krix Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Bardzo dziękuje za pomoc, mój nabytek poniżej (bez tych brzydkich lampek i zabezpieczenia) Co do tego hamulca też się grzecznie posłucham i pójdzie do wymiany ale przyszły sezon. Jeszcze raz 🫶 dzieki, wszystkim tym którym chce sie odpisywać Też gratuluję.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Nie mogę się przemóc do siłki mimo że mamy domową siłownię. Natomiast jestem zmotywowany żeby wrócić do wagi sprzed ślubu 🙂 Zostało jeszcze 3 kg 🙂 Dziś pobudka 6 rano. Woda z cytryną. Trochę jogi na macie. Spacer 3 km z rozciąganiem i z zakupami w Lidlu. Potem kawa i jajecznica z kurkami i grilowanym boczkiem 🙂 Ostatni ChatGPT liczy mi kalorie i doradza 🙂 i Dobrze to idzie. W weekend zrobiliśmy 150 km na rowerze. Więcej niż 80 km jednorazowo już nie chce mi się jeździć. Dobre średnie, po 29 km/ha na szosie. Jakbyśmy jeździli bez większego wysiłku 30 to już nic więcej bym nie potrzebował. Natomiast muszę wdrożyć siłkę i core bo mam problemy z rwą kuszową od siedzącego trybu życia. I biodro mnie nawala przez przykurcze. Odnośnik do komentarza
sl66 Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Ja raz w tygodniu (chciałbym częściej, ale rodzina, gitara, rower...) chodzę na rekreacyjne MMA jako świetna aktywność ogólnorozwojowa, aktywująca prawie wszystkie mięśnie organizmu. Po treningu zostaję jeszcze 1-1,5h i się bardzo dokładnie rozciągam oraz roluję. To jest taki mój plan minimum. Do tego staram się ćwiczyć w krótkich przerwach od pracy (hantle, brzuch, podciąganie na drążku, czasem skakanka). Kiedy jest okazja, idę na rower. Do tego z 1 raz w tygodniu się rozciągam przed TV, jeżeli akurat z żoną coś oglądamy. Wspomniałem o podciąganiu na drążku. Ćwiczenie to praktykuję gdzieś tak od 10. roku życiu, wyłącznie nachwytem. Tata motywował mnie i brata w ten sposób, że podnosił nam kieszonkowe o 5zł, gdy przekroczyliśmy jakiś kolejny próg 🙂 Mój rekord życiowy to 32 podciągnięcia zrobione za nastolatka. Obecnie wyciągam 27, jakbym sumienniej ćwiczył to bym jeszcze ten rekord pobił. Odnośnik do komentarza
gosc Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 17 godzin temu, Tina napisał(a): Bardzo dziękuje za pomoc, mój nabytek poniżej (bez tych brzydkich lampek 😜 i zabezpieczenia) Co do tego hamulca też się grzecznie posłucham i pójdzie do wymiany ale przyszły sezon. Jeszcze raz 🫶 dzieki, wszystkim tym którym chce sie odpisywać 😜 Rower kupiony z błotnikami, czy sama montowałaś? Jeśli z "z";-), to skłaniałbym się do wymiany tylnego, żeby dół był dłuży, przykręcony przy korbie. Przy takiej wersji, woda, błoto, śnieg i itp. będą zawalały przednią przerzutkę. To taka drobna podpowiedź.:-) Odnośnik do komentarza
Tina Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Dziękuje biorę pod uwagę, kupiłam z więc tak jak hamulec był zasugerowany tak też wezmę ze sobą sprawę błotnika... nie pomyślałam 🤔 że może być problematyczny. Co do zabezpieczenia to biorę właśnie pod uwagę: https://www.mediaexpert.pl/rowery/akcesoria-do-rowerow/zamki-i-zapiecia/zapiecie-rowerowe-kryptonite-k000648-mini-u-lock-czarny?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=2050118&utm_campaign=2025-08&utm_term=Zabezpieczenie-roweru&ceneo_spo=false&ceneo_cid=cf59b3c0-772b-6840-5904-f67c08058b77 Oby się sprawdziło - albo lepiej żeby się nie przydało 😜 Odnośnik do komentarza
CriseQ Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 16 godzin temu, krix napisał(a): Ale nie rozumiem..Masz go już? Dopiero kupujesz? Namierzyłeś? Nie ma go w sklepach chyba, tylko resztki na OLX. Może Ski Team.. Tak, poznaję ten model, to jest sprzed 2 lat, miałem go dodanego do koszyka nawet kiedyś 😉 Jedno z najładniejszych moim zdaniem malowań. Jest na lepszym amorze Judy Silver chyba i 2x. Teraz Attention zszedł na psy. Gorszy osprzęt, cena ta sama Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Zgadza się, nie ma go. Kupiłem go w Komisie/Outlecie jako nowy, oryginalnie zapakowany w karton, wszystkie papiery itd. Przejechałem się przed wczoraj na szybką wycieczkę, zrobiłem nieco ponad 50km w 2 godziny 30 minut, więc jak na pierwszy raz całkiem fajnie jak na taki rower, średnia nie zeszła poniżej 20km/h, przełożenia o wiele przyjemniejsze dla mnie. Z Rockriderem jakoś nie mogłem się dogadać, tutaj dużo lepiej. No i przede wszystkim po 50km nadal nie czułem się tak niekomfortowo jak na EXPL540 po 20km, więc chyba o to chodzi w poszukiwaniu odpowiedniego roweru? Może i na kierownicy nie leżę jak pocisk, ale za to zacząłem czerpać większą przyjemność. Czy czuję trochę większa wagę? Nie. Czy czuję różnicę w stosunku do sztywnych osi, które miał EXPL540? Nie. Ale ja amator jestem, nie znam się. Chce jeździć i tyle. 😄 Odnośnik do komentarza
gosc Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, Tina napisał(a): Dziękuje biorę pod uwagę, kupiłam z więc tak jak hamulec był zasugerowany tak też wezmę ze sobą sprawę błotnika... nie pomyślałam 🤔 że może być problematyczny. Ogólnie jest zgrabny, jak na moje "wymagania" 😉 i ładnie się komponuje z całością. Jednak jeśli zakładasz jazdę w różnych warunkach, nie tylko na "sucho", to jw. warto jakoś tę przerzutkę/to miejsce zabezpieczyć. Jakby co, to rama na dole chyba ma otwory na montaż(?). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi