jajacek Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Czym ludzie jeżdżą? Zdjęcie dziś rano z pociągu Słoneczny, 6:17 z Warszawy nad morze. Słoneczny 2025 | Koleje Mazowieckie Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Jakby ktoś nie wiedział co kupić i chciał jednego z najlepszych hardtaili alu w historii, na którym jeździłem. Odnośnik do komentarza
sl66 Opublikowano 15 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 17 godzin temu, jajacek napisał(a): Czym ludzie jeżdżą? Z tego co widzę, dominują trekkingi. Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 15 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Trekkingi i crossy Odnośnik do komentarza
gosc Opublikowano Wtorek o 08:10 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 08:10 W dniu 14.08.2025 o 17:11, jajacek napisał(a): Słoneczny 2025 | Koleje Mazowieckie Teraz jest luksus. Na początku, jak wprowadzili te kursy, to jeździły zwykłe elektryki. Nabite były po korek z górką. Rowery, to były chyba śladowe ilości, jeśli były. 😉 Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano Wtorek o 09:38 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 09:38 W dniu 14.08.2025 o 17:11, jajacek napisał(a): Czym ludzie jeżdżą? Objeżdżałem w zeszłym tygodniu szlak velo dunajec, jeden z popularniejszych szlaków w Polsce. Wśród osób robiących takie wycieczki myślę że lekko 70% to gravele. Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano Wtorek o 10:47 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:47 Ja w zeszłym tygodniu przejechałem kawałek R10/EV10 ze Świnoujścia do Kołobrzegu i oprócz mnie widziałem chyba tylko jedną czy dwie osoby na grawelu, pozostali na crossach i trekkingach. Ale fakt, że było bardzo ciepło i generalnie było mało osób na szlaku. Za to były dziesiątki osób dojeżdżających z miejsca pobytu na plażę i 99% z nich jechało na mtb Odnośnik do komentarza
gosc Opublikowano Wtorek o 10:55 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:55 5 minut temu, Greg29 napisał(a): Ja w zeszłym tygodniu przejechałem kawałek R10/EV10 Cała trasa podobno, z małymi wyjątkami (trzeba chyba jechać szosą) jest świetna, wydzielone drogi rowerowe i odcinki tego typu. Chętnie bym się tam przejechał. "Tylko" wyprawa na kilka dni. 🙂 Odnośnik do komentarza
gosc Opublikowano Wtorek o 10:58 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:58 Godzinę temu, Oskarr napisał(a): Objeżdżałem w zeszłym tygodniu szlak velo dunajec, Jechałeś od Szczawnicy do Czerwonego Klasztoru wzdłuż Dunajca? Teraz już tam chyba zrobili całość w "asfalcie". Do granicy też przerobili? Kiedyś DR była oddzielona tylko namalowana linią. 😉 Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano Wtorek o 11:21 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 11:21 29 minut temu, gosc napisał(a): Cała trasa podobno, z małymi wyjątkami (trzeba chyba jechać szosą) jest świetna, wydzielone drogi rowerowe i odcinki tego typu. Są odcinki dość mocno piaszczyste albo "utwardzone" kruszywem o dość dużej frakcji (kamienie wielkości pół pięści, ostro zakończone), a nawet "sekcje brukowe". Poza tym rzeczywiście trasa jest fajnie poprowadzona, jednak czasami trochę na siłę prowadzi deptakami czy promenadami w miejscowościach nadmorskich, które w sezonie letnim są pełne ludzi i ciężko się przejechać w tłumie Odnośnik do komentarza
gosc Opublikowano Wtorek o 12:52 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 12:52 Godzinę temu, Greg29 napisał(a): Są odcinki dość mocno piaszczyste albo "utwardzone" kruszywem o dość dużej frakcji (kamienie wielkości pół pięści, ostro zakończone), a nawet "sekcje brukowe". Poza tym rzeczywiście trasa jest fajnie poprowadzona, jednak czasami trochę na siłę prowadzi deptakami czy promenadami w miejscowościach nadmorskich, które w sezonie letnim są pełne ludzi i ciężko się przejechać w tłumie To się zgadza, tłumy Ci włażą na DR i "cinżko" jechać. 😉 Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano Wtorek o 18:04 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:04 7 godzin temu, gosc napisał(a): Jechałeś od Szczawnicy do Czerwonego Klasztoru wzdłuż Dunajca? Teraz już tam chyba zrobili całość w "asfalcie". Do granicy też przerobili? Kiedyś DR była oddzielona tylko namalowana linią. 😉 Całość w asfalcie, może parę km po szutrach, kilkanaście po drogach miejskich, 90% ddr Odnośnik do komentarza
gosc Opublikowano Środa o 09:16 Udostępnij Opublikowano Środa o 09:16 14 godzin temu, Oskarr napisał(a): Całość w asfalcie, może parę km po szutrach, kilkanaście po drogach miejskich, 90% ddr Czyli ten odcinek od/do granicy tez przerobili(?). Tak przy okazji, podejrzewam, ze informacje na temat tego szlaku na velomapie są ciut nieaktualne, np. remonty. Przejechałeś całą trasę.? Możesz napisać jak to teraz wygląda? Nadal są odcinki, że "trzeba" jechać szosą? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Środa o 11:33 Udostępnij Opublikowano Środa o 11:33 Wystarczy chyba Street View odpalić 🙂 Odnośnik do komentarza
trivet Opublikowano Środa o 14:12 Udostępnij Opublikowano Środa o 14:12 Panowie, przebrnąłem przez kilka tematów od sobie rowerów i dla mnie chciałbym Crossa, ale widzę, że w tej cenie jak w wątku to MTB rockrider 540, a jakie opony do niego żeby zrobić z niego Crossa? I jaka cena tego roweru byłaby git, bo w tej chwili 3600 zł. Coś taniej to Focus Whistler, czy to warte? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi