AmatorSzosy Opublikowano wczoraj o 06:24 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:24 Witam! Aktualnie używam czujnika napiersiowego Magene H303. Służy mi od ponad roku i jakoś tam sobie radził, od jakiegoś czasu jednak coraz częściej pojawiają się problemy z rozjeżdzaniem się tętna nawet przy jednostajnym treningu w 2 strefie mocy. Ze względu na sporą wiedzę sprzętową forumowiczy przychodzę po pomoc w wyborze dokładnego i trwałego następcy tego czujnika. Nie mam preferencji co do marki - priorytet dokładność i jakość wykonania. Jeśli są alternatywy dla czujników napiersiowych (np. na ramie) które będą dokładniejsze, też biorę to pod uwagę. Pozdro! :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano wczoraj o 08:17 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:17 Ze względu na to że od 6 lat mam arytmię potrzebuję czujnika bardzo precyzyjnego. Przez lata miałem różne. Ani z Decathlonu ani Wahoo ani podstawowe pasy Garmina się nie sprawdziły. Bez zarzutu dopiero działają Garmin HRM Pro i Garmin HRM Pro Plus. HRM Pro Plus różni się tym że ma klapkę na baterię i nie trzeba narzędzi żeby ją wymienić. Zdarzyło mi się że wymieniając baterię podważając ją śrubokrętem nastąpiło chyba zwarcie i pas przestał pracować. Od tego czasu podważam wykałaczką. Przypuszczam że tańszy Garmin HRM Tri oparty na tej samej bazie też będzie dobrze pracował. Odnośnik do komentarza
kryptoszosowiec Opublikowano wczoraj o 09:32 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:32 Tak z ciekawości: co oznacza rozjeżdżanie się tętna? Skąd to wiesz i na jakiej podstawie? @jajacek nie masz problemu że te pasy pożerają baterie w jakimś strasznym tempie? Gdzieś czytałem że to jest wielki problem z pasami Garmina, bo po tym jak zjedzą baterię, w ogóle przestają działać. Odnośnik do komentarza
AmatorSzosy Opublikowano wczoraj o 09:41 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:41 Prosta odpowiedź, trening Z2 na trenażerze, stała moc 168W, kadecja stała 88-95, odczuciowo spacer, czujnik wskazuje skokowo tętno między 130 a 170, jeśli to by było prawdą to wydaje mi się że poczułbym że z serduchem jest coś nie tak 🙂 Dzięki @jajacek za opinie, wyczytałem też coś o polar H9 oraz H10, czekam na więcej opinii przed podjęciem decyzji o zakupie 🙂 Odnośnik do komentarza
kryptoszosowiec Opublikowano wczoraj o 09:46 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:46 A, no takie skoki rzeczywiście są dziwne. Ja od lat mam pas Lezyne no i w zasadzie działa. Ciężko się do czegoś realnie przyczepić. Jednak z racji moich przejść z tą firmą, raczej nie polecam ich produktów. Co do Garmina, pojawia się dużo opinii że są kiepskie, ale może dotyczy to tylko podstawowego modelu. Zobaczymy co odpisze @jajacek. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano wczoraj o 10:57 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:57 Ale co jest kiepskie u Garmina? Podstawowy pas HRM Dual ma klips jest odpinany. I moze to stanowi problem czasem. U mnie tracil wskaxania ale ja mam stumulator serca. Tak samo tracil,pomiar najwczesniejszy jaki mialem sprzed 15 lat. Chyba nawet mialem ten HR Tri. I nie bylo z pomiarem zadnego problemu. Zegarek Polara z tetnem to mialem ze 25 lat temu. Od tego czasu nie mialem do czynienia. Odnośnik do komentarza
kryptoszosowiec Opublikowano wczoraj o 10:59 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:59 Takich wątków jak ten jest całkiem sporo: https://forums.garmin.com/sports-fitness/running-multisport/f/accessories-sensors/227664/garmin-hrm-dual-not-working Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano wczoraj o 11:01 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:01 1 godzinę temu, kryptoszosowiec napisał(a): @jajacek nie masz problemu że te pasy pożerają baterie w jakimś strasznym tempie? Gdzieś czytałem że to jest wielki problem z pasami Garmina, bo po tym jak zjedzą baterię, w ogóle przestają działać. Bardziej zre baterie niz poprzednie modele. Wymieniam co jakies 3 miesiace jak duzo jezdze. Ale generalnie iles tam wymian dokonalem i wszystko dziala. Moj mlody mowi ze wymienia nie czesciej niz 2 razy w roku w HRM Pro Plus Odnośnik do komentarza
kryptoszosowiec Opublikowano wczoraj o 11:19 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:19 Dzięki. Ciekawe, może przez te 5 lat poprawili coś sprzętowo lub w oprogramowaniu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi