soillus Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Wracając do tematu, Zdecydowałem sie na Focusa Cayo Disc Tiagra - przekroczyłem budżet ale było warto :) Póki co plecy mnie nie bolą, pozycja jest wygodna, jeździ się super - także jestem bardzo zadowolony. Dzięki za pomoc i opinie! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Gratulacje, też o nim w sumie myślalem. Najważniejsze ze się dobrze jeździ i jest frajda. Jak Ci się chce to pokaż jakieś foty :) Odnośnik do komentarza
soillus Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zdjęcie na szybko: Dzisiaj doszły koszyki i bidony - zmieściło się to na styk :D Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Bardzo fajny rower. Gratulacje! Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Rower super. Tylko mi się klamkomanetki nie podobają :P Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 W nowych 105tkach już je poprawili. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Mika Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Do niedawna byłem zdecydowany na Rose Pro SL na Tiagrze, jednak przeglądając oferty z Planet X trochę mi to namieszało. W trochę wyższej kwocie można mieć full carbon i wyższą grupę. Czy ktoś miał do czynienia z rowerami z tego sklepu, żeby móc wyrazić swoją opinię oraz jak czy ich geometrie to już typowe race? Ma to być moja pierwsza szosa, wcześniej jeździłem pożyczonym Tribanem 500. https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXPCERIV22/planet-x-pro-carbon-evo-sram-rival-22-road-bike https://www.planetx.co.uk/i/q/CBHOLSPRIV22/holdsworth-super-professional-sram-rival-22-road-bike Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Z PlanetX są bardzo popularne u nas ich torówki w karbonie. Na ich szosie startował znany mi reprezentant Polski w Mistrzostwach Świata Juniorów w Innsbruku. Nie są to złe rowery. Oceniłbym je jako przeciętne. Rose stawiałbym oczko wyżej. Zawsze jednak wolę przeciętny karbon niż najlepsze aluminium. Waga roweru jest kluczowa pod górę. Po płaskim ma mniejsze znaczenie. Za 900-1000 funtów to można w PL najwyżej kupić szosę alu z Decathlonu lub podobną. Cena bardzo atrakcyjna. Odnośnik do komentarza
Mika Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Niestety u mnie tereny raczej płaskie. Czy taka geometrie byś odradzal jak na nieduże doświadczenie z szosą? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Geometrie występują generalnie dwie: albo wyścigowa (race) albo łagodniejsza, bardziej wyprostowana i bardziej tłumiąca drgania (endurance). Zalecam endurance. Oba te rowery mają geometrię typu race. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Przykład geometrii: Odnośnik do komentarza
Mika Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Dziekuję za odpowiedzi, naczytałem się też sporo o słabej obsłudze klienta na planet x więc daruje sobie te propozycje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi