jajacek Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Sam PressFit nie jest niczym złym. Problemem jest jak został źle wykonany (tolerancja). A w rowerach z tej fabryki wykonanie czasem pozostawia do życzenia. Koła masz słabe ale być może dobry mechanik mógłby popracować nad ich lepszym uszczelnieniem i dałby więcej smaru gdzie trzeba. Jaw w swoim rowerze na PressFicie nie mam żadnych problemów. Koła takie jak w tym Treku sprzedałem za 500 i kupiłem porządne bezproblemowe za 1700. I nic nie dotykam. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Co do Cube to miał 2 klasy lepszy amortyzator, 3 klasy lepsze hamulce i 4 klasy lepsze koła. Mam w tej chwili w domu karbonowy Cube sprzed 7 lat, niewiele różniący się od obecnego modelu i nie ma z nim żadnego problemu. Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 25 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja Wrocilem do decathlinu, inny serwisant stwierdzil, ze mam krzywy hak w przerzutce. Niby go wyprostowal i juz nie strzela. Co do tego tyrkotania to w realu jest to cichsze niz na filmiku.ncos jakby 1 faza skrzypienia brudnego lancucha. Zglosze to na przegladzie zerowym. Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Krzywy hak zamiast krzywo ustawionej przerzutki też może być. Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 25 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja ale to ciche trykanie pozostało...generalnie jak jadę rowerem, nei jest on już do końca "bezgłośny" i nie słychać tylko szumu, jak to w treku piszą: Skąd mam wiedzieć, kiedy czas na serwis roweru? Jeżeli podczas jazdy słyszysz coś więcej niż szum wiatru, Twój rower wymaga trochę czułości! Innymi oznakami są piszczące hamulce, klikanie lub ocieranie i problemy przy zmianie biegów. Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja ostatnie pytanie, dziś jechałem w podziemny garażu i mogę pokazać, dokładnie jak wygląda problem, jest to takie tykanie cykliczne, czy to reklamować, czy jak pisał ktoś aby jeździć i nie wsłuchiwać się: h ttps://youtu.be/iH1FenkpLH8 Chciałbym zauważyć, ze jest to rower za niemałe pieniądze i przebieg zaledwie 150km Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja Ale to jest dalej ten sam problem i już otrzymałeś odpowiedz. Problem jest z przerzutką. łańcuch delikatnie haczy o jeden z blatów kasety. Moim zdaniem, powtarzając się, trzeba przekręcić śrubkę, która oddala i przybliża przerzutkę od korby. Zrobiłeś to? https://ibb.co/0CQqrZ9 Ta śruba. Przekręć w prawo. Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja nie zrozumiałem: trzeba przekręcić śrubkę, która oddala i przybliża przerzutkę od korby. myslalem, ze to dotyczy tylko przeskakiwania zobaczę po pracy Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja Zobacz. To cykliczne cykanie które nagrałeś brzmi jakby łańcuch chciał wskoczyć na większy blat kasety. Jak taka prosta regulacja nie pomoże to oddaj z powrotem do sklepu. Niech porządnie ustawią tak by nic nie cykało Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja Rower zawiozlem do serwisu. Wymieniono hak przerzutki i jest duzo lepiej. Slychac jednak tykanie i serwisant podejrzewa zapadke w zebatkach. Jak sie kolo reka kreci i trzyma to w pewnym momencie czuc w rece nawet taką nierownosc przy kreceniu. Hak wymienuany na moj koszt bo mowilem, ze bylem w decarhlonie i stwierdzili ze krzywy wiec zaczeli prostowac.... ponoc nawet przerzutke zle zalozyli wtedy.... Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja Jak się ma taki rower to dobrze mieć jakiegoś porządnego serwisanta nie jakichś leszczy. Tym bardziej jak rower jest na gwarancji. Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja W decathlonie bylem tylko dlatego ze to sobota popoludniu...myslalem ze to cos drobnego Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja Mam bardzo złe doświadczenia z serwisem Decathlonu. Zgubione elementy, kiepski serwis, duża rotacja ludzi. Jak się ma porządny rower to trzeba się trzymać top mechaników. A o takich nie jest łatwo. W Warszawie znam takich maks 5 🙂 Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja Ja w Łodzi tylko 1 Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja btw, nasmarowali mi łańcuch i powiedzieli, ze powinienem dbac o niego, wymagał smarowania, przejechane 200km. Polecili jakiś smar za ok 50zł i odtłuszczacz Odtłuszczacz Bontrager Degreaser za 85zł Czy to jest uczciwa cena, czy płacę za markę? Co polecacie do takiej jazdy typowo po miescie, czasem las...generalnie nie mecze roweru po piasku i błocie...ot takie jazdy rekreacyjne Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi