karol1994czx Napisano Sierpnia 24, 2020 Zgłoś Share Napisano Sierpnia 24, 2020 Siema, dzisiaj postanowiłem przekroczyć własne granice i zrobić dystans 300 km. Muszę przyznać, że giant defy świetnie się do tego zadania sprawdził, jeździłem po różnej jakości nawierzchni, od tych najgorszych do tych najlepszych, a bólu nadgarstków czy czegokolwiek nigdy nie uświadczyłem. Cytuj Link to postu
Dom Napisano Sierpnia 25, 2020 Zgłoś Share Napisano Sierpnia 25, 2020 Gratulacje! Jak piszesz o różnej nawierzchni to co dokładnie masz na myśli? Różnej jakości, ale jednak asfalt, czy szutry (jakie?), polne drogi, itp.? Pytam bo sam niedawno strzeliłem 305km na ht i na następny sezon zastanawiam się właśnie nad nowym rowerem endurance lub ewentualnie gravelem. Zakładałem kilka dni temu temat dotyczący rowerów endurance z pytaniem czy dają radę w lekkim off-roadzie czy jednak raczej tu potrzebny minimum gravel. Cytuj Link to postu
Oskarr Napisano Sierpnia 25, 2020 Zgłoś Share Napisano Sierpnia 25, 2020 Również gratuluję. U mnie rekord to 180, chciałem w tym roku 200+ zrobić, ale jakoś zawsze jest coś lepszego do robienia w weekend 😕 Cytuj Link to postu
karol1994czx Napisano Sierpnia 25, 2020 Autor Zgłoś Share Napisano Sierpnia 25, 2020 Nie sprecyzowalem, powinienem napisać różnej jakości nawierzchnie asfaltowe - uważam że na kołach 28c nie ma się co pchać na jakieś szutry, rok temu się przejechałem i efekt był taki że kamień przeciął oponę na około 1 cm. Nie jeździłem gravelem, choć bardzo bym chciał mieć ze względu na jego dosyć dużą uniwersalność, ale na chwilę obecną jeżdżę tym co mam bo troszkę drogie są te rowery w porównaniu do szos. Dochodzę do przekonania że najlepiej mieć dwa rowery gravela i lekką szosę. Cytuj Link to postu
karol1994czx Napisano Sierpnia 26, 2020 Autor Zgłoś Share Napisano Sierpnia 26, 2020 Miałem jedną dolegliwość w czasie jazdy, bolały mnie barki. Co byłoby lekarstwem na to? Zmiana kierownicy na szerszą? Cytuj Link to postu
Dom Napisano Sierpnia 26, 2020 Zgłoś Share Napisano Sierpnia 26, 2020 podobno bikefitting 🙂 ale ocywiście można na początku samemu upewnić się, że tak mniej więcej rower samemu się dobrze ustawiło - jest pełno poradników na ten temat w necie. Cytuj Link to postu
Polecane posty