konop90 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Wiesz co obstawiam że nie bardzo, raczej nie będą dobrze się trzymały i przez to mogą spadać przy jeździe bądź większych krawężnikach. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Do uprawiania sportu zalecane są okulary sportowe. Głównie ze względu na miękkie zauszniki i wytrzymałość na pot i wilgoć. Ale są też usportowione wersji normalnych oprawek. Akurat z tej samej firmy z której jest link kupowałem okulary sportowe Oakley'a do których zamówiłem sobie szkła korekcyjne. Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Czy sądzicie, że zwykłe klasyczne okulary przeciwsłoneczne nadają się na rower? Chodzi mi o takie niesportowe np. awiatorki? Konkretniej chodzi mi o np. Ray Bany lub Vogue Przyznam szczerze, że te typowo rowerowe mi się nie podobają i źle bym sie w nich czuł. Jeśli do jazdy rekreacyjnej, komunikacyjnej, czy nawet dłuższe wycieczki to nie ma znaczenia jakie; ważne żeby były wygodne, nie spadały itp. czyli te same kryteria co okulary na co dzień. Wtedy nawet nieprzewidziana wywrotka rzadko kiedy je uszkodzi. Mówię to z perspektywy "okularnika". Jeśli dla sportu: to odradzam: drgania, kurz, brud szybko je zniszczą, bo nie są do tego celu przewidziane. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi