tmax Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Do pracy, wokół komina, po bułki, z dzieciakami na rower i czy może do czegoś więcej też się nadaje? Rower miejski VORTRIEB Modell 1.2 | CentrumRowerowe.pl Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 15 Stycznia Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Fajny rower. Za taką cenę super. Czy nadaje sie do czegos więcej? Bagaznika nie założysz, ale można przytroczyc torby dedykowane do graveli i objeżdżac Bornholmy 🙂 Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano 17 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia W dniu 15.01.2026 o 12:42, Veriv napisał(a): Fajny rower. Za taką cenę super. Czy nadaje sie do czegos więcej? Bagaznika nie założysz, ale można przytroczyc torby dedykowane do graveli i objeżdżac Bornholmy 🙂 W dniu 15.01.2026 o 12:42, Veriv napisał(a): objeżdżac Bornholmy 🙂 Ten filmik zainspirował mnie do spróbowania takiego napędu:) Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Byłem w CR, zrobiłem parę kółek po sklepie. Co prawda na rozmiarze o oczko za małym na mój wzrost - 18.5 Alfinka 8 działa super, na każdym biegu płynnie się kręci - miałem kiedyś rower na Nexusie 8 i na niektórych biegach było wrażenie mielenia w młynku 😉 Fabrycznie są delikatne pałąki pod jakieś lekkie sakwy, ale są w ramie dolne otwory pod bagażnik, nie zauważyłem górnych - więc zakiś montaż na obejmę siodełka lub coś w stylu Ortlieb Quick rack trzeba zastosować. Jest trochę luzu przy oponach 700x38mm więc może 40 lub 42mm max wejdzie (z błotnikami). Standardowe spowalniacze Shimano MT200. Rozpinany seatstay - otwarta droga do napędu paskowego. Siodełko jak dla mnie za wąskie i za twarde jak na commutera. Ogólnie fajny rower na miasto. Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano Wtorek o 21:15 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 21:15 Kupiłem, tak trochę by ochłonąć od wszechobecnej pogoni za coraz to nowym sprzętem, którego i tak z braku czasu nie wykorzystywałem. Rowerek na Alfine 1 x 8, z przelotową osią korby i hydraulicznymi MT 200, które tu w zupełności wystarczają. Napęd do jazdy miejskiej a i po lekkich szutrach też pojedzie. Nie jest do ścigania ale biegi zmienia płynnie i zakres przełożeń na moje tereny jest wystarczający. Jakościowo jest bardzo ok a przy serwisie piasty może skuszę się na zakup zębatek i paska. Wymieniłem tylko kierownicę na prostą 700mm, opony na bardziej uniwersalne Continental Double Fighter 37 i wyrzuciłem typowo miejskie pedały, zakładając platformy Dartmoor Candy. Rama i geometria nie są typowo miejskie i pozwalają na jazdę fitnesowo - trekingową. Miałem też plan na wymontowanie błotników, ale okazały się bardzo funkcjonalne i okablowanie oświetlenia jest z nimi zintegrowane więc zostają póki co. Ogólnie wszystko dobrze zmontowane i spasowane, nic nie stuka i nie trzeszczy. Miło mnie zaskoczył. Pojeżdżę trochę i zobaczę ile wytrzymam w stylu ścieżkowym płaskopolskim:) Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano Środa o 10:58 Udostępnij Opublikowano Środa o 10:58 Fajny, niech się jeździ. To 19" ? Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano Środa o 14:53 Udostępnij Opublikowano Środa o 14:53 Po tym jak sprzedałem rok temu latem fitnessa znowu zacząłem oglądać w necie rowery tego typu 😁 Niech się jeździ Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano Środa o 20:37 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 20:37 9 godzin temu, Pepe75 napisał(a): Fajny, niech się jeździ. To 19" ? Dzięki:) Tak to 19 Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano Środa o 20:41 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 20:41 5 godzin temu, Greg29 napisał(a): Po tym jak sprzedałem rok temu latem fitnessa znowu zacząłem oglądać w necie rowery tego typu 😁 Niech się jeździ Ja kiedyś nawet nie spoglądałem na takie rowery i tak tez trochę kreowałem się na twardziela, który tylko na trailu i hardtailu:) No cóż życie często weryfikuje pewne rzeczy:) Dzięki:) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi