kwiecien2025 Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Cześć. Szukam roweru górskiego w wyżej wspomnianym przedziale cenowym, od razu zaznaczę, że nie chcę żadnych szosówek, graveli i innego typu roweru. Będę głównie jeździł po trasach leśnych, polnych, ale czasem wjadę również na asfalt i pojadę w długą podróż, jednak całe życie jeździłem rowerami górskimi i moim zdaniem na asfalt również są dobre. Rozważam kilka propozycji i skupiłem się na kilku modelach. Oto one: Kross Level 11.0 | Rower górski 29" | Negocjuj w Greenbike.pl rower mtb | rower xc | rower cross country | rower orbea | greenbike.pl Rower górski Kross Level 6.0 2025 - Sprint-Rowery.pl Rower górski Trek Procaliber 6 - Sprint-Rowery.pl Rower górski NS Bikes Eccentric Alu 29" 2024 - Sprint-Rowery.pl Rower górski Trek Marlin 8 Gen 3 2023 - Sprint-Rowery.pl Jakieś sugestie? Nie śpieszy mi się z zakupem. Na razie obserwuje rynek. Też nie będę czekał na nieskończoność. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Waga, wzrost, wiek? Wszelkie rabaty raczej skonczyly sie domoona lutego. Dla branzy rowerowej od marca zaczynaja sie zniwa. Na pierwszy rzut Rockrider Race 720 NX Eagle https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-xc-rockrider-race-720-nx-eagle-aluminiowa-rama/_/R-p-337265 Odnośnik do komentarza
kwiecien2025 Opublikowano 2 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca Na pierwszy rzut oka nie interesuje mnie oferta Decathlonu. Od marca brak rabatów? Bzdura. A linki, które podałem to nie ma tam rabatów? Kolejne pytanie - czy ty jesteś jakimś pracownikiem Decathlona, że w każdym możliwym temacie wyskakujesz z tym sklepem? Ten sklep to porażka i nigdy tam ponownie nie dokonam zakupów. Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca @kwiecien2025 , jesteś na forum rowerowym gdzie amatorzy kolarstwa za darmo i z dobrej woli pomagają innym. Nie rozmawiasz ze sprzedawcą. Podałeś bardzo wątłe wymagania. Jednocześnie podałeś totalny rozstrzał rowerów, od zjazdowego NS Eccentric, przez rowery do ścigania się w XC aż do komunijnego Krossa, co sureguje że masz wątłe rozeznanie. Nie pomaga, że agresywnie reagujesz na propozycje spoza listy. Nie czytamy w myślach by wiedzieć jakiego sklepu nie lubisz. Podejrzewam, ze najlepszym dla Ciebie rozwiązaniem będzie jak pójdziesz do dużego sklepu z dobrą obsługą klienta, gdzie dostaniesz możliwość przyjrzenia się rowerom, przejechania a cierpliwy (i opłacany) sprzedawca wysłucha, doradzi. Odnośnik do komentarza
Malaka Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Musiałeś mieć jakiegoś pecha. W mojej opinii Decathlon to bardzo dobre miejsce do zakupu roweru. Sklep jest prokliencki, na pewno działa tam gwarancja i obsługa posprzedażowa, a to w Polsce nie jest takie oczywiste. Dodatkowo stosunek ceny do jakości jest na niezłym poziomie. Jeśli chodzi o rabaty to ostatnio pojeździłem po sklepach i przy droższych rowerach te rabaty są. Choć w dalszym ciągu słabo to wygląda patrząc na zachodnie sklepy i ich ofertę. Z moich obserwacji wynika że rabaty będą, bo ceny są chyba dalej wywindowane, ale problemy mogą zaczynać się z dostępnością sprzętu. Zainteresowanie duże i ludzi w salonach opór. 3 lata temu szukałem MTB w podobnym budżecie. Poczytaj sobie cierpliwie podobne posty do twoich na forum, na kartce zapisz sobie jaki chcesz mieć osprzęt, na czym ci zależy by miał twój rower i wybierz taki na którym będziesz najbardziej komfortowo czuł po przymiarce w sklepie. Fajnie też by wizualnie podobał się tobie rower. Myślałem że to mało ważne, ale coraz bardziej zauważam że to ważna sprawa. Odnośnik do komentarza
kwiecien2025 Opublikowano 2 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 1 godzinę temu, Malaka napisał(a): Jeśli chodzi o rabaty to ostatnio pojeździłem po sklepach i przy droższych rowerach te rabaty są. Choć w dalszym ciągu słabo to wygląda patrząc na zachodnie sklepy i ich ofertę. Z moich obserwacji wynika że rabaty będą, bo ceny są chyba dalej wywindowane, ale problemy mogą zaczynać się z dostępnością sprzętu. Zainteresowanie duże i ludzi w salonach opór. I znowu się zaczyna - na podjazd rower x gatunku, na zjazd y, na jeżdżenie po dołach jeszcze inny gatunek i nie zapominajmy, że gdy jest sucho to trzeba jeszcze innym jeździć, w śnieg i deszcz to samo. Ile wy macie tych gatunków? Milion pięćset tysięcy? Chciałem tylko poznać opinię na temat rowerów, które tutaj załączyłem. Dla mnie są to rowery po prostu GÓRSKIE. 1 godzinę temu, Malaka napisał(a): 3 lata temu szukałem MTB w podobnym budżecie. Poczytaj sobie cierpliwie podobne posty do twoich na forum, na kartce zapisz sobie jaki chcesz mieć osprzęt, na czym ci zależy by miał twój rower i wybierz taki na którym będziesz najbardziej komfortowo czuł po przymiarce w sklepie. Fajnie też by wizualnie podobał się tobie rower. Myślałem że to mało ważne, ale coraz bardziej zauważam że to ważna sprawa. Właśnie tak zrobię - sam sobie wszystko przeanalizuje i wybiorę spośród tych, które znajdują się na mojej liście. 2 godziny temu, Veriv napisał(a): @kwiecien2025 amatorzy kolarstwa Chyba nie tylko amatorzy kolarstwa, ale chyba amatorzy wiedzy ogólnej na temat sprzętu szeroko pojętego sprzętu rowerowego. Nie było tematu. Kończę dyskusję. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Jak to ma być rower górski-leśny, to łap Kellys Gate'a 30, póki jest teraz za 3200-3400 na promocjach łatwych do wyguglania. Wymienisz opony na szybsze, wrzucisz dętki TPU lub przerobisz na mleko i będzie śmigał, i koniec tematu. Podpisuję się pod uwagami Veriva. Jakbyś przeczytał sąsiednie wątki, gdzie jest to miliony razy wałkowane tu, to byś zrozumiał, że nie bez powodu rowery MTB się dalej dzieli na podkategorie ze spektrum. Nie bez powodu w XC na igrzyskach ścigają się na innych rowerach, niż na pucharze w Szczyrku. Jeden będzie lepszym wyborem na płaskie lasy, inny na beskidzkie ujeby. Dopóki nie przegniesz, to pojedziesz każdym rowerem, najwyżej dużo wolniej i o wiele mniej przyjemnie. Ale proponuję wynająć coś w Wiśle (jeśli jakimś cudem znajdziesz taki) i się przejechać takim rowerem na tarczach 160mm, z główką 70 stopni i amortyzatorem RS Judy na goleniach 30mm (i najlepiej wyciągniętym skoku do 120-130mm), zwłaszcza jak ważysz 80kg lub więcej. Zjechać z Baraniej na grzbiet, dalej przez Malinowską i potem czerwonymi trasami w Szczyrku na dół do parkingu. W drugą stronę - weź sobie taki bardziej zjazdowy model ze stromą rurą podsiodłową, najlepiej na oponach-glebogryzarkach typu DHF, Assegai, czy inny Kryptotal/Agrotal i zrób tym po Mazowieckich lasach i dróżkach 150km. Zamiast ślepo ufać amatorom wiedzy o sprzęcie, zrób eksperyment 😉 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 3 godziny temu, kwiecien2025 napisał(a): Na pierwszy rzut oka nie interesuje mnie oferta Decathlonu. Od marca brak rabatów? Bzdura. A linki, które podałem to nie ma tam rabatów? Kolejne pytanie - czy ty jesteś jakimś pracownikiem Decathlona, że w każdym możliwym temacie wyskakujesz z tym sklepem? Ten sklep to porażka i nigdy tam ponownie nie dokonam zakupów. Na pytanie odpowiadam że nie pracuję i nigdy nie pracowałem w branży rowerowej. Ale mam wrażenie że szkoda w tym wątku mojego czasu 🙂 Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca @kwiecien2025 stwierdzic ze to po prostu rowey GÓŔSKIE to mniej jak stwiedzic o butach, ze to buty NA DWÓR 😄 Odnośnik do komentarza
krix Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Chyba nie tylko amatorzy kolarstwa, ale chyba amatorzy wiedzy ogólnej na temat sprzętu szeroko pojętego sprzętu rowerowego. Nie było tematu. Kończę dyskusję. Temat do zamknięcia. Ja tam na przykład lubię sobie pogadać i podrążyć temat :) Zwłaszcza, że na Forum jest sporo osób z dużym i bardzo dużym doświadczeniem w różnych kwestiach. Bardzo ciekawe wypowiedzi.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi