DominoNR Opublikowano Czwartek o 13:57 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:57 Dzięki za pomoc, właśnie biorę tego canondale. On jest używany. Biorę M Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano Czwartek o 14:14 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 14:14 15 minut temu, DominoNR napisał(a): Dzięki za pomoc, właśnie biorę tego canondale. On jest używany. Biorę M Niech się jeździ, a jak pojeździsz to napisz jak wrażenia. Odnośnik do komentarza
DominoNR Opublikowano Czwartek o 19:03 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:03 Mam problem, niestety fotelik Hamax siesta ociera o opony Odnośnik do komentarza
sl66 Opublikowano Czwartek o 20:55 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:55 Nie da zainstalować mocowania wyżej na rurze podsiodlowej? Wrzuć foto Odnośnik do komentarza
DominoNR Opublikowano Piątek o 05:20 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 05:20 Proszę. Montując w tym miejscu co jest na zdjęciu adapter jest niestabilny, do tego blokuje siodełko więc w tym miejscu odpada. Natomiast jeśli montuje poniżej to ociera o koło przy nierównościach. Z tego co czytałem niektórzy do koła 29 montują stelaż do niskich ram - https://www.centrumrowerowe.pl/stelaz-do-fotelika-hamax-siesta-pd10737/?srsltid=AfmBOopFqnizVaGkYq9w-LlC9dTur-fq7bQx0nSk5W5tVx4KFW9Fc75e Odnośnik do komentarza
DominoNR Opublikowano Piątek o 12:56 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 12:56 Pojechałem po nowy stelaż i całkiem inaczej 🙂 Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano Niedziela o 07:10 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 07:10 W dniu 6.08.2025 o 13:53, Oskarr napisał(a): Ja dalej uważam, że najlepsza dla Ciebie byłaby indiana/ Storm 😄 Sam nigdy byś nie kupił:))) Dobra rada dla wszystkich, nie kupujcie dobrego osprzętu na podłej ramie:) Dobrze, że Kolega wybrał tego Cannona:) Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano wczoraj o 10:28 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:28 W dniu 10.08.2025 o 09:10, tmax napisał(a): Sam nigdy byś nie kupił:))) Dobra rada dla wszystkich, nie kupujcie dobrego osprzętu na podłej ramie:) Dobrze, że Kolega wybrał tego Cannona:) Kupiłem ten rower jak jeszcze się nazywał indianą storm. Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano wczoraj o 11:09 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:09 50 minut temu, Oskarr napisał(a): Kupiłem ten rower jak jeszcze się nazywał indianą storm. Ja też kiedyś kupiłem Torpado Devon, teraz bym już nie kupił bo Torpado sprzedawane w Media nie istnieje na oficjalnej stronie firmy, ramy są przestarzałe, tanie i z tragicznej jakości lakierem. Ty też byś już drugi raz tego nie kupił:) Znasz się i wiesz, że choćby Rockridery z Deca mają lepsze ramy, lepiej wykonane, nowocześniejsze i lepiej pomalowane. Rockridera bym kupił jeszcze raz:) Jedynym racjonalnym uzasadnieniem zakupu Torpado Storm jest jego cena w promocjach:) Zobacz jak jest zrobiony trójkąt ramy w Stormie a choćby w tej nowszej ramie Rockridera Race 700. Kształt trójkąta Storma to chiński masowy relikt przeszłości:) Odnośnik do komentarza
DominoNR Opublikowano wczoraj o 11:55 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:55 Moje małe spostrzeżenia po zakupie CANNONDALE TRAIL SL 2 po przejechaniu przez parę dni łącznie około 100-120km. Rower po serwisowy. Według sprzedawcy z 2022-2023 roku (już dokładnie nie pamiętam). Stan bardzo dobry, chociaż jest trochę odprysków i rys. Nie przejmuję się tym jednak, bo sam bym je zrobił na nówce w około 2-3 miesiące. Udało mi się urwać 100zł na cenie i sprzedawca dorzucił nóżkę i dzwonek 😄 Jeździ się bardzo fajnie. Początkowo nie mogłem się przyzwyczaić do koła 29 cali, a teraz jak wsiadam na żony rower 27'' albo mój stary 26,5'' to jest mi jakoś dziwnie, jakbym jeździł na mikro pojeździe 😄. Rower chodzi lekko i przejechanie tych 30-40 km nie jest jakimś wielkim wyzwaniem, jak wcześniej. Oczywiście mieliście rację z tymi przerzutkami - nie jest potrzebny podgląd, przekładam je "na czuja". System 1x12 mi odpowiada, w zasadzie skupiam się tylko na prawej manetce. Złapałem mega zajawkę na rower, jest to obecnie moja jedyna odskocznia od życia praca-dom. Córka niecałe 2 lata uwielbia jak zabieram ją na małe wycieczki, jak robi mi awanturę w domu to pokazuje jej kask i mina się zmienia. Nie jeździmy długich dystansów, bo między 20-30 km. Sam chciałbym w przyszłości pocisnąć pierwsze 100km, ale muszę jeszcze potrenować. Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano wczoraj o 16:37 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:37 4 godziny temu, DominoNR napisał(a): Sam chciałbym w przyszłości pocisnąć pierwsze 100km, ale muszę jeszcze potrenować 100 km na rowerze jest do osiągnięcia dla każdego, wstań rano i jedź, ograniczenie masz tylko w głowie:) Dla mnie rower to taka Terapia, jeżdżę aktualnie krótkie dystanse ale w trudniejszym terenie, odskakując od codziennych zawirowań. 100 km na rowerze to tylko kwestia czasu. W zasadzie na tą chwilę na gravelu pewnie dwieście bym zamknął bez problemu ale mam trailową kotwicę asfaltową, która się do takich dystansów nie nadaje:) Odnośnik do komentarza
DominoNR Opublikowano wczoraj o 17:11 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:11 Na MTB trochę trudniejszy orzech Odnośnik do komentarza
gosc Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 18 godzin temu, tmax napisał(a): Jedynym racjonalnym uzasadnieniem zakupu Torpado Storm jest jego cena w promocjach:) Zobacz jak jest zrobiony trójkąt ramy w Stormie a choćby w tej nowszej ramie Rockridera Race 700. Kształt trójkąta Storma to chiński masowy relikt przeszłości:) Pomarudzę. 😉 Dla mnie ramy w Stromie, czy Rockriderze są normalne, a nawet podobne, też z lekkim wygięciem przy kierownicy. Zależy jaki model, ale ramy jak ramy. Nie wiem, jakie wy widzicie różnice poza kształtem. Pomijam materiał. Odnośnik do komentarza
tmax Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 9 godzin temu, gosc napisał(a): Pomarudzę. 😉 Dla mnie ramy w Stromie, czy Rockriderze są normalne, a nawet podobne, też z lekkim wygięciem przy kierownicy. Zależy jaki model, ale ramy jak ramy. Nie wiem, jakie wy widzicie różnice poza kształtem. Pomijam materiał. Większość nie widzi różnicy, dlatego jest dużo klientów na Indiany, Stormy, Tabou, Kands itp, gdzie cena robi swoje:) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi