patrykk76 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Witam :) Jako iż zaczynam przygodę z szosą, poszukuję pierwszej 'kolarki'. Jestem raczej zdecydowany na rower nowy z powodu gwarancji oraz mniejszego ryzyka awarii.Teren po którym będę jeździł jest w zasadzie wszędzie płaski. Zależy mi na w miarę komfortowej pozycji, niestety nie mogę przeznaczyć na zakup więcej niż podana kwota ponieważ chcę jeszcze zakupić licznik i inne przydatne akcesoria :) Za wszelkie odpowiedzi dziękuję. Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Triban 500 z Decathlonu, jak możesz wziąć na raty do Triban 520. Odnośnik do komentarza
patrykk76 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Duża różnica podczas jazdy jest z prostą kierownicą taką jak w tribanie 520 fb a kierownicami stosowanymi w rowerach szosowych? Zainteresowałem się tym tribanem ale ta kierownica... Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Rower szosowy to baranek, nic nie mówiłeś że chcesz prostą kierownicę. Baranek jest super wygodny, 15 minut żeby się przyzwyczaić i nie chcesz wracać do prostej. Następne 15 minut żeby przyzwyczaić się do sposobu zmiany biegów. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Nie ma nic tańszego niż Triban 520 co się nadaje do jazdy. Rower bez kierownicy szosowej nie jest rowerem szosowym. Jest dziwolągiem. Ale niektórzy takie preferują i uważają że są lepsze. A potem prawie zawsze okazuje się że jednak był to dziwoląg i trzeba zmienić kierownicę na szosową. Odnośnik do komentarza
patrykk76 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Dzięki za poradę :), w takim razie kupię tribana 500 a resztę pieniędzy wydam w późniejszym czasie na modyfikacje. Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Na prawdę rozważ raty. Decathlon ma ofertę 10x0%, realne 0% - nie ma żadnych ukrytych kosztów. A kupienie od razu lepszego wyjdzie taniej niż modyfikacje. Tapatalk'd Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Tribana 500 nie opłaca się modyfikować, bo to niewspółmierne koszty. Można go kupić i potem sprzedać - ja tak zrobiłam ze swoim (i w sumie nie żałuję, że nie była to 520, bo i tak wolałam inny rower na drugą szosę), podobnie zrobiła siostra (to znaczy ona dalej ma Tribana na sprzedaż, więc jakbyś był z okolic, możemy się zgadać). Uważam, że na początek jest to rower całkiem w porządku i mniej boli jego odsprzedaż. Odnośnik do komentarza
Bonnum Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Triban 500 to zdaje się jeden z tych rowerów, które warto kupić używane, bo bardzo wiele osób od nich zaczyna i po dość krótkim czasie go sprzedaje. Elle, za ile udało Ci się sprzedać Wasze rowery? Dużo niżej niż cena zakupu plus modyfikacji? Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Jeden mam cały czas na sprzedaż i właściwie jest jak nowy, stąd moja powyższa propozycja (może 500km ma nastukane, ale wątpię). Drugi sprzedałam chyba za 1400zł z przebiegiem ok. 1,5kkm. Odnośnik do komentarza
patrykk76 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 W jakich okolicach mieszkasz, jestem zainteresowany tym rowerem. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Jak widać w profilu: Tarnów, Małopolska. Jak coś, pisz na priv. Odnośnik do komentarza
karol1994cz Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Triban 500 to zdaje się jeden z tych rowerów, które warto kupić używane, bo bardzo wiele osób od nich zaczyna i po dość krótkim czasie go sprzedaje. Elle, za ile udało Ci się sprzedać Wasze rowery? Dużo niżej niż cena zakupu plus modyfikacji? Dlaczego ludzie wydają pieniądze na rower żeby po niedługim czasie sprzedać za x% taniej? I dlaczego na pierwszy rower szosowy wielu forumowiczów poleca rowery stosunkowo tanie ( triban 100)? Nie lepiej jak już się kupuje rower to kupować coś porządnego tj. rower 2,5k +? ( zakładam, że jak ktoś decyduje się na wydanie pewnej kwoty na rower to jest to przemyślana i świadoma decyzja) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Ja jestem zdania że najlepiej jest kupić najlepszy rower na jaki nas stać :) Oszczędzanie jakoś nigdy nie wyszło mi na zdrowie. Odnośnik do komentarza
dawidm Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Ja uważam, że na pierwszy, w tym przypadku szosa, nie ma sensu kupować czegoś docelowego, jeśli nie ma się żadnego doświadczenia jazdy na tego typu rowerze. Sam po sobie wiem, ile daje doświadczenie z jazdy i późniejsze wyrabianie sobie zdania na temat roweru idealnego. Ciężko na początek kupić coś co będzie spełniało wszelkie wymogi, które też ewoluują w miarę jeżdżenia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi