karol1994czx Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Siema, dzisiaj postanowiłem przekroczyć własne granice i zrobić dystans 300 km. Muszę przyznać, że giant defy świetnie się do tego zadania sprawdził, jeździłem po różnej jakości nawierzchni, od tych najgorszych do tych najlepszych, a bólu nadgarstków czy czegokolwiek nigdy nie uświadczyłem. Odnośnik do komentarza
Dom Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Gratulacje! Jak piszesz o różnej nawierzchni to co dokładnie masz na myśli? Różnej jakości, ale jednak asfalt, czy szutry (jakie?), polne drogi, itp.? Pytam bo sam niedawno strzeliłem 305km na ht i na następny sezon zastanawiam się właśnie nad nowym rowerem endurance lub ewentualnie gravelem. Zakładałem kilka dni temu temat dotyczący rowerów endurance z pytaniem czy dają radę w lekkim off-roadzie czy jednak raczej tu potrzebny minimum gravel. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Również gratuluję. U mnie rekord to 180, chciałem w tym roku 200+ zrobić, ale jakoś zawsze jest coś lepszego do robienia w weekend ? Odnośnik do komentarza
karol1994czx Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Nie sprecyzowalem, powinienem napisać różnej jakości nawierzchnie asfaltowe - uważam że na kołach 28c nie ma się co pchać na jakieś szutry, rok temu się przejechałem i efekt był taki że kamień przeciął oponę na około 1 cm. Nie jeździłem gravelem, choć bardzo bym chciał mieć ze względu na jego dosyć dużą uniwersalność, ale na chwilę obecną jeżdżę tym co mam bo troszkę drogie są te rowery w porównaniu do szos. Dochodzę do przekonania że najlepiej mieć dwa rowery gravela i lekką szosę. Odnośnik do komentarza
karol1994czx Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Miałem jedną dolegliwość w czasie jazdy, bolały mnie barki. Co byłoby lekarstwem na to? Zmiana kierownicy na szerszą? Odnośnik do komentarza
Dom Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 podobno bikefitting ? ale ocywiście można na początku samemu upewnić się, że tak mniej więcej rower samemu się dobrze ustawiło - jest pełno poradników na ten temat w necie. Odnośnik do komentarza
Krzychu93 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 oo matko, ile kalorii spalonych heh. Brawo za wytrwałość i wynik ? Odnośnik do komentarza
Yarecki Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 5 godzin temu, Krzychu93 napisał: oo matko, ile kalorii spalonych heh. Brawo za wytrwałość i wynik ? Żeby spalić tyle kalorii nie trzeba przejeżdżać 300km wystarczy 200km?, tylko że u mnie gravel i jazda nie tylko po asfalcie. Odnośnik do komentarza
Krzychu93 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Ja w tym roku przymierzam się, aby robić dłuższe trasy. W chwili obecnej mój rekord to 150 km Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi