Pafcio Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Co zakładacie pod kask, kiedy za oknami słupek rtęci w termometrze staje się coraz krótszy? I jeszcze jedno: na allegro widziałem czapki z lycry i z mikropolaru. Który z tych materiałów lepiej się sprawdzi? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Odnośnik do komentarza
wikrap1 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Z lycry będzie chyba mało ciepła. Wolałbym mikropolar. Ja w zimę używam kominiarki polarowej, na to tania czapka z "membraną" i polarem od środka. Do tego nauszniki. Odnośnik do komentarza
0987654321 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Sam kupiłem kominiarkje ACCENT THERMOROUBAIX i jestem zadowolony.To moja pierwsza kominiarka nigdy nie jeździłem na rowerze po niżej piętnastu stopni. Odnośnik do komentarza
muarte Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Jestem zdecydowanie za kominiarka, opaska to w ciepłe dni a czapka jakoś mi się nie widzi pod kaskiem.Chociaż z drugiej strony Kominiarka + strój + okulary = Będziemy jeszcze przezywani Bandytami na rowerach..(Jak to dobrze że większość z nas nie przejmuje się takimi gadkami)Szerokości Patryk Odnośnik do komentarza
wikrap1 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Na zimę kask musi być z zapasem rozmiaru :P U mnie czapka + kominiarka daje radę pod kaskiem. Odnośnik do komentarza
Kiniaa Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Ja używam czapki i jestem zadowolona, jest i ciepło i wygodnie. Oczywiście obowiązkowy kask ląduje na czapce i nie powoduje żadnego dyskomfortu ;). Odnośnik do komentarza
neoheresy Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Też "nie widzi" mi się noszenie czapki pod kaskiem. Zakładam kominiarkę thermo (ciut cieplejsza niż zwykła, z tyłu ma a la polarowy materiał) i jest mi w głowę cieplutko Odnośnik do komentarza
barsta Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Ja na taka pogodę jak teraz mam czapkę pod kask z softshellu co by po głowie nie wiało i nie wychładzało, a na niższe temperatury kiedy powietrze robi się mroźne mam kominiarkę z windblokerem, zasłaniającą usta (jakoś nie widzi mi się sapanie zimynym powietrzem) Odnośnik do komentarza
neoheresy Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Możesz podrzucić linki do opisów obydwu przedmiotów? Odnośnik do komentarza
barsta Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 http://rowertour.com/category/odziez-odziez-rowerowa-okrycia-glowy tu masz do wyboru do koloru:) dokładnie tych co mam nie znalazłem bo były kupowane w sklepach stacjonarnych. Odnośnik do komentarza
kopernik92 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Ja jeżdżę bez kasku. I stosuję metodę kominiarka+czapka. Ostatnio kupiłem taką kominiarkę, polecam, wygodna i ciepła: http://allegro.pl/32-kominiarka-czarna-termoaktywna-grom-okazja-i5117842952.html Na to zwykła stara czapeczka ze sklepu. Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Moim zdaniem czapka pod kask będzie jak najbardziej wskazana a zarazem wygodna,najlepiej jeżeli wykonana jest z softshellu,ciepło na mroźne jazdy masz gwarantowane,a szeroki wybór odzieży i akcesoriów na rower znajdziesz w sklepach internetowych. Odnośnik do komentarza
czach Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Komin (gdy jest powyżej 0°C) i kominiarka gdy jest poniżej. Pod kaskiem oczywiście. ;-) Odnośnik do komentarza
Jeybe Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ja podobnie,kominiarka jeżeli temperatura jest poniżej oraz w okolicach 0 stopni,oczywiści epod kask. czapka jest też dobrą opcją,choć średnio wygodną. Odnośnik do komentarza
stefan Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Na zimę na twarz okulary i rękaw czy komin(w moim przypadku cienki letni) na nos,brodę,szyję.Na głowę pod kask co trzeba uwzględnić przy jego zakupie cienka czapka.W polarowej bylo mi za gorąco.Dodam ze jezdzilem w temperaturze do -15 ze względu na marznące palce u nóg. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi