Rot Opublikowano Wtorek o 15:14 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 15:14 W dniu 10.03.2025 o 11:52, kwakmx napisał(a): @Rot hak od przerzutki, sztyca, zacisk sztycy, mostek, stery, piasty... to może być wszystko Raczej jednak nie sztyca ani zacisk - na stojąco też cyka. Odnośnik do komentarza
kwakmx Opublikowano Wtorek o 16:01 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 16:01 40 minut temu, Rot napisał(a): Raczej jednak nie sztyca ani zacisk - na stojąco też cyka. Do sprawdzenia napęd (zębatka, kaseta, przerzutka, hak) potem stery, piasty, jak cyka "bez trzymanki" to mostek można odpuśćic. Jak jak wszystko sprawdzisz i nie znajdziesz to zostaje szczegółowe zbadanie suportu i korby. Odnośnik do komentarza
Rot Opublikowano Wtorek o 16:04 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 16:04 3 minuty temu, kwakmx napisał(a): Do sprawdzenia napęd (zębatka, kaseta, przerzutka, hak) potem stery, piasty, jak cyka "bez trzymanki" to mostek można odpuśćic. Jak jak wszystko sprawdzisz i nie znajdziesz to zostaje szczegółowe zbadanie suportu i korby. Cała korba była wymieniona w międzyczasie na gwarancji o ile pamiętam, kaseta na własną rękę w serwisie, support tydzień temu bo padł. Zostają stery, piasty i przerzutka z hakiem - czy cokolwiek z tego by było zsynchronizowane z pozycją korby? Odnośnik do komentarza
Rot Opublikowano Wtorek o 18:45 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:45 Update: Bez trzymanki nadal cyka, na stojąco też. Jak pedałuję tylko prawą nogą to znika. Lewą - znów się pojawia. Zawsze w tym samym punkcie obrotu. Cyka mniej/ciszej/wcale jak jest mokro. Odnośnik do komentarza
gezyegze Opublikowano Wtorek o 19:15 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:15 28 minut temu, Rot napisał(a): Update: Bez trzymanki nadal cyka, na stojąco też. Jak pedałuję tylko prawą nogą to znika. Lewą - znów się pojawia. Zawsze w tym samym punkcie obrotu. Cyka mniej/ciszej/wcale jak jest mokro. może jakieś mikropęknięcie ramy na dole? za słabo dokręcona korba? może za mocno? może suport za mocno/za lekko? 😄 Odnośnik do komentarza
Rot Opublikowano Wtorek o 19:22 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:22 4 minuty temu, gezyegze napisał(a): może jakieś mikropęknięcie ramy na dole? za słabo dokręcona korba? może za mocno? może suport za mocno/za lekko? 😄 Ze wszystkiego najprędzej rama, korba była mocowana parę razy w tym czasie, nie licząc tego że w ogóle wymieniana, tak samo jak support i nie zrobiło to żadnej różnicy. Z drugiej strony po tych dwóch latach to chyba ta rama zdążyłaby się rozpaść, albo sam odgłos by się pogorszył, a jest z grubsza cały czas tak samo. Odnośnik do komentarza
Rot Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Update - to były nie do końca dokręcone pedały. Odnośnik do komentarza
gezyegze Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 5 minut temu, Rot napisał(a): Update - to były nie do końca dokręcone pedały. tak myślałem.. odpisałem wczoraj czy coś nie jest z lewym pedałem nie tak ale usunąłem po minucie odpowiedź bo przeczytałem Twoje wcześniejsze wpisy w których mówiłeś, że pedały były wymieniane też 😄 mam nadzieje, że jutro mi przyjdą od majfrenda platformy bo na tych btwinowskich plastikach jest dramat + wydają dziwne odgłosy, w ogóle są luźne jak się je rusza na boki. Odnośnik do komentarza
Rot Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 13 minut temu, gezyegze napisał(a): tak myślałem.. odpisałem wczoraj czy coś nie jest z lewym pedałem nie tak ale usunąłem po minucie odpowiedź bo przeczytałem Twoje wcześniejsze wpisy w których mówiłeś, że pedały były wymieniane też 😄 mam nadzieje, że jutro mi przyjdą od majfrenda platformy bo na tych btwinowskich plastikach jest dramat + wydają dziwne odgłosy, w ogóle są luźne jak się je rusza na boki. Mi się w którymś momencie po prostu najzwyczajniej połamały... jakie wziąłeś? Odnośnik do komentarza
gezyegze Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 10 minut temu, Rot napisał(a): Mi się w którymś momencie po prostu najzwyczajniej połamały... jakie wziąłeś? a jakieś aluminiowe meroca za 30zł bo akurat mi ali podpowiedziało w "choice" jak szukałem pompki do amortyzatora (którą też kupiłem za 24złote ;d) i gripów. oceny 4.9 i setki zdjęć na rowerach założonych więc raczej będe zadowolony, bo te oryginalne są tragiczne więc gorzej nie będzie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi