invictus Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Do rekreacji wolałbym Cube. To trochę jakby producent specjalizował się w rekreacyjnych MTB. a czy Attention czy Attention SL to kwestia budżetu i amora. Przy Twojej wadze powietrzny powinien być lepszy bo dostosujesz go do swojej wagi, sprężyna może być za miękka.No właśnie planuje trochę zredukować, ale pewnie poniżej 90 kg nie zejdę, więc i tak powietrzny wydaje się być lepszym wyborem. Osobiście najbliżej mi do Cube Attention SL (dopłata ok 500 zł w stosunku do zwykłego). Niestety jeszcze nie miałem okazji na żadnym z nich siedzieć, ani zobaczyć na żywo. Znacie jakieś sprawdzone sklepy w Warszawie gdzie będzie duży wybór? Ostatni rower mam sprzed 20 lat :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Dystrybutorem Cube jest Ski Team wiec w ich siedzibie 17 Stycznia kolo Okecia. Teraz chyba zmieniono nazwe ulicy. Albo na Karolkowej naprzeciwko pedetuWysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Yarecki Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 4 godziny temu, invictus napisał: Znacie jakieś sprawdzone sklepy w Warszawie gdzie będzie duży wybór? Odnośnik do komentarza
Pawelkryst Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Czyli podsumowując: Giant Talon 1 2020 czy Cube Attention 2019/2020? (Merida zniechęca mnie tylko 2-letnią gwarancją na ramę). Chyba, że coś jeszcze? Do intensywnej rekreacji (tzn bez karkołomnych tras, ale w intensywnym tempie, las, góry) i niezbyt często, tj. max. 2 razy w tygodniu, bo do pracy jeżdzę innym, poza tym sporo też jeżdżę szosówką. Szkoda, że ten SRAM X5 taki nietrwały, bo Rockrider 560 był moim faworytem. Odnośnik do komentarza
314ter Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Moim zdaniem Attention SL i to 2019 Odnośnik do komentarza
Pawelkryst Opublikowano 2 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 A dlaczego 2019? Odnośnik do komentarza
314ter Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 To akurat proste: bo przy obecnych cenach aktualnego rocznika jest to jeden z lepszych wyborów, a różnica w osprzęcie na rzecz 2020 nie jest warta dopłaty moim zdaniem przy takiej, a nie innej konfiguracji. Odnośnik do komentarza
Pawelkryst Opublikowano 20 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Mam pytanie. Czy ktoś kupował może rower w sklepie internetowym Bikester? Mają tam Cube Attention 2019 (rama 18", 27,5) w cenie 2750 zł. Cena jest kusząca. To jest teoretycznie rozmiar dla mnie (177 cm, 82 cm przekrok). Przy kołach 27,5 będę się upierał. Czy ma ktoś może doświadczenia z tym sklepem? Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Nie miałem do czynienia ale tu są opinie (czy rzetelne to inna kwestia): https://www.trustedshops.pl/opinia/info_XFC8401130581D605F7BB5356D383D3B2.html i jeszcze tu: https://www.opineo.pl/opinie/bikester-pl Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Kupowałem rower dla siostrzeńca. Rower dotarł w ciągu tygodnia. Wszystko OK. Odnośnik do komentarza
Pawelkryst Opublikowano 23 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 I znowu mam dylemat, bo można teraz kupić Rockridera 560 za 2400 zł (jest wyprzedaż, bo kończy się już ta seria). I co radzicie, brać go? Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Siedziałeś na tym Rockriderze? Według mnie nie ma co zastanawiać się czy Attention czy ten Rockrider. Jeden ma geometrie rekreacyjną drugi sportową. Pytanie którą geometrie wolisz? Odnośnik do komentarza
Pawelkryst Opublikowano 24 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Siedziałem i było ok. Moim zdaniem RR560 geometrię ma pomiędzy rekreacyjną a sportową. Poza tym jeździłem też na RR520, ale poszedł do rodziny. Nie wiem czy nie poczekać do końca roku, wtedy powinny pokazać się nowe RR560. Mój dylemat jest taki, że nie chcę za dużo na niego wydawać. I nie dlatego, że mnie nie stać, ale dlatego, że nie będę nim za dużo jeździł. Głównie jeżdżę na szosówce oraz na takim trekkingowo-miejskim do pracy. Z drugiej strony chciałbym się czasem wybrać w góry i trochę pozjeżdżać (ale bez ekstremalnych trudności), więc ma to być rower na tyle porządny, żeby mi się nie rozleciał podczas takiego zjazdu. Chciałbym się zmieścić w 3 tys. zł. Przy kołach 27,5" będę się upierał. Bardzo podoba mi się Giant Talon 1 z 2019 r., ale boję się trochę tego amortyzatora (najtańszy powietrzny Suntour). Można go teraz kupić za 2900 zł. Cube Attention z 2019 dostępny teraz za ok 2800 zł. Marzyła mi się też Merida BigSeven 500 ze względu na wagę (chyba ok 12 kg), ale zniechęca mnie tylko 2 lata gwarancji na ramę i niezbyt dobre opinie o kołach (ponoć z plasteliny). A może macie jeszcze jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi