karol1994cz Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Witam, za dwa tygodnie będę kupował triban 520. Mój wzrost to 182 cm i przekrok 84cm. Wg tabeli na stronie znajduje się w dolnej granicy rozmiaru L. Brac M czy L? Dziękuję za uwagę. Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 FB czy baranek? Pisz precyzyjnie. Odnośnik do komentarza
karol1994cz Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Baranek Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Rozmiar "L" - pozycja bardzo komfortowa (nawet bez podkładek kierownica będzie wysoko). Rozmiar "M" - możliwa pozycja semi-sportowa. Być może będziesz musiał założyć dłuższy mostek od fabrycznego. Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Przekrok przy tej ramie ma drugorzędne znaczenie. Nawet na XL byś się teoretycznie zmieścił bez obaw o nabiał. Najlepiej to się przymierz w sklepie. Jeśli nie masz takiej możliwości to opcja sportowa jeśli lubisz się ścigać (nawet sam ze sobą), często się składasz w chińskie osiem to brałbym M, najwyżej sobie mostek przedłużysz. Jeśli raczej na spokojnie jeździsz to L. Najwyżej sobie mostek skrócisz. Odnośnik do komentarza
karol1994cz Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Z przymiarką będzie problem bo najwidoczniej wszystkie tribny 520'tki w rozmiarze M wykupili ( na stronie internetowej jest taka informacja). Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Do przymiarki to Ci potrzebny taki rower w sklepie, a nie na stronie internetowej. Chyba że chce Ci się bawić w kupowanie i ewentualne oddawanie potem. Tak na marginesie Triban 540 ma identyczną ramę, jak taki znajdziesz też się możesz przymierzyć. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Według tabeli L, ale ja bym przemierzyła w sklepie. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Mam 180 i 83 przekroku, przymierzałem się do tribana 520 na ramie M i L. Rama M była zdecydowanie za mała, rower był strasznie narwany, ze względu na środek ciężkości przesunięty do przodu względem L. Ja będę kupował Tribana za miesiąc-dwa i kupię w rozmiarze L. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi