jajacek Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Przepraszam za brak odzewu, jeśli ktoś coś do mnie pisze, ale jestem z synem na Mini Tour de Pologne Cup młodzików, codziennie na tym samym etapie co zawodowcy, codziennie w innym mieście i nie mam czasu odpisywać i śledzić forum. Odezwę się ewentualnie po zakończeniu TdP. Jeśli to kogoś interesuje to wyniki Marka Kapeli były takie: 1. Kraków, 28-ósme miejsce (brał udział w kraksie) 2. Katowice, 2-gie miejsce 3. Zabrze, 3-cie miejsce 4. Szczyrk, wspinaczka pod Orle Gniazdo, 2-gie miejsce Jest obecnie 3-ci w klasyfikacji generalnej. Jutro ostatni etap młodzików w Bielsku-Białej. Na każdym etapie startuje ok. 100 zawodników, w tym większość czołówki w Polsce w tej kategorii wiekowej. Wyniki tu:http://minitourdepologne.pl/Po 4-tym etapie tu:http://minitourdepologne.pl/wp-content/uploads/2018/08/Klasyfikacja-generalnaCH-3.pdf Odnośnik do komentarza
dawidm Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 o widzisz, byłem ze swoimi młodymi ale pokibicować (wstyd się przyznać ale pierwszy raz na TdP), w sobotę w Krakowie i tak tylko wsłuchiwałem się jak tam młody Kapela sądząc że to będzie pierwsza trójka. Ale widzę, że jakiś pech się zdarzył. Powodzenia życzę jutro! ps. bardzo fajna impreza, i fajnie to ogarnięte. Córkom też się podobało i lekko je nakręcałem widząc ścigające się dziewczyny. Kto wie, może coś z tego będzie :) Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 W tym tygodniu wszystkie kolarskie drogi prowadzą na południe Polski. Do zobaczenia na TDP amatorów w Bukowinie :) Gratki Jacek, oby dowiódł pudło do końca. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Dzisiaj drugi i trzeci w generalce. Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 No to teraz czekać na telefony z grup zawodowych ;-). Gratulacje i dalszych sukcesów. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Ale ten niejaki Hubert Grygowski też niezły przecinak patrząc na wyniki :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Tak, Hubert obecnie poza zasięgiem. Nie jest to przepaść, zwykle długość 1-2 rowerów. Ale na razie jest to zabawa. Dystanse są króciutkie. Od przyszłego roku przechodzą do kategorii Junior Młodszy i tam już nie ma zabawy tylko wyścigi na dystansie bliskim 100 km i tam się wszystko okaże.Jako ciekawostkę podam że na segmencie Stravy z wczorajszego etapu pod Orle Gniazdo, Marek, 14-latek, pokonał zawodowców Przemka Niemca, Łukasza Owsiana, Bernasia i Piaskowego :)Jego predyspozycje to etapy górskie, czasówki, finisze pod górę i ucieczki na podjazdach. Przy 180 i 63 wagi nie jest to typ sprintera. Odnośnik do komentarza
PawelGeo Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Przepraszam za brak odzewu, jeśli ktoś coś do mnie pisze, Jacek opiekuj się Młodym - szczególnie w te upały. Forum nie zając. Kilka forumowych kciuków jest pewnie trzymanych za sukces Marka. Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Jak wrócicie i odpoczniecie, to może napiszesz coś więcej o przebiegu wyścigu. Czy były ucieczki, finisze z grupy itp. Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 A jutro w TdP amatorów startujesz z synem, sam czy w ogóle? Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Nie. Młody zmęczony a jak mam jakieś problemy zdrowotne. Nie wiem czy nie kardiologiczne. Dziś przejechałem 30 km z jednym małym podjazdem pod Przegibek i byłem bliski zawału. Jak wrócę to się muszę przebadać. Wszystkie się zaczęło od bardzo ciężkiego zapalenia oskrzeli i antybiotyku miesiąc temu. Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Ja jak 2 lata temu przeszedłem zapalenie oskrzeli i jeszcze potem przez chyba 2 miesiące męczył mnie kaszel, to wylądowałem u pulmonologa z podejrzeniem astmy. Okazało się, że 1: mam obniżoną objętość płuc (najprawdopodobniej sprawa wrodzona), 2: po zapaleniu oskrzeli jeszcze nawet przez pół roku można mieć jakieś problemy oddechowe. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Nie moge wejść na tętno powyżej 140 bo zdycham Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Wielkie brawa i szacunek dla Marka! Ale na razie jest to zabawa. Dystanse są króciutkie. Dobrze, że to rozumiesz i mam nadzieję, że Marek również. Niestety znam mnóstwo przykładów narciarzy biegowych, którzy "kosili" będąc nastolatkami, a jak zaczęła się ciężka praca pokończyli kariery, bo się okazało, że talent to nie wszystko (oczywiście nie wszystkich można wrzucać do jednego worka, często decydują też aspekty finansowe czy inne zainteresowania tych młodych ludzi). Zdrówka Jacku! Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Gratulacje dla Marka, a dla Ciebie zdrowia przede wszystkim! Mam nadzieję, że szybko wrócisz do żywych. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi