mb79 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 8 godzin temu, ram napisał: Tu masz w starej cenie. Sprzedaje sklep. Gwarancja. https://www.olx.pl/d/oferta/rower-gorski-unibike-link-29-rozm-21-ostatnia-sztuka-CID767-IDIMxq5.html#fb0c2b8596 Cena została zmieniona z 3199 zł na 3799 zł. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Mierzyłem się do Link z ramą 17 cali. Trochę zbyt mały ale wygodny. Mierzyłem się do Flite z ramą 19 cali i wydawał mi się trochę zbyt duży. Ceny rowerów Unibike powalają. W sklepie powiedzieli ze dostali nowy cennik z Romet i też będą podwyżki cen. Pokazali mi rower Tabou Blade 5 z ramą 18 cali rozmiarowo mi pasował. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Czy macie sprawdzone sposoby zabezpieczenia roweru do transportu ? Dobry karton i kurier ? Znalazłem dwa Linki ale daleko ode mnie. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Czy widzieliście nowe ceny rowerów Indiana w ME ? Od wczoraj ceny wzrosły o 1000 zł ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Bogato. Na to czekałem. Mogę swoje rowery wystawiać :) Odnośnik do komentarza
silentbob Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 https://www.cannondalebikes.pl/rowery/gorskie/sport/trail-sl/trail-sl-3-c26351m Wczoraj 6199, dziś 6999 ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Rower bez hamulców na słabiutkim amorze i Deore za 7k. Przyszedł czas używek. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 9 godzin temu, jajacek napisał: Bogato. Na to czekałem. Mogę swoje rowery wystawiać ? Dla mnie to nie jest zabawne. Wykorzystywana jest sytuacja "bo wszystko drożeje" i sprawdza zasobność naszych portfeli. Szukana jest górna granica po której przestaniemy kupować nowe rowery ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 No niestety tak jest. Ale taki jest kapitalizm. Dlaczego ktoś miałby sprzedawać taniej jeśli cała jego produkcja schodzi na pniu? Odbędzie się to kosztem mniej zamożnych państw, których obywatele mają mniejszą siłę nabywczą. Jest taki niedostatek części na rynku że będzie się odbywać polowanie zarówno na części jak i na całe rowery. Junior od nas z klubu utrzymuje się obecnie ze sprzedaży łańcuchów kupowanych hurtowo z Chin. I nie on jeden. Ale to było wiadomo od zeszłego roku. Ja kupiłem na zapas kaset i łańcuchów na 2 lata eksploatacji. Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 I tak nic nie pobije tego co z cenami zrobił Unibike... nie wierzę, że takie rowery za taką cenę będą schodzić. Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Ostatni bastion ciekawych ofert to chyba decathlon, seria XC np. To nadal kuszące oferty i fajnie skonfigurowane, kompletne rowery. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 58 minut temu, MalySzaryCzlowiek napisał: I tak nic nie pobije tego co z cenami zrobił Unibike... nie wierzę, że takie rowery za taką cenę będą schodzić. Stawiałbym, że jednak zejdą. Ludzie często nie chcą używek, albo chcą je za bezcen (czasami bezczelność osiąga szczyty, wiem z własnego doświadczenia). A z kasą u wielu nie jest najgorzej. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Ja patrzę w dyskusjach na FB jakie rowery ludzie kupują to włosy dęba stają. Wszystko się sprzeda jeśli tylko ma jakąś markę. Beznadziejne Treki sprzedają się za duże pieniądze. Dla wielu Unibike, Cube czy Kross to też rowery markowe i też schodzą. Odnośnik do komentarza
mb79 Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 5 godzin temu, MalySzaryCzlowiek napisał: I tak nic nie pobije tego co z cenami zrobił Unibike... nie wierzę, że takie rowery za taką cenę będą schodzić. Unibike robi słabe rowery czy chodzi Ci o konfigurację rowerów ? Mam nadzieję że rowery się nie sprzedadzą i będą zalegać w magazynach. Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Mają ramy które nie przyjmują szerokich kół i są przestarzałej geometrii, oraz bardzo przeciętne amortyzatory jak za tą cenę. Rama i amor w rowerze mtb to dość istotna podstawa. Zawsze bronili się niska cena i wsadzaniem dobrej grupy napędowej, można było wtedy przymknąć oko na tego typu niedoróbki. Ale teraz ? To tak w telegraficznym skrócie. Miałem raz unibike expert to przyszedł tragicznie złożony, ale to akurat chyba nie ma reguły u różnych producentów. Luzy na goleniach amorka, niedokręcony hak przerzutki, niedokręcone nakrętki center lock od tarcz hamulcowych itd. W porównaniu z konkurencją unibike wypada mocno kiepsko, nie tylko tą z decathlona. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi