lukasz.przechodzen Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Ostatnio przejechałem 330 kilometrów bez spania po drodze i mam ochotę na więcej :) Zebrałem na blogu garść porad, jak się do takich przejazdów przygotować:https://roweroweporady.pl/dluga-trasa-rowerem-w-24-godziny-jak-sie-przygotowac/ Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 O kurczę, brawo Ty! Rozważam 300 ale nie wiem czy się zdecyduję. Ale widzę zmianę :) Komuś baranek się spodobał i przesiadł się na szosę :) Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Szacunek Łukasz! Ja 300km zaatakuję, ale dopiero w przyszłym roku. Muszę w końcu Wielką Pętlę Bieszczadzką przejechać w całości. Rower bardzo fajny. Ale ja bym bez drugiego bidonu nie wytrzymał :D Na dłuższej jeździe muszę mieć pod ręką wodę i sok/izotonik. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 O, ja Wielką Bieszczadzką też mam w planie bo jakoś nigdy nie zrobilem. Plus dookoła Tatr. To takie dwie kultowe pętle, które planuję na przyszły rok. Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 To jak będziesz się wybierał dasz znać, może uda się objechać razem :) Odnośnik do komentarza
IgorK Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Łukasz, jeździłeś na fitnessie. A tu widać gravela. Zdecydowałeś się na zmianę? Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 1 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 O kurczę, brawo Ty! Rozważam 300 ale nie wiem czy się zdecyduję. Ale widzę zmianę :) Komuś baranek się spodobał i przesiadł się na szosę :) Na gravela :) Do szosy mnie nie ciągnie, bo muszę mieć możliwość założenia opon 32-35C od czasu do czasu. Szacunek Łukasz! Ja 300km zaatakuję, ale dopiero w przyszłym roku. Muszę w końcu Wielką Pętlę Bieszczadzką przejechać w całości. Rower bardzo fajny. Ale ja bym bez drugiego bidonu nie wytrzymał :D Na dłuższej jeździe muszę mieć pod ręką wodę i sok/izotonik. Hah, atakować takie dystanse na Wielkiej Pętli, to dopiero wyzwanie. Ja za cienki jestem (jeszcze :) Co do drugiego bidonu, to jechałem po trasie 91, gdzie od Łodzi do Gdańska największa przerwa między stacjami benzynowymi to jakieś 30 kilometrów. Reszta stacji jest częściej :) Ale na innej, mniej cywilizowanej trasie, na pewno miałbym drugi bidon gdzieś zamontowany. Łukasz, jeździłeś na fitnessie. A tu widać gravela. Zdecydowałeś się na zmianę? Cube SL Road będzie na sprzedaż. Na razie jeżdżę Giantem, a co będzie w przyszłym roku, to się okaże :) Na razie opcja - gravel - bardzo mi się spodobała. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Fajna wycieczka, gratuluję osiągnięcia. Czasem mnie też bierze na taki długi wyjazd. Może na wiosnę trafi się okazja popedałować gdzieś dalej. @NoOnesThere - bez drugiego bidonu da się wytrzymasz jeśli tak jak Łukasz spotykasz po drodze "CPNy". Nawet tam można już kupić izotoniki. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Jak tak sobie popatrzyłam u mnie na mapę, to aż Łukaszowi pozazdrościłam samej trasy, jej profilu, no i tego wiatru :D Mam niejakie porównanie po zrobionych w ubiegłym tygodniu niespełna 110km na południu, w połowie pod wiatr, skąd wracałam utytłana na ostatnich nogach (co dopiero robić jakieś pętle bieszczadzkie, o których piszecie :D) oraz wycieczce dwa dni po tym, kiedy przejechałam 130km po płaskim głównie z wiatrem bocznym i gdyby nie noc oraz chłód przy braku dostatecznie dobrego ubrania i oświetlenia, to jeszcze z kilkanaście (-dziesiąt?) kilometrów bym pociągnęła. Co oczywiście nie umniejsza zasług i 330km to zawsze 330km. Tak w ogóle też mi zawsze postoje wychodzą za długie i się potem to wszystko rozjeżdża :) Ja sobie chwalę dwa bidony, bo jak opróżnię jeden do półtora, już zaczynam rozglądać się na mapie za jakąś Biedronką (jak jest większe zakuprze, to wtedy wiadome, przysłowiowy GS też się nada :)), więc jak mam dwa bidony wolne, to akurat jedna duża woda mineralna niegazowana, do tego izotonik w proszku i mam kolejne półtora litra. Zwłaszcza, że te kupne izotoniki (tzn. inne niż decathlonowy) nie bardzo mi służą. Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 @rowerowy356 Wiem, że można wytrzymać na jednym bidonie, ale ja nie lubię się zatrzymywać, nie służy mi to. Np. ostatnio pokonałem 164km w dokładnie 6h, plus 32min postojów, z czego 1/3 to postoje na światłach (ciągle jakieś remonty i ruch wahadłowy). Najchętniej w ogóle bym się nie zatrzymywał, ewentualnie tylko "za potrzebą" :P P.S. Polecam Wam przejechać kiedyś serpentyny w Górach Słonnych, super podjazd! https://turystyka.wp.pl/zakrecone-polskie-drogi-6043969627558529g/3 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Radek, widziałem właśnie na Stravie Twoją trasę. Te serpentyny muszę koniecznie zaliczyć. Ja też nie lubię dużo stawać. Ale co jakieś 50-70 lubię rozprostować kości i zrobić przerwę bio :) Długich przerw nie lubię bo się wychładzam i nie mogę złapać potem rytmu. Dwa bidony potrzbuję jak jest powyzej 22 stopnie. Poniżej to jeden mi zwykle wystarcza. Aczkowliek lubię mieć w jednym wodę a w drugim colę. Orlen to podstawa. Ale na 5-6h jazdy raczej niepotrzebny. Tyle da się opędzić na własnym prowiancie. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Wielka Bieszczadzka 145 km, 2000 przewyższenia. Na tyle to mogę chyba wziąć ze sobą młodego. https://www.strava.com/routes/9561975 Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Serpentyny jedzie się kapitalnie, chciałoby się jechać i jechać. Średnie nachylenie na 5km wychodzi 5,4% i nie ma sztywnych fragmentów, a potem w nagrodę fajny zjazd :) Czysta przyjemność. Patrząc na ostatnie wyczyny Marka to myślę, że na temat Wielkiej Pętli to on sobie myśli "chyba mogę zabrać tatę", hehe. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Coś w tym jest :) Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Odświeżyłem wpis o długich trasach w 24h (i nie tylko). Zapraszam:https://roweroweporady.pl/dluga-trasa-rowerem-w-24-godziny-jak-sie-przygotowac/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi