Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

szukam roweru MTB, do codziennej jazdy po lasach wokół komina. Budżet 6 tyś.

Wybór wstępnie padł na rower poniżej. Proszę o opinie czy to dobry wybór.

https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-xc-500-29/_/R-p-304245?mc=8558253

Opublikowano

Również uważam za dobry wybór. Opcją też jest trochę tańszy xc 120. Mam obecnie gx, wcześniej nx, nie widzę specjalnie różnicy w działaniu. 

Opublikowano
2 godziny temu, MalySzaryCzlowiek napisał:

Polecam, niedawno kupiłem. Ma kilka pierdółek do zmiany, ale to co najważniejsze deklasuje resztę, amortyzator, rama, koła, napęd też w tej cenie petarda.

Jaką brałeś ramę do jakiego wzrostu

Opublikowano

Przy moich 177 lepiej mi się jeździ na M niż na L. L lepiej wypada pod względem wysunięcia siodełka i dzięki dłuższej ramie jesteś trochę bardziej leżący. W 177 trzeba było wymienić sztyce na dłuższą. Jeśli nie chcesz się bawić do 174 M, powyżej 175 L. 
Tacie obecnie kupiłem przy 174-5 również M aby móc uzyskać trochę wygodniejszą pozycje. 
U mnie z L przesiadłem się na M aby zyskać trochę na zwrotności na wyścigach. M łatwiej też opanować w locie i można ją mocniej położyć na ciasnych singlach. 

Opublikowano
1 minutę temu, Oskarr napisał:

Przy moich 177 lepiej mi się jeździ na M niż na L. L lepiej wypada pod względem wysunięcia siodełka i dzięki dłuższej ramie jesteś trochę bardziej leżący. W 177 trzeba było wymienić sztyce na dłuższą. Jeśli nie chcesz się bawić do 174 M, powyżej 175 L. 
Tacie obecnie kupiłem przy 174-5 również M aby móc uzyskać trochę wygodniejszą pozycje. 
U mnie z L przesiadłem się na M aby zyskać trochę na zwrotności na wyścigach. M łatwiej też opanować w locie i można ją mocniej położyć na ciasnych singlach. 

A jaką ramę byś mi zaproponował przy 1.83

Opublikowano

Podobnie było z ich topowymi szosami - po podsumowaniu wartości komponentów wychodziło, że rama jest za darmo.

A ten nowy RR wszystko super, a opony ciągle Hutchinson Kraken, wstydziliby się ? 

Z ciekawości - bo kupować tego przecież nie będę - próbowałem znaleźc sprzęt z podobnym wyposażeniem. I jest, https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/cross-country-bikes/exceed/cfr/exceed-cfr-ltd/3132.html?dwvar_3132_pv_rahmenfarbe=BK%2FMC, komponenty chyba prawie identyczne. Cena: prawie 33 k PLN. A Canyon to przecież całkiem tania marka.