jajacek Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 https://www.dcrainmaker.com/2019/04/garmin-edge-830-cycling-gps-in-depth-review.htmlhttps://www.eazymut.pl/treningowe-z-mapami-89 Odnośnik do komentarza
zol82 Opublikowano 16 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Kupiłem wczoraj edge 530. Czas na testy. Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
PawelGeo Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Dziś miałem możliwość porównania wskazań Garmina (Edge 820) i Wahoo Bolt. Objeżdżałem trasę zawodów MTB mając ją załadowaną na komputerek i Wahoo o wiele szybciej reagował. Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 @jajacek Na razie ludzie mają zastrzeżenia do nawigacji GPS+Galileo w 830stce. Podobno kompletnie się rozjeżdża. Ja ostatnio eksperymentuję nawigację z Boltem i nawigacją głosową na słuchawkę. Jest naprawdę fajnie ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Nie wiedziałem że Bolt ma taka funkcję. Zawsze brakowało mi nawigacji głosowej w tych urządzeniach. Jeśli chodzi o nowe urządzenia to jak wiadomo z Windows, wszystko zaczynać działać prawidłowo dopiero po Service Pack 3 ? Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 38 minut temu, jajacek napisał: Nie wiedziałem że Bolt ma taka funkcję Bo nie ma, kolega pewnie ma nawigację w locusie albo mapach google na telefonie. Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 No właśnie, hehe, nie ma ? Problem z boltem jest taki że o ile ma genialnie czytelny i skalowalny (zoom) wyświetlacz w słońcu to diody nawigacyjne w mocnym słońcu są kompletnie niewidoczne. Te powiadomienia głosowe są więc bardzo wygodne (zwłaszcza że można ustawić ich częstotliwość). Drugi problem w Wahoo to brak możliwości przeglądania mapy w przypadku zjechania z różnych względów z wyznaczonej trasy. Ja po prostu odpalam Locusa z tą samą trasą na komórce ze sparowaną ze słuchawką. Komórka w tylnej kieszonce koszulki z wygaszonym wyświetlaczem zużywa ok 8-10% baterii na 1h . W przypadku koniecznej zmiany trasy (np objazdu) w 2 sek mam ustaloną i wyświetloną pozycję oraz możliwość przeglądnięcia mapy w Full HD na 5" wyświetlaczu (mega wygodne). Wczoraj miałem taką sytuacje gdy musiałem ominąć zalaną błotem drogę i poszukać alternatywy dotarcia to wybranego punktu trasy jakąś piaszczystą ścieżką prowadzącą nie wiadomo dokąd. Oczywiście w przypadku dłuższej "kombinacji" jednym ruchem zapinam komórkę na mostek ale "na co dzień" nie ma potrzeby jeżdżenia z patelnią na kierownicy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi