jajacek Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Z opinii kolegow, odchudzenie roweru jesli ktos sie nie sciga, ma bardzo malo odczuwalne skutki. Natomiast wymiana kol na lepsze niesie ze soba ogromna i odczuwalna zmiane. Odnośnik do komentarza
Florian Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Czyli nowe koła to będą dobrze wydane pieniądze :) A tak btw masz jakieś doświadczenie z karbonowymi obręczami w mtb? Czysta ciekawość, totalnie tego nie biorę pod uwagę. Cena już raczej absurdalna jak dla mnie. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Jezdzilem na karbonowych Specach. Byly mega sztywne. Do wyscigow idealne. Ale tez trzeba brac pod uwage ze przy sciganiu sie, to sa raczej kola na 2-3 lata. Po tym czasie wymiana obreczy. Sa tez pancerne kola karbonowe jak Syntace C33i czy Santa Cruz Reserve. Ale to juz raczej powyzej 2k Euro. Odnośnik do komentarza
martens1980 Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Panowie, pytanie z innej beczki. Za ile mógłbym sprzedać kilka gratów z chisela, które zostały mi po ugrade'ach. Mam: 1. Komplet kół wraz z oponami, dętkami, tarczami, dodatkowo tył uzbrojony w kasetę SLX - chciałbym sprzedaż to jako całość bez rozbierania. 2. Przerzutka tył XT + manetka SLX, 3. Przerzutka i manetka przód SLX, 4. Hamulce 501 oraz zaciski komplet przód o tył, Przebieg ok. 900 km Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Koła sprzedałem za 500. Gołe bez tarcz i opon. Chodzą po 500-600 Reszta zwykle 60% ceny sklepowej. Odnośnik do komentarza
martens1980 Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Dzięki ? Odnośnik do komentarza
szumi007 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Z kolega było jeżdżone z rana, 43km, średnia prędkość 21. mój rozmiar M czerwony, kolegi XL. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Daję like'a ? U nas z kumplem podobne zestawy (u niego czarny Spec Epic) i lajcik z powodu gorąca nad jeziorko a potem do Pizza Hut na makaron ? 30 km, średnia pewnie z 19 ? Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 2 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 A ja poszedłem w nieco innym kierunku : drugi zestaw kół do Chisela na szutry i asfalty DTswiss xr361 straightpull + dt 350 boost ratchet 18 + IRC Boken 40C w systemie tubeless. Będą wymiennie do setu firmowego Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Ja za chwilę też chyba kupię jakieś koła a te specowe badziewiaki zostawię na asfalty. Ile dałeś? Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 2 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Z oponami ( semislicki -drogie) coś ponad 2100. Ratchet 18 jest prawie bezgłosny w trakcie jazdy, musze spróbować z 36T. Zamawiałem w Lemonbike - zrealizowali w 3 dni, świetnie zabezpieczone w transporcie. Na razie testowo zamontowałem rogi i zrobiłem 5km - rower jedzie jak szalony. Jutro jak pogoda pozwoli tradycyjna "treningowa" traska wzdłuż Wisly (35km), trochę szutru i głównie asfalt. Jeszcze musze zmienic juz łańcuch (prawie 2tys km, choć niby nie wyciągniety) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Cena spora. Za niewiele ponad 2k jak się ma dobre układy, można kupić karbonowe Rovale Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 2 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Bez opon ok 1600 - niestety straightpull, boost i ratchet kosztują. Obrecze są lekkie {22.5mm, 28h) z możliwością założenia grubszych opon MTB w przyszłości. I dodatki : Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 W nowej szacie : Odnośnik do komentarza
merfi Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Cześć, To mój pierwszy post więc witam serdecznie.. Wpadł mi w oko ten Chisel, choć nie widziałem go jeszcze na żywo. Przejechałem się Rockhopperem i zrobił na mnie dobre wrażenie (wiem, inny rower, ale z braku laku chciałem zobaczyć jak się mają Specialized do Treków ). W porównaniu do Xcalibra 9 Rockhopper wydał mi się lepszy, bardziej go czułem. Dlatego myślę o Chiselu. Zastanawia mnie tylko widelec. Próbowałem znaleźć odpowiedź ale nie jestem pewien. W wersji Chisel 2020 widzę Judy SIlver turnkey, a Chisel Gold motion control damper. Oba nie mają blokady skoku z manetki. Jak to działa? Ten motion control jakoś sam się załącza przy wstrząsach? Wydaje mi się, że do ścigania blokada z kiery to bardzo przydatna funkcja. Ale może jest inaczej? Proszę o wyjaśnienie. I pytanie o kolor? Wiem, subiektywne, ale mam wątpliwości do kolorów Comp. Niebieski jakiś taki chyba za kolorowy, a szary z czarnym napisem na zdjęciach jakby w róż wpadał? Jak to wygląda na żywo? :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi