Kuboslaw Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Cześć, witam się z Wami na tym forum tym postem :) Przeglądając działy, pomyślałem że fajnie byłoby zrobić sekcję w której można by podyskutować na temat naszych metod treningu, utrzymywania formy, diety rowerowej i wszystkiego z tym związanego. Ja chętnie przeczytałbym, zebrał nowe doświadczenia i podyskutował na ten temat. Co wy na to forumowicze? Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza
PrzyGrze Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Moim zdaniem na to forum zaglądają raczej amatorzy, którzy do diety nie przywiązują aż tak dużej wagi. Według mnie byłby to martwy dział. To jest tylko i wyłącznie moje zdanie, więc może się mylę. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Ja tama jem wszystko i dużo :D muszę a i tak masa spada, a nie da się wyłączyć spalania kalorii :) Odnośnik do komentarza
Gruchenfuhrer Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 No chyba, że dieta w znaczeniu ogólnym, a nie w rozumieniu odchudzania - "głodówka". Może jakieś sprawdzone przepisy na na energetyczne śniadanko, zapasy na drogę, domowe izotoniki, może rencenzje żarcia / izotoników? Tudzież nawet i bidonów :) Albo i przepisy ogólne :) Niekoniecznie rowerowe, ale takie, których grzech nie wypróbować :P Odnośnik do komentarza
Kuboslaw Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 No chyba, że dieta w znaczeniu ogólnym, a nie w rozumieniu odchudzania - "głodówka". Może jakieś sprawdzone przepisy na na energetyczne śniadanko, zapasy na drogę, domowe izotoniki, może rencenzje żarcia / izotoników? Tudzież nawet i bidonów :) Albo i przepisy ogólne :) Niekoniecznie rowerowe, ale takie, których grzech nie wypróbować :P Właśnie o coś takiego mi by też chodziło. Tak jak dla przykładu, pamiętam kiedyś Łukasz wstawił tu na blogu przepis na domowy izotonik ;) Bo faktycznie jakiejś nie wiadomo jakiej diety pewnie byśmy tutaj nie rozkminili ;) Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Otwierając to forum nie chciałem rozbudowywać go o zbyt wiele kategorii, właśnie po to, żeby nie świeciły pustkami. Ale oczywiście jestem otwarty na pomysły i sugestie, więc otworzę całą główną kategorię i zobaczymy co się będzie tam działo :) Odnośnik do komentarza
maciek1 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Młodzieży świata! Pewno w wieku większości (jesli nie wszystkich z Was), nawet nie myślałem o tym co jeść. Spalałem wszystko. teraz powolutku schody... Aby utrzymac stałą wagę z czasów "liceum" trzeba uważać i kontrolować żarełko. Mało tłuszczu, dużo otrąb, mało chleba, jak już to pumpernikel bez masełka.... Po prostu smutek:))))) Ale piwo jako napój izo jak najbardziej! Jednak znowu - zamiast kolacji... Da się, życ! No i dużo kawy, owoców, warzyw. zasada: "jeść po to aby zyć, a nie po to aby jeść". Generalnie żywnośc szkodzi:) Smacznego. Odnośnik do komentarza
iowa74 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Młodzieży świata! Pewno w wieku większości (jesli nie wszystkich z Was), nawet nie myślałem o tym co jeść. Spalałem wszystko. teraz powolutku schody... Aby utrzymac stałą wagę z czasów "liceum" trzeba uważać i kontrolować żarełko. Mało tłuszczu, dużo otrąb, mało chleba, jak już to pumpernikel bez masełka.... Po prostu smutek:))))) Ale piwo jako napój izo jak najbardziej! Jednak znowu - zamiast kolacji... Da się, życ! No i dużo kawy, owoców, warzyw. zasada: "jeść po to aby zyć, a nie po to aby jeść". Generalnie żywnośc szkodzi:) Smacznego. Mnie jak za młodu pytali "co ty robisz że nie tyjesz?" odpowiadałem : "jem wszystko co popadnie, i nie patrzę na ilość" ;) Po za tym drugie danie nie mieściło mi się na głębokim talerzu :ph34r: A teraz? Hmm... jak podobnie jak maciek1 , z tym że nadal nie mam problemu z tyciem. Aby nie było OT. Taki dział trening i dirta, to dla mnie raczej nie. Ja rower traktuje jak zwykły środek transportu i czasem rekreacji. Mam dość wysiłku fizycznego w pracy, więc odpoczynek wybieram bierny. Jednak poczytam sobie co tam "pichcicie" , czy tworzycie jakieś napoje ( nie, nie mam na myśli rozrywkowych ;) ) . Odnośnik do komentarza
pawel3373 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ja również jestem "młodym synkiem" i zbytnio nie przykładam wagi do jedzenia, chudy jestem i z tego powodu od jakiegoś czasu staram się jeść więcej. A rower przede wszystkim jako codzienny transport do szkoły, no i popołudniami samotne rajdy po okolicy ;) Od czasu do czasu udaje się kogoś namówić na dalszą wycieczkę... Co do przepisów itd. Poczytałbym właśnie o jakichś domowych izotnikach, niby jakoś mnie do tego nie ciągnie, ale takie swojskie to mógłbym pić. A ja czytałem kiedyś w świecie wiedzy o batonach energetycznych domowej produkcji, jak znajdę gazetę i chęci to gdyby ktoś był zainteresowany to mógłybm przepisać artykuł.. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Do dyskusji na temat diety i treningów zapraszam do tego działu:https://roweroweporady.pl/f/forum/22-trening-i-dieta-rowerowa/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi