohloffie-i-pasku/ Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 swojego Monstera też składałem z myślą o bike packingu. Na majówkę oczywiście jedziemy razemhttps://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://roweroweporady.pl/f/topic/9745-monster-gravel-monster-cross/&share_tid=9745&share_fid=1027957&share_type=t&link_source=app Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 7 godzin temu, APZ napisał(a): Riverside 920 (Decathlon) = ok. 17 kg. Korekta: Riverside Touring 920 waży 11,8 kg bez pedałów. Całkiem fajny. Nie mam prowizji, ale wrzucam link: Rower podróżny Riverside Touring 920 opony Schwalbe Thunder Burt RIVERSIDE | Decathlon Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi