jajacek Opublikowano wczoraj o 06:36 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:36 Poważyłem wczoraj rower. Karbon, Rozmiar L. Sama rama wiem że waży 1200 gramów. Z pedałami XT, myk-mykiem, koszyczkami na bidony, zapasową dętką TPU w plastikowym boksie na ramie i uchwytem na Garmina waży 11,1 kg na zwykłych dętkach. Czekam na dętki TPU. Więc z nimi będzie 10,7 kg. Box z dętka TPU waży pewnie ok. 200 gramów Koszyczki i uchwyt regulowany alu do Garmina pewnie też ok. 100 gramów Pedały XT chyba ok. 350 gramów. Więc goły rower ok. 10 kg. Na razie nie zamierzam nic wymieniać. Jestem zadowolony z obecnej konfiguracji. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano wczoraj o 06:51 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:51 Waga zależy od użytych szprych, bębenka i taśmy tubeless. Tu przykład kół 29 złożonych na lżejszych szpychach. 1438 gramów. Custom Made by r2-bike. Vorderrad, Newmen Evolution SL X.A.25 Aluminium Felge, Newmen Straightpull Gen1 Nabe, Sapim CX-Ray & Alu-Nippel, Gewicht mit Newmen Ventil und Tubeless Felgenband Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano wczoraj o 06:54 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:54 mogę prosić o link do produktów tego newmana 1625? na stronie producenta widzę jedynie parametry a jak chodzi o sprzedaż to jakieś giełdy nimieckie... Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano wczoraj o 07:07 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:07 Search results for x.a.25 | H&S Bike-Discount GmbH Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano wczoraj o 08:36 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:36 https://www.bike-discount.de/en/newmen-evolution-sl-x.a.25-29-boost-microspline-wheelset https://www.bike-discount.de/en/newmen-evolution-sl-x.a.25-29-cl-shimano-microspline-boost-wheelset-3 Czy oba będą pasowac zamiennie zamiast moich? ...kurcze chciałbym te pierwsze, cena niewiele wyzsza a waga nizsza...tylko zonk, niedostępnea te drugie to bym musiał tarcze zmieniac bo mam 6 srubowe Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano wczoraj o 08:52 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:52 kto CI składał te koła co na zdjęciu prezentujesz? nie chcesz ich sprzedać? Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano wczoraj o 09:04 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:04 One już nie produkowane. Z katalogów wypadły w zeszłym roku. Dostępność tylko jakiś niedobiktów i ew. z drugiej ręki. Odnośnik do komentarza
manieksl Opublikowano wczoraj o 09:30 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:30 a coś z aktualnych moze mi ktos podlinkowac? Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano wczoraj o 09:40 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:40 3 godziny temu, jajacek napisał(a): (...) Box z dętka TPU waży pewnie ok. 200 gramów (...) Szerokie RideNow do 29"x2.5" max to 56g/szt. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano wczoraj o 09:47 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:47 Ale Box ze śrubkami co wozi dętkę i łyżkę też coś waży. Przepasany jeszcze rzepem żeby się nie rozpiął 🙂 Niech będzie że z dętką 150 gramów 🙂 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano wczoraj o 09:51 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:51 57 minut temu, manieksl napisał(a): kto CI składał te koła co na zdjęciu prezentujesz? nie chcesz ich sprzedać? To nie moje. Zdjęcia z neta. Ponieważ Newmen to firma niemiecka to w niemieckich sklepach jeszcze chyba można znaleźć. Tyle, że nie wszystkie mają sklepy online. Można też chyba kupić same obręcze i dać do zaplecenia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi