Skocz do zawartości

Rower dla straumatyzowanej kobiety po wypadku do miasta + na kilkudniowe wycieczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Pepe75 napisał(a):

Czyli przypinasz rower, robisz fotkę i dopiero idziesz do sklepu 😉

Tak szczerze nie pomyślałam o tym ale, jeżeli ma to zadziałać i pomóc w udokumentowaniu że rower został skradziony to totalnie jestem w stanie wyciągnąć telefon i strzelić fotkę roweru za każdym razem jak go gdzieś zostawiam jeżeli pomoże mi to odzyskać te 3 koła za rower

Opublikowano

Mam fatalne doświadczenia z PZU. Uważam ich za bandę oszustów. Ostatnie doświadczenia jakie miałem były takie, że mój syn doznał bardzo dużego uszczerbku na zdrowiu w czasie wyścigu. Miał polisę na tę okoliczność i jasno wpisane w OWU ile się należy. PZU użyło szantażu i napisało że albo bierzemy 1/5 roszczenia albo nie dostajemy nic i możemy iść do sądu. Moją mamę na ubezpieczeniu mieszkania od zalania tez oszukali. Więc 5 groszy tam nie zostawił.

Mam natomiast dobre doświadczenia z Ergo Hestia. Koledzy tam rowery ubezpieczali. Ja likwidowałem szkodę w postaci aparatu foto który wpadł do wody. I wszystko było ok.

Opublikowano

Ja mam kiepskie doświadczenia z Uniqą, nawet wymyśliliśmy im hasło reklamowe jak kombinowali z wypłatą odszkodowania po zalaniu: "Uniqa wypłat odszkodowań unika" 😁

A w PZU nigdy nic nie ubezpieczałem ale raz sprawca wypadku był tam ubezpieczony i płacili mi za naprawę mojego auta - oczywiście na początku polecieli w kulki i okrutnie zaniżyli wartość mojego samochodu (c klasa w wersji Avantgarde czyli najwyższej nie biorąc pod uwagę AMG a oni wycenili jak jakiegoś "gołego" Classica) tak, że wyszła szkoda całkowita. Oczywiście odwołałem się, miałem też swoją wycenę i uznali odwołanie. Za samachód zastępczy zapłacili też prawie tyle co za naprawę, 19 tys. zł, bo naprawa i wszystkie te przepychanki odwoławcze trwały w sumie miesiąc 😁

Opublikowano

To pewnie się już parę razy mijaliśmy na DDR, bo też jestem z Torunia 🙂 

Podpinam się pod to co koledzy piszą, żadne linki, tylko u lock. Waży to dużo, bo jakieś 2 kg, ale bez szlifierki kątowej, która robi kupę hałasu tego nie przetniesz, linkę o grubości 5 mm przetniesz odpowiednimi szczypcami w 2 sekundy bezgłośnie. My mamy onguarda pitbulla, złodzieje widząc u locki zazwyczaj nawet nie podejmują prób kradzieży, tylko idą dalej.