APZ Opublikowano 19 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Proszę daj info po przymiarce bagażnika cube do roweru rockrider. Dzięki. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 11 godzin temu, APZ napisał(a): A propos pożyczania: zmieszczę się w to M, mając 177 wzrostu i 80 cm przekroku i będzie w miarę wygodnie? ? Jeśli jest tam sztyca 40 cm, to będzie na styk, jeśli 35 cm to aby pożyczać będziesz musiał dać sztycę 40 cm. Ja mając 176 i 83 cm w nodze jeżdżę na M ze sztycą wysuniętą jakieś 3 cm powyżej teoretycznego ogranicznika. Specjalnie się tym nie przejmuje, bo ważę poniżej 70 kg a spotykam kolarzy co ważą po 120 na tych rowerach z maksymalnie wyciągniętą sztycą, więc u mnie pomimo większej dźwigni siła i tak działa tam dużo mniejsza. Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 20 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 Decathlon w specyfikacji RR explore 540 wersja damska podaje długość sztycy 400 mm. Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 23 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Rower odebrany. Przejechałem kilka km wokół Decathlonu i nawet zmieściłem się na tej maszynie. Pierwsze wrażenia dobre, oprócz hamulców. Ale dla rekreacji kobiecej - chyba dadzą radę. Dec wydaje rowery z lampkami i dzwonkiem, w słabej wersji jakościowej, chyba tylko "dla policjanta". RR ma sprytny uchwyt dla kluczy dwóch kluczy imbusowych. Mostek od ręki przestawiliśmy w serwisie w Decathlonie na pozycję plusową. Wygląda na to, że żonie jest/będzie wygodnie. Niebawem test w terenie. ? Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Kolor świetny :) Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 23 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Godzinę temu, Pepe75 napisał(a): Kolor świetny ? Fakt. Potwierdzam - kolor ładny. Informacja dla analityków: rower na ramie M, z platformami fabrycznymi, z pustym bidonem, koszykiem regulowanym, z linką zabezpieczającą (na chwilę, ?), z uchwytem na telefon, z dętkami, lampkami (zalecenie z Decathlonu - "Po wyczerpaniu baterii, proszę wyrzucić te lampki"), z kierownicą i siedzeniem w wersji damskiej, dzwonkiem - waży około 14 kg. Odnośnik do komentarza
Nimia Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Powiedzcie, co jest nie tak z tymi lampkami, bo mam takie w XC100. Mnie słabo widać czy ja słabo widzę? Dodam, że jeżdżę tylko w dzień. Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 23 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Jeszcze nie wiem co im jest, ale zacytowałem pracownika z Decathlonu. ? Jako lampki sygnalizacyjne, pozycyjne, aby było Cię widać, pewnie są ok. Ale do jazdy w ciemności, szybszej - zapewne za słabe. Zwłaszcza przednia. Może nie będą szczelne? A może jednak wytrzymają długo i będą służyły? Czas pokaże. Testujmy... Odnośnik do komentarza
ozzmozz Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 @APZ czy mógł bym Cię poprosić o lepszej jakości zdjęcie odwróconego mostka w 540? może być na priv. Chcę zobaczyć jak to wygląda i jak serwis decathlona ustawia podkładki. Jeśli to dla Ciebie nie problem oczywiście. Dzięki. Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 25 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 @ozzmozz Proszę bardzo. Ta podkładka z dziubkiem ma chyba wypustkę, która ma wejść w odpowiednią szczelinę mostka. Uwaga: po założeniu mostka na rurę sterową najpierw z czuciem dokręć śrubę pionową, a potem śruby mostka, nie odwrotnie (dociskając naprzemiennie 4 śrubki mostka). Niech mnie uzupełnią lub skorygują forumowi mechanicy. Fotki do góry nogami, więc je odwróć. ? Odnośnik do komentarza
ozzmozz Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 @APZ dziękuję pięknie. Wiem już mniej więcej o co chodzi. Po pracy będę kombinował, bo lekko wyżej kierownica powinna mi dać więcej wygody i może dłonie przestaną drętwieć? Zobaczymy. Dzięki jeszcze raz. Odnośnik do komentarza
Pepe75 Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 2 godziny temu, ozzmozz napisał(a): @APZ dziękuję pięknie. Wiem już mniej więcej o co chodzi. Po pracy będę kombinował, bo lekko wyżej kierownica powinna mi dać więcej wygody i może dłonie przestaną drętwieć? Zobaczymy. Dzięki jeszcze raz. W innym wątku o expl540 dałem linki do ergonomicznie giętej kierownicy i gripów. Podniesienie kierownicy nie zmieni kąta dłoni zaciśniętej na chwycie w stosunku do przedramienia. Prawdopodobnie pomoże pochylenie się nad kierownicą + łokcie na zewnątrz lub ergonomiczna kierownica. Może być też, że kierownica jest za szeroka. Mi po kilku latach jazdy na baranku trochę dziwnie się jeździ z tak szeroko rozstawionymi rękoma ? Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 25 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Bagażnik do RR Explore 540 rozkminiony. Trochę skośny, ale to chyba nie przeszkadza? 189 zł brutto w sklepie stacjonarnym. Po ewentualnej przeróbce wąsów, można go wyprostować. Może nie trzeba... Odnośnik do komentarza
APZ Opublikowano 25 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Tak wygląda Rockrider Explore 540 z bagażem blisko 20 litrów, 7 kg, gotowy do wycieczek. Tylko w którym sklepie sprzedają czas? Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Ja jeżdżę wałami Wisły od domu kiedy całość spraw ogarnę, zazwyczaj 2 x w tygodniu i jest to nie wcz4śniek niż o godzinie 23;00. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi